19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:40   BAŞKAN GÜLTAK,31 MART’TA BU HALK SİZE ‘ARTIK YETER’ DİYECEK   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir ‘Sıfır Atık Belgesi’ni Aldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 33 hizmet binası için Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Başkan Vahap Seçer’e takdim etti.Büyükşehir Belediyesi,Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık oluşumunun önüne geçerek, israfın önlenmesinive kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor.

 

Tarih : 16 Ocak 2021 Cumartesi 03:23   Okunma : 1383

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Başkan Vahap Seçer’e takdim etti. Sıfır Atık Belgesi, Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 33 hizmet binası için alındı.

Büyükşehir Belediyesi,Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık oluşumunun önüne geçerek, israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor. Büyükşehir, hizmet binalarındaki atıkları en iyi şekilde yöneterek, sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstermeyi sürdürecek.

Halisdemir: “Bu sistemle kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir yaptığı açıklamada, “2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği uyarınca 1 Haziran 2020 tarihine kadar kamu kurumlarında Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulması istendi. Biz hazırlığımızı bu yönetmelikten önce de başlatmıştık. Yönetmelik uyarınca hizmet binalarımızda Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurduk. Personelimize; atık oluşumunun önlenmesi, azaltılması ve atık ayrıştırma konularında bilgilendirme eğitimleri verdik. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne başvurarak Sıfır Atık Belgelerimizi aldık” dedi.

“Sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstereceğiz

Halisdemir, 33 hizmet binası için bu belgeyi aldıklarını anlatarak, “Bakanlık, başvurularımız sonucunda Taş Bina, Doğa Parkı, Aşevi, Akbelen Mezarlığı, Mezbahane, İtfaiye, Otogar gibi toplam 33 hizmet binamıza Sıfır Atık Belgesi’ni uygun gördü. Belgelerimizi binalarımıza asacağız. Önümüzdeki günlerde 25 binamız içinde belge almayı planlıyoruz. Bugüne kadar hizmet binalarımızda 19 bin 955 kilogram geri dönüşebilir atık, 2 bin 600 kilogram organik (biyobozunur) atık, 224 kilogram da diğer atıklardan toplandı. Kurduğumuz Sıfır Atık Yönetim Sistemi’yle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Oluşan atıklarımızı da kaynağında ayrıştırılmış bir şekilde toplayarak geri kazanımınısağlıyoruz. Böylece daha az kimyasal kullanımını ve çevrenin korunmasını sağlıyoruz. Sıfır Atık Belgeleri aslında bir başlangıcı oluşturuyor. Bundan sonra hizmet binalarımızda atıklarımızı en iyi şekilde yöneterek, sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstereceğiz” diye konuştu.

Belgenin Başkan Seçer’e takdim edilmesinin ardından, Sıfır Atık Belgesi Taş Bina’nın duvarına asıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA