19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"   14:29   UZMANLARA GÖRE, İMAMOĞLU KÜRT Z KUŞAĞINI DA KÜRT MUHAFAZAKARLARI DA ETKİLİYOR. AZAD BARIŞ: “KÜRT Z KUŞAĞININ AĞIRLIKLI OLARAK İMAMOĞLU`NA OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM  
 
     
   

Büyükşehir Personeli Turan Dal, Bir Lösemi Hastasına Umut Oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda çalışan muhabir Turan Dal, örnek bir davranış sergileyerek bir lösemi hastasının umudu oldu. Kök hücre bağışında bulunan Dal, “Kan vermek gibi çok kısa bir işlemle bir insana can olabiliyorsunuz. Can da paylaşılabiliyormuş. 18 yaşını geçmiş tüm sağlıklı bireylerin bu konuda hassas davranmalarını, duyarlı davranmalarını rica ediyorum. Umut olalım, birbirimizle dayanışalım” dedi.

 

Tarih : 15 Ocak 2021 Cuma 19:35   Okunma : 1172

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda muhabir olarak görev yapan Turan Dal, bir lösemi hastası için kök hücre bağışında bulundu. Adana Balcalı Hastanesi’nde tamamlanan işlemlerin ardından bir lösemi hastasına umut olan Dal, örnek davranışıyla takdir topladı. Turan Dal, 18 yaşını geçmiş herkesi kök hücre bağışçısı olmaya çağırdı.

Bir lösemi hastasıyla yüzde 100 uyum sağladı

Bir yıl önce kök hücre bağışçısı olmak için Kızılay’a başvuran ve 2 tüp kan veren Turan Dal, 3 ay önce kendisine gelen telefonla“Tebrik ediyoruz, bir lösemi hastasıyla yüzde 100 uyum sağladınız”müjdesini aldı. Aradan geçen süreçte insanların bağışçı olmaktan vazgeçebildiğini belirten Dal, bir lösemi hastasına umut olmak için süreci kararlı bir şekilde izlediğini belirtti.

“Hiçbir zorluk yaşamadım”

Karşıda bir can olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda hassas bir süreç izlediğini belirten Dal, 3 ayda içerisinde kan verme ve tetkiklerin tamamlandığını kaydetti. Sürecin sonunda Adana’ya davet edildiğini ve Balcalı Hastanesi’nde işlemin başladığını belirten Dal, “İlk 4 gün sabah ve akşam olmak üzere iğneler yapıldı. İğneleri yaptırma sebepleri kemikteki iliğin kana karışmasını sağlamak. 5’incigünün sonunda yeterli kök hücrenin kana karışması sağlanarak 4 saatlik bir kan alma işlemi gerçekleştirildi ve yarım saat sonra taburcu oldum. Hiçbir zorluk yaşamadım” dedi.

“2 sene sonra iki taraf da isterse bakanlık birbiriyle tanıştırıyor”

Umut olduğu lösemi hastasıyla ancak 2 yıl sonra tanışabileceğini de sözlerine ekleyen Dal, “Herhalde hassas bir olaydan dolayı Sağlık Bakanlığı farklı bir prosedür uygulamak zorunda kaldı. Donör olacağınız kişinin kim olduğu, kaç yaşında olduğu hakkında size herhangi bir bilgi verilmiyor. İşlem gerçekleştikten sonra ilk 100 günlük süreçte hastanın nasıl bir seyir göstereceğini bilmediğinizden 100 günün sonunda istediğiniz takdirde Sağlık Bakanlığı’nın sisteminden talepte bulunuyorsunuz, hastanın durumuna ilişkin size bilgi veriliyor. Ancak 2 sene sonra iki tarafın karşılıklı istemesi durumunda bakanlık iki tarafı birbiriyle tanıştırıyor” diye konuştu.

“Can da paylaşılabiliyormuş”

18 yaşını geçmiş herkesi konuyla ilgili duyarlılığa davet eden Turan Dal, şunları söyledi:

“Donör kavramını ilk duyduğunda insan irkiliyor. ‘Benden bir şey eksilecek mi, ileriki süreçlerde bende bir rahatsızlığa neden olacak mı’ diye.Aslında öyle bir durum hiç söz konusu değil. Kan vermek gibi çok kısa bir işlemle bir insana can olabiliyorsunuz. 18 yaşını geçmiş tüm sağlıklı bireylerin bu konuda hassas davranmalarını, duyarlı davranmalarını rica ediyorum. Şu an kök hücre bekleyen belki binlerce hastamız var. Onların umudu belki şu an sokaktan geçen veya evde oturan bir vatandaşımızdır.Can da paylaşılabiliyormuş. Umut olalım, birbirimizle dayanışalım.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, PERSONELİ, TURAN, DAL, BİR, LÖSEMİ, HASTASINA, UMUT, OLDU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA