16 Ekim 2025 Perşembe

15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK   09:56   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:38   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:35   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:20   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!   
 
     
   

Büyükşehir Küçükaslan Ailesinin Evindeki Yangının İzlerini Siliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, evi yanan Küçükaslan ailesini yeniden sıcak bir yuvaya kavuşturmak için tadilat ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Aralık ayında elektrik kontağından çıkan yangınla Küçükaslan ailesinin evinde büyük hasar meydana gelmişti.Ailenin evinde tadilat çalışması yürüttüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi’nde görevli sosyal hizmet uzmanı Yusuf Yazgı, “Ekiplerimiz şu an onarım aşamasındalar. Yaklaşık 1 hafta veya 10 güne kadar bitiririz”dedi.

 

Tarih : 23 Ocak 2021 Cumartesi 14:26   Okunma : 1450

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, elektrik kontağından çıkan yangınla yaşadıkları evde büyük hasar meydana gelen 3 çocuklu Küçükaslan ailesine destek verdi. Yenişehir İlçesi Limonluk Mahallesi’ndeki evde yaklaşık bir haftadır tadilat ve onarım çalışması yürüten ekipler, yaklaşık 10 günlük bir çalışmanın ardından Küçükaslan ailesini yeniden sıcak bir yuvaya kavuşturabileceklerini belirtti.

Ev tadilatının ardından aileye eşya ve kıyafet desteği de verilecek

Sosyal yardım maaşı ve Büyükşehir’in bağladığı Halk Kart dışında başka geliri olmayan Küçükaslan ailesinin evinde çıkan yangına Büyükşehir İtfaiyesi müdahale etmişti. 2020 yılı Aralık ayında meydana gelen olayın ardından Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler evde incelemelerde bulunmuştu. Ev tadilatından eşya ve kıyafet yardımına kadar birçok konuda Küçükaslan ailesine destek vereceklerini bildiren ekipler, başlattıkları tadilat ve onarım çalışmalarını hızla sürdürüyor.

“Tadilatı yaklaşık 1 hafta veya 10 güne kadar da bitiririz”

Büyükşehir Belediyesi’nde görevli sosyal hizmet uzmanı Yusuf Yazgı, yangından sonra büyük hasar görev evin önemli oranda onarıldığını belirterek, “Ev temizlendi.Elektrik ve su tesisatı çekildikten sonra ustalarımız devreye girdi. Şu an onarım aşamasındalar. Bu tarz bir onarım yeni bir ev yapmaktan daha zor bir iş aslında. Düşünün; bütün duvarlar ve kapılar yanmış, bütün odalar is içerisinde ve kullanılamaz halde. Çok kötü bir durumdaydı. Kullanılmayacak haldeydi ama bir haftadır çalışıyoruz, yaklaşık 1 hafta veya 10 güne kadar da bitiririz” dedi.

“İsi temizledik, kaba sıvayı yaptık”

Tadilat ustalarından Murat Bilgi ise yürüttükleri onarım sürecini anlatarak, “Geldiğimizde ev çok kötüydü. İçerisi girilmez haldeydi. Geldik, duvarları ve isi temizledik, kaba sıvayı yaptık. Bundan sonraki aşamada alçımızı çekeceğiz, alçımızın üstüne boyamızı vurup teslim edeceğiz” diye konuştu.

Kalp hastalığı ile mücadele ettiğini belirten anne Gülşen Küçükaslan “Evim yandı. Başkanımız ve muhtarımızın aracılığıyla bize yardımcı olmak için geldiler. Allah razı olsun Başkanımız’dan, muhtarımızdan ilgilenenlerden. Hepsine teşekkür ederim” açıklamasında bulunmuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, KÜÇÜKASLAN, AİLESİNİN, EVİNDEKİ , YANGININ, İZLERİNİ , SİLİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA