29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Kuraklık Nedeniyle Su Seviyesi Düşen Berdan Barajı’nda Büyükşehirden Kapsamlı Temizlik


Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri, Mersin merkez ve Tarsus ilçesinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı, kuraklık nedeniyle su seviyesinin oldukça düştüğü Berdan Barajı’nda kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.Suların çekilmesiyle ortaya çıkan toprak alanda, çoğunluğunu evsel atıkların oluşturduğu çöpler temizlendi. Baraj ana kapak bölgesi ve İncirlikuyu Mahallesi çevresi başta olmak üzere birçok noktada gerçekleştirilen çalışmada toplanan çöpler kamyonlarla taşındı.

 

Tarih : 12 Ocak 2021 Salı 20:49   Okunma : 1314

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevrenin ve doğanın korunması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yeşil bir Mersin için yoğun çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, kritik noktalarda oluşan kirliliğin önüne geçilmesi için de faaliyetlerini sürdürüyor.

Mersin merkez ve Tarsus’un içmesuyu ihtiyacını karşılayan, yaşanan kuraklık nedeniyle su debisi oldukça düşen Berdan Baraj gölü havzasında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri tarafından temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Otomobil lastikleri bile bulundu

Baraj göl yatağında kuraklık nedeniyle debinin oldukça düşmesiyle birlikte toprak alanda evsel atıkların oluşturduğu çöpler ortaya çıktı. Baraj ana kapak bölgesi ve İncirlikuyu Mahallesi çevresi başta olmak üzere birçok noktada 25 personelin görev almasıyla yürütülen çalışma kapsamında barajdan cam şişe, poşet gibi atıklar başta olmak üzere çöpler ve araç lastikleri çıkarıldı. Temizlik faaliyeti kapsamında su yüzeyinde bulunan çöpler de ekipler tarafından toplanarak, kamyonlarla taşındı.

“Berdan Baraj gölü bölgemizin en önemli hayat damarlarından biri”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, baraj havzasında yaşanan kirliliğin üzücü verici olduğunu kaydederek, “Berdan Baraj gölü, bölgemizin en önemli hayat damarlarından biri. Mersin merkez ve Tarsus’un içmesuyunu karşılayan barajda, yaşanan kuraklık nedeniyle su debisinin düşmesi ve toprak alanın ortaya çıkmasıyla çoğunluğunu evsel atıkların oluşturduğu çöpler de gün yüzüne çıktı” dedi.

“Çıkan çöpleri görünce gerçekten üzüldüm”

Büyükşehir ve MESKİ ekiplerinin ortak çalışması ile baraj havzasında detaylı temizlik çalışması yapıldığını belirten Boltaç, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, çevre konusunda oldukça duyarlı. Bu noktada ekiplerimiz özverili şekilde çalışma yürüterek baraj gölünde detaylı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Çıkan çöpleri görünce gerçekten üzüldüm. Sağlığımız için oldukça önemli olan çevre temizliği konusunda hepimize görevler düşüyor. İçmesuyunun, sağlığın ve toprağın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seren bir süreç yaşıyoruz. Umarım bundan sonraki süreçte çevre temizliği konusunda herkes daha duyarlı olacaktır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KURAKLIK, NEDENİYLE, SUSEVİYESİ, DÜŞEN, BERDAN, BARAJI’NDA, BÜYÜKŞEHİRDEN, KAPSAMLI, TEMİZLİK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA