19 Mart 2024 Salı

10:33   SERDAR SOYDAN, TARSUS’A KONGRE VE FUAR MERKEZİ MÜJDESİ VERDİ   10:31   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN’DAN ÇİRKİN SÖYLEMLERE KINAMA   09:56   TÜRKİYE YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEK. BİR MİLYON 32 BİN 610 GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK   09:22   TARSUS’U ZİYARET EDEN MBB VAHAP SEÇER’E YOĞUN İLGİ   01:45   ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN GENÇ ADAYLARIYLA BULUŞTU   01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:40   BAŞKAN GÜLTAK,31 MART’TA BU HALK SİZE ‘ARTIK YETER’ DİYECEK   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI  
 
     
   

Şengül öğretmen çocuklar için duvarları renklendiriyor


Mersin’in Erdemli ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı "Erdemli Deniz ve Orman Okulu" projesi kapsamında öğrencilerin deniz ve doğal yaşamı sevmelerini sağlamak amacı ile duvarlar çizilen resimlerle renklendirildi.

 

Tarih : 16 Ocak 2021 Cumartesi 15:30   Okunma : 1130

Mersin'in Erdemli ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı "Erdemli Deniz ve Orman Okulu" projesi kapsamında öğrencilerin deniz ve doğal yaşamı sevmelerini sağlamak amacı ile duvarlar çizilen resimlerle renklendirildi. Deniz ve orman okulu kumsalında yuvalayan Caretta carettalar, endemik kum zambakları, çam ağaçları ile bu doğal alanda eğitim alan öğrencilerin resimleriyle duvarlar süslenerek doğal yaşama ve eğitime de dikkat çekildi.

"Doğal hayata dikkat çektik"

Talat Göktepe Tabiat Parkı içinde yer alan deniz ve orman okulunun duvarlarını görsel sanatlar öğretmeni Şengül Bulut Yel gönüllü olarak renklendiriyor.

Şengül Bulut Yel, "Hem insanlar okulumuzun yerini tam olarak bilsin, dikkat çeksin, hem de öğrencilerimizi yansıtsın diye duvarlarımızı renklendiriyoruz. Okulumuzun sarı tulumları var, o yüzden resimlerimizde sarı tulumlu çocuklar, sarı yağmurluklu çocuklarımızı resmettik. Bölgemizin endemik bitkisi kum zambaklarımız var, ona vurgu yapmak istedik. Resimlerimizde bölgemizin Caretta  Caretta bölgesi olmasından dolayı carettalara, deniz altı canlılara yer verdik. Tabiat parkının çam ormanlarıyla kaplı olmasından dolayı arka planda da çam ağaçlarına yer verdik. Doğal hayata dikkat çektik" dedi.

"Okulumuzun tanınırlığına katkı sağlamak istedim"

Erdemli'ye eylül ayında geldiğini ifade eden Yel, "Ben şehrimizde böyle bir okul olduğunu hatta Türkiye'de ilk ve tek olduğunu bilmiyordum açıkçası. Buraya gelince öğrendim, çok heyecanlandım. Gerçekten çok güzel. Hem deniz hem de orman okulu olarak deniz ve orman okulu ülkemizde ilk ve tek Erdemli bölgesinde. Bunun da tanınırlığına görsel olarak katkı sağlamak istedim" diye konuştu.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise "Öğrencilerimizin dört duvar arasından çıkıp doğada hem eğlenmesi hem öğrenmesini amaçladık. Bunu yaparken de çocukların eğleneceği ortamlar oluşturduk. Bakanlığımızın da çalışmaları bu yönde. Biz burada deniz ve orman okulunun girişinde çocuklarımız geldiği zaman hem mutlu olacakları hem de resme de ilgi duyacakları alanlar olsun istedik. Bu tür çalışmalarımızı deniz ve orman okulunun diğer bölümlerine de yayacağız. Öğrencilerimizi geldiği zaman burada güzel bir şekilde karşılayacağız" şeklinde konuştu.

Erdemli Deniz ve Orman Okulu, yüz yüze eğitimin başlamasıyla proje kapsamında doğa temelli eğitimlerine kaldığı yerden devam edecek.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, AVUKATLIK, ÜNVANINI, KULLANAN, DOLANDIRICILIK, ÇETESİNE, KARŞI, UYARDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA