28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

Karaca; Nerede bu deprem eylem planı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sunduğunu ancak soruların yanıtsız bırakıldığını belirtti.

 

Tarih : 13 Ocak 2021 Çarşamba 18:58   Okunma : 1205

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sunduğunu ancak soruların yanıtsız bırakıldığını belirtti.

Denizli ard arda depremlere sahne olurken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan kamuoyunun beklediği sorularla ilgili açıklama geldi. Afetlerin zararlarının önlenebilirliğine vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sunduğunu ancak soruların yanıtsız bırakıldığını belirtti. “Harekete geçmek için ille bir deprem mi yaşanması lazım? Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan neyi bekliyor? Ortada ne eylem planı var ne özel tedbirler… Görevlerini her seferinde biz mi hatırlatalım?” diyen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Denizli çok hareketli, deprem kuşağında bir bölge… Hemşehrilerimiz son günlerde ard arda gerçekleşen depremler nedeniyle kaygılı… Akademisyenler, uzmanlar uyarıyor. Bizler, devletin kurumlarının, kamu yetkililerin “öntedbirlilik” ilkesi ile hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Sorularımıza yanıt bekliyor, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin somut adımlar atmasını istiyoruz.

DENİZLİ’NİN DEPREM EYLEM PLANI NEREDE?

TBMM’ye önerge sunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt bekleyen Biçer Karaca, Denizli için şu kritik soruları sordu:

Denizli’de deprem için yapılan çalışmalar nelerdir?

İl bazında deprem eylem planı hazırlanmış mıdır?

Kamu binalarında depreme dayanıklılık testi yapıldıysa kaç bina için dayanıklılık ve güçlendirme testi yapılmıştır?

Denizli’de deprem toplanma alanı olmayan mahalle var mıdır? Var ise gerekçesi nedir?

Denizli’de zorunlu deprem sigortası bulunan bina sayısı kaçtır? Zorunlu deprem sigortası için toplanan para ne kadardır?

Denizli’de riskli alan olarak belirlenen alanlar nerelerdir?

Riskli alanların kaçında kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmıştır?

Riskli yapı tespiti yapılan bina sayısı kaçtır? Kaç tanesinin yıkım çalışmaları başlatılmıştır?

DEPREMLE İLGİLİ BİLGİ EDİNME BAŞVURUSUNDA BULUNDU

“Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde, Kasım ayında, yaşanan İzmir depreminin ardından dört siyasi parti ortak görüşüyle kurulan Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’nun sadece bir kez başkan seçmek için toplandığı düşünülürse, Komisyonun etkin çalışması için Belediye Başkanı Osman Zolan’ın kararlılık göstermesi, bütçe ayrılması tüm Denizli halkının yararınadır.” Diyen Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne depremle ilgili CİMER üzerinden bilgi edinme başvurusunda bulundu: “Bakanlıklardan önergelerimize yanıtlar ne yazık ki çoğu zaman gelmiyor. Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki sadece biz değil Denizli halkı da, sorularımızın yanıtlarını bekliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne Bilgi Edinme başvurusu da yaparak depreme dair önlemleri sorduk. Umarım ortak akılla, umarım deprem ve afetlerin önlenmesi anlayışıyla gerekli hazırlıklar gecikmeksizin yapılır, Deprem Eylem Planı hazırlanır. Telafisi olmayan hasarlar yaşamamak için uyarılarımız dikkate alınır.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KARACA, NEREDE, BU, DEPREM, EYLEM, PLANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA