18 Nisan 2024 Perşembe

11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI   10:19   EMEKLİLERDEN VEDAT IŞIKHAN`A: BİZ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERDİK. OLMAZSA BİR DAHAKİ SANDIKTA TAMAMEN VERİRİZ   10:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ TOROSLARIN ETEKLERİNE KADAR ULAŞIYOR   01:24   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   01:18   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`TA AKPM BAŞKANI ROUSSOPOULOS VE ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ.   22:57   TURİST REHBERLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"  
 
     
   

Başkan Önel: “İtiraz Eden Kişiler, Orada İşgalci Olanlar”


Mezitli için projelendirilen Küçük Sanayi Sitesi hakkında çıkan iddialara yanıt veren S.S. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, itiraz eden kişilerin alandaki devlet arazilerini işgal ettiğini dile getirdi.

 

Tarih : 29 Ocak 2021 Cuma 17:01   Okunma : 490

 Mezitli için projelendirilen Küçük Sanayi Sitesi hakkında çıkan iddialara yanıt veren S.S. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, itiraz eden kişilerin alandaki devlet arazilerini işgal ettiğini dile getirdi.

 Mezitli’de yapılacak Küçük Sanayi Sitesi için birkaç kişinin itiraz etmesi ve canlı yayında alanın ranta kurban edileceğini dile getirmesi üzerine, S.S. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel yazılı bir açıklama yaparak iddialara yanıt verdi. İtiraz eden kişilerin işgalci olduğunu ifade eden Önel’in açıklamasının başlıkları şöyle:

“İTİRAZ EDEN KİŞİLER, ALANI NASIL KULLANDIKLARINDAN BAHSETMİYOR”

“Mersin’imiz için çok nemli ve büyük bir yatırım olarak Mezitli Küçük Sanayi Sitesi, 282 dönüm üzerinde, 249 hak malikinin olduğu bir alanda yükselecek. İtiraz eden kişi sayısı sadece 15. Bu itiraz edenler ise 150 dönümlük hazine arazisinden 2B tabu alamamış bir kısım. Bölgede kullandıkları, sahip oldukları alan 2 ile 3 dönem en fazla 5 dönüm. Buna rağmen 15 dönüm, 20 dönüm gibi büyük alanlarda devletin arazisini işgal ediyorlar. Yani 2 dönüm tapusu varsa, 15 dönüm tapusuz alan kullanıyor. Bir kısım vatandaşlarımız ise bu alandan 2B tapu alabilmiş. Ancak bu itiraz eden kişiler, kendilerinin alanı nasıl kullandığından bahsetmiyor.

“O ZAMAN SAYISIZ LİMON AĞACI KAYBOLDU”

 Öte yandan bu duyarlı vatandaşlar, Mezitli’de binlerce dönüm arazi betonlaşırken, konutlar yapılırken neden ses çıkarmadı.  O zaman sayısız limon ağacı kayboldu. Biz tarımın öneminin farkındayız, tarımın ülkemiz için neden çok önemli olduğunu biliyoruz. Ancak kurulacak sanayi sitesinin de ülkemizde üretime, kalkınmaya ve düzene sağlayacağı katkının da ne kadar büyük olduğunun farkındayız.

“BU YATIRIMLA 8 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Mezitli’de yükselecek, en son teknoloji ve imkanlarla donatılacak, 350 – 400 milyon liraya mal olacak bu yatırımla 8 bin kişi istihdam edilecek. Bunun yanında Mezitli’de yer alan Endüstri Meslek Lise’mizin öğrencileri de sitede kalfa olarak eğitim alacak, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen, yeni bir proje var. Liseler ve sanayi sitelerinin organize eğitim vermesini hedef alan. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi de bu eğitimde en ön sırada yer alacak ve yılda bin 200 gencimizi yetiştirerek, ülkemize yeni ustalar, yeni beyinler, yeni yetenekler kazandıracak.

 “ÇİFTÇİMİZ ARACINI, TAMİR ETTİRME, BAKIMINI YAPTIRMA İMKÂNI BULACAK

Bizi rant ile suçlayanlar, bilmelidir ki bizim bu işte tek rantımız Mezitli’mizin yeni bir hayata başlaması, yetişecek gençlerimiz, millete sunulacak hizmettir. Tarıma da en büyük desteği burada yetişen yeni ustalarımız, iş yeri açan esnafımız verecek. Çiftçimiz aracını, gerecini kolay ulaşım ve yüksek araç gereç imkanları dahilinde en kısa sürede, yüksek doğruluk ve güvenilirlikle tamir ettirme, bakımını yaptırma imkânı bulacak.

“ENGELLEMEYE ÇALIŞMAK MERSİN’E, TÜRKİYE’YE İHANET ETMEK DEĞİL MİDİR?”

 Gelişen dünyada bizim de gelişmemiz şarttır. Şimdi kalkıp böyle bir yatırımı engellemeye çalışmak Mersin’e, Türkiye’ye ihanet etmek değil midir? Küçük Mezitli Sanayi Sitemiz, modern yapısı sayesinde çevresine rahatsızlık vermeyecek, çevreyi temiz tutacaktır.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAŞKAN BÜNYAMİN ÖNEL, İTİRAZ EDEN KİŞİLER, ORADA İŞGALCİ OLANLAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA