26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Mersin’in kurtuluş günü bu yıl sade bir törenle kutlandı


Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümü, bu yıl pandemi nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

 

Tarih : 4 Ocak 2021 Pazartesi 06:16   Okunma : 1033

Mersin Valiliği koordinasyonunda Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen 3 Ocak Kurtuluş Günü kutlamalarına, sınırlı sayıda katılım oldu. Belediye başkanları, milletvekilleri, protokol üyeleri ile gazilerin katıldığı törende, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Tören sonrası gazeteciler açıklamalarda bulunan Vali Su, Mersin'in kurtuluşunun 99'ncu yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, "Pandemi sebebiyle kurallara uygun şekilde icra ettik. Mersinliler, bundan 99 yıl önce kadınlı-erkeği, yaşlısı-genci hep birlikte Mersin'e sahip çıkmış, kentimizi düşman işgalinden kurtarmışlardır. Bu çerçevede tabi ki, tarih boyunca milletimiz her zaman bağımsızlığına sahip çıkmış, bağımsızlığına, istikbaline, istiklaline uzanan elleri her zaman kırmıştır, bundan sonra da kıracaktır. Bu çerçevede kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi Mersinliler de Mersin'e sahip çıkıp, kenti düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnetle, şükranla anıyorum" dedi.

Öte yandan Mersin'in kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla belediye başkanları ve bazı siyasi parti temsilcileri de mesaj yayımladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mesajında, "3 Ocak, Mersin için, Mersinliler için onur ve gurur günüdür. Mersin halkı, bundan tam 99 yıl önce vatanımızın her karış toprağında olduğu gibi, işgale asla teslim olmayacağını, kimsenin esaretine boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Pandemi dolayısıyla hep birlikte kutlayamasak da zafer günümüzün coşku ve heyecanını Mersinliler olarak her an kalbimizde ve bilincimizde yaşıyoruz. Bu anlayış içinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız' veciz sözünü rehber edinerek çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise milli mücadele ruhunun sürekli canlı tutulacağını ve nesiller boyu artarak devam edeceğini belirterek, "Bugün bizler, vatanımızda huzur içerisinde yaşıyorsak, bunu kahraman ecdadımızın gösterdiği manevi güce, fedakarlığa ve bağımsızlık inancına borçluyuz. Onların bize bıraktığı emaneti sonsuza dek koruyacağımıza söz veriyoruz. Bu emanetin büyüklüğünün bilincindeyiz ve tarihimizden güç almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de mesajında şu ifadelere yer verdi; "Atalarımızın bağımsızlık mücadelesi neticesinde kazanılan zafer ile bizlere emanet ettiği bu toprakları, dış mihrakların üzerimize oynadığı her türlü entrikalar ve kirli oyunlara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet muhafaza etmek görevimiz olacaktır. Bizlere düşen, atalarımızın miras bıraktığı bu kıymetli toprakları korumak, kollamak, bu şehre kalıcı eserler bırakmak, kentimizi, Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kentleri arasına sokmaktır."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİN’İN, KURTULUŞ, GÜNÜ, BU YIL, SADE BİR, TÖRENLE, KUTLANDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA