28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Mersin, bin 359 kamera ile izleniyor


Mersin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) dahil edilen kameraların, pek çok adli olayın aydınlatılmasında büyük rol oynadığı bildirildi.

 

Tarih : 27 Ocak 2021 Çarşamba 00:02   Okunma : 705

Mersin ve ilçelerinde 420 noktada faaliyet gösteren bin 359 kamera, polisin gözü kulağı oluyor. İl Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, KGYS projesi kapsamında pek çok adli olayın aydınlatılmasında büyük rol oynayan güvenlik kameraları, günlük hayattaki her şeyi kayıt altına alıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte suçluların yakalanmasında büyük rol oynayan kameralardan il merkezi ve ilçelerde, 420 noktada bin 359 KGYS kamerası, 41 PTS noktasında 202 PTS kamerası bulunuyor. Kural tanımayanlar bu kameralar vasıtasıyla belirleniyor. Komuta merkezinde bulunan dev ekranlardan şehrin her ucunda bulunan kameralar dönüşümlü olarak izleniyor. Önemli noktalar ve bu noktalarda gelişen olaylarda '155 polis imdat' telefon hattına gelen ihbarlarla ilgili kameralar takip edilerek, olay canlı olarak izlenip, müdahalelerde ciddi zaman kazanılıyor.

88 kamera daha emniyet envanterine girdi

Mersin'de toplumsal olaylarla ilgili birimler arasındaki koordinasyon ve bilgi akışının sağlıklı ve hızlı sağlanabilmesi amacıyla ilave 88 adet daha 4.5G uyumlu kamera temin edildi. Anlık Görüntü ve Ses Aktarım Sistemine (AGSAS) entegre edilen kameralar, 2020'nin başlarında Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı eğitim, spor güvenliği ve çevik kuvvet şube müdürlüklerine gönderilerek kullanılmaya başlandı.

KADES'e yıl içerisinde bin 416 ihbar yapıldı

Öte yandan, Kadın Destek Uygulaması (KADES) kapsamında, Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 115 dönem halinde toplam 4 bin 982 personele 'Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele eğitimi' verildi. 2020 yılında toplam bin 416 KADES ihbarında bulunulurken, yapılan ihbarlardan 410'nun asıllı olduğu tespit edildi. Bu çerçevede bin 354 şahıs yakalanırken, bu şahıslardan 392‘si tutuklandı, 277'si 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı.

Bekçiler göreve başladı, asayiş olayları azaldı

Diğer yandan kentte bekçilerin göreve başlamasıyla birlikte asayiş olaylarında da azalma yaşandı. İki dönem halinde 650 çarşı ve mahalle bekçisine, 'Geliştirme, halkla iletişim ve ilişkiler, görev alanlarını içeren kanun' hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Halkın sevgilisi, suçluların korkulu rüyası haline gelen bekçiler sayesinde, özellikle geceleri ev ve iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarında büyük düşüş yaşandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BİN 359, KAMERA İLE, İZLENİYOR, KGYS, AGSAS, KADES, PTS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA