20 Kasım 2025 Perşembe

16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:17   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ   22:58   MEBİ PLATFORMU VE DISIPLINLI ÇALıŞMA VURGUSU: İL MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN ÖĞRENCILERE YOL HARITASı   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN KARDEŞI ARZU SEÇER İÇIN 3. GÜN MEVLIDI DÜZENLENDI   16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA  
 
     
   

Zeynep Sözer, Mersin Büyükşehir’in Hizmeti İle Nefes Aldı


Büyükşehir Belediyesi, 5 yıl önce geçirdiği felçten dolayı yürümede güçlük yaşayan Zeynep Sözer’in yol engelini ortadan kaldırdı. Sözer ailesinden gelen talep üzerine ailenin ikamet ettiği evin önü kısa bir sürede asfaltlandı. Zeynep Sözer, artık günde birkaç kez de olsa evin önünden sokağa açılan asfaltlanmış yolda daha rahat bir şekilde yürüyebiliyor. Mutluluğunu ifade eden Sözer, “En azından köşeye kadar gidip gelmiş olsam, ayaklarım birazcık açılır” dedi.

 

Tarih : 13 Ocak 2021 Çarşamba 18:43   Okunma : 1942

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5 yıl önce geçirdiği felçten dolayı yürüme güçlüğü çekenZeynep Sözer’in evinin önünü asfaltladı. Yürüyebileceği tek alan olan evinin önündeki yolun bozuk olmasından dolayı oldukça zorluk yaşayan Sözer, Büyükşehir’in asfalt çalışması ile rahat bir alana kavuştu.

Büyükşehir ekipleri, Sözer’in yaşadığı mağduriyeti kısa sürede bitirdi

2016 yılında İstanbul’daki kızının eşi tarafından öldürülmesinin ardından felç geçiren anne Zeynep Sözer, 5 yıldır yürüme problemi yaşıyor. Erdemli İlçesi Kargıpınarı Mahallesi Şehit Polis Mehmet Söğüt Caddesi’nde ikamet eden 62 yaşındaki Zeynep Sözer, eşinin desteği ile ara ara evin önünden sokağa açılan yaklaşık 60 metrelik yolda yürümeye çalışıyordu. Ancak sokağa çıkan yoldaki engeller, Zeynep Sözer’in yürümesini daha da güç hale getiriyordu. Yaşanan mağduriyeti tespit eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım ekipleri süratle devreye girdi ve yolu asfaltladı. Yol sorununun çözüme kavuşturulması ile birlikte Zeynep Sözer, bir nebze olsun rahat bir nefes aldı.

“Sokağa açılan yolu giderken çok güçlük yaşıyordum”

Kızını kaybettiği 2016 yılından bu yana yürüme problemi yaşadığını dile getiren Zeynep Sözer, “Çocuğum öldüğünde felç geçirdim. Sol dizim, dizden aşağısı rahatsız. Sağda da ayağımın üstünde başladı. Sinirlerde ölüm oluyor, şekerden dolayı.  Yolda yürüyemiyordum” dedi.

Yürümek için destek aldığı aracın tekerleklerinin sokağa açılan yolda engellerden dolayı takıldığını ve bu yüzden de evin önünden sokağa açılan yolu giderken çok güçlük yaşadığını belirten Sözer, “Sokağın başına gidene kadar 2 ya da 3 defa dinlendiriyorlardı beni. Kollarımda da rahatsızlık var, sinirlerim baskı yapıyor. Birkaç sefer bu konuda da tedavi oldum.  Yürüyemiyordum. Yürüyemediğim için böyle olmasını istedik. Sağ olsun, Allah razı olsun Başkanımız’dan. Allah’ım işlerinde kolaylık versin. En azından köşeye kadar gidip gelmiş olsam, ayaklarım birazcık açılır. Ev de zaten küçük olduğu için içinde de fazla yürüyemiyorum” ifadelerini kullandı.

Gelen talebe anında cevap verdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Erdemli Saha Sorumlusu Emrah Erdoğan, “Vatandaşımızın yürüme engelli olduğu şubemize bildirilerek müracaatta bulundular. Biz de detaylı inceleme yaptıktan sonra bu şekilde bir asfalt dökerek vatandaşımızı evinden çıkabilir hale getirdik” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, ZEYNEP, SÖZER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR’İN, HİZMETİ, İLE, NEFES, ALDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA