28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

CHP’li Antmen: Mersin Valisi neden iktidarın il başkanı gibi davranıyor


Mersin valiliğinin Sayıştay Raporlarını sosyal medya hesabından paylaşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e yönelik açıklamalarda bulunan Mersin Valiliği Meclis gündemine taşındı. Antmen “Vali, neden vali gibi değil de iktidar partisi il başkanı gibi davranmaktadır?” diye sordu.

 

Tarih : 28 Aralık 2020 Pazartesi 22:31   Okunma : 817

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; Sayıştay’ın, Mersin Valiliği’nin raporu incelendiğinde, Sayıştay uzmanlarınca bazı ihale veriş şekilleri ve şirketlerin yeterlilik belgelerinin incelenmemesi konusunda Valiliği uyardığının ortaya çıktığını belirterek “Sayıştay, hazırladığı raporunda 2019 yılına ait 16 tane bulguya işaret etmiş; 2018 yılına ait de uyarıda bulunduğu 6 konu başlığının yerine getirilmediğinin altını çizmiştir. Ben de Mersin Milletvekili olarak 21 Aralık 2020 tarihinde sosyal medya hesabımdan Sayıştay’ın Belgelerini paylaşarak konuyla ilgili olarak eleştirilerimi dile getirdim. Mersin Valiliği konuya uygun, şeffaf açıklama yapmak ve ihalelerle ilgili ayrıntılı bilgi göndermek yerine tarafımı hedef alan, hakarete varan içi boş bir açıklama yapmayı tercih etmiştir” ifadelerini kullandı.

 CHP’li Vekil, bu davranışın devlet adabı ve bürokratik teamüllere uygun olmadığını belirterek “Sayıştay Raporundaki bulgulardan bir tanesi de ‘Anahtar Teslim Yapım İşlerinde İstisnai Olarak Uygulanması Gereken İş Artışlarının Rutin Hale Gelmesi’ başlığı altında açıklanmıştır. Sayıştay bu başlık sonunda Valilikle ilgili olarak; ‘Uygulama projelerinin ihale öncesinde yeterli ve güvenilir etütlere dayandırılarak her türlü ayrıntıyı gösterip, uygulama sırasında herhangi bir değişikliğe maruz bırakmayacak şekilde hazırlanması ve iş artışlarının öngörülemeyen durumlarda, istisnai olarak kullanılması gerekmektedir’ Diyerek, Valiliğin buna ve ilgili kanun ve mevzuat maddelerine uygun davranmadığının altını çizmiştir” dedi.

 Valiliğin yetersiz olduğunu söyleyen Antmen, “Mersin, siyaset dışında kalan, objektif, devlet adabına uygun valiler tarafından idare edilmeyi hak etmektedir. Valilik; hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin bütün Mersinlilere eşit mesafede olmalı ve devlet gelenekleri ile hukuka uygun davranmalıdır” ifadelerini kullandı.

 CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Mersin Valiliği Sayıştay Raporlarından neden rahatsızlık duymaktadır? Valilik, eğer şeffaf ve doğru yönetiliyorsa gereken açıklamaları yapmak yerine neden seçilmiş milletvekillerine hakaret ederek laf yetiştirmektedir?

 - Bir Valinin görevi, Milletin Vekiline bilgi vermek yerine hakaret etmek midir? Bu konuda adli ve idari işlem yapmayı düşünmekte misiniz?

 – Vali, neden vali gibi değil de iktidar partisi il başkanı gibi davranmaktadır?

 – Mersin Valiliği, Sayıştay Raporlarında da belirtildiği gibi; Yapım işlerinin incelenmesinde, alt yüklenici çalıştırılmasına onay verilen ihalelerde alt yüklenici yasaklılık sorgulamalarını neden yapmamaktadır?

 – Sayıştay, yaptığı incelemede Yapım işlerinin incelenmesinde, anahtar teslim yapım işi ihalelerinde, istisnai nitelikte olması gereken iş artışları ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen süre uzatımlarının olağan hale geldiğinin görüldüğünü belirtmiştir. 21 Haziran 2017 tarihinden bu yana geçen sürede; Mersin Valiliği kaç tane doğrudan temin yapmıştır? Bunlar nelerdir? Hangi şirketlere ne kadar doğrudan temin ücreti ödemiştir?

 – Mersin Valiliği, 1.5 milyon liraya yakın temsil ve tanıtma giderini nereye harcamıştır? Bu tanıtım ihaleleri ne şekilde yapılmıştır? Hangi firmalar bunları ne kadar ücret ile yapmıştır? Bu tanıtımlar nelerdir?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP’Lİ, ANTMEN, MERSİN, VALİSİ, NEDEN, İKTİDARIN, İL BAŞKANI, GİBİ, DAVRANIYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA