25 Nisan 2024 Perşembe

23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ   16:08   İZMİR`DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI... TABİP ODASI BAŞKANI KAYNAK: SAĞLIKTA ŞİDDET POLİTİKTİR. SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA, HİZMET YOK   15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    13:13   CHP, SAĞLIKLA İLGİLİ TORBA YASANIN İPTALİ İÇİN AYM`YE DAVA AÇTI: “BAZI ŞİRKETLERİN KARLARINI MAKSİMİZE ETMEK İÇİN TBMM ÇALIŞTIRILIRSA CHP BUNLARIN İPTALİ İÇİN AYM`YE GELMEYE DEVAM EDECEK”   12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:46   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI  
 
     
   

Gülsen Varlı : Mersin hak ettiği yerde değil…


Mersin’e ilk Rus kafilesini getiren ve 25 yıldır sektörün öncüsü durumunda olan Sesa Turizm Seyahat Acentesi sahibi ve aynı zamanda Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu üyesi başarılı işkadını Gülsen Varlı ile Mersin’de Turizmin yeri üzerine konuştuk.

 

Tarih : 12 Ağustos 2017 Cumartesi 02:04   Okunma : 2108

Mersin'e ilk Rus kafilesini getiren ve 25 yıldır sektörün öncüsü durumunda olan Sesa Turizm Seyahat Acentesi sahibi ve aynı zamanda Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu üyesi  başarılı işkadını Gülsen Varlı ile Mersin'de Turizmin yeri üzerine konuştuk.

1988 tarihinden beri sektörün içinde olan ve 1995 den beri Turizm Acentesi olan Gülsen Varlı; Mersin'de Turizm adına çok emek verdiklerini ancak Mersin'in Turizmin kıymetini hiçbir zaman bilmediğini vurgulayarak, Turizm kültürünün şehre yerleşmesinin şimdiye kadar mümkün kılınamadığını belirtti. Ayrıca bu noktada Turizm adına katkı sağlayacak, şehri canlandıracak ve Turizm bölgesi haline getirebilecek projelerin yıllardır yapılamadığı ve turizm akıcılığını sağlayan bu anlamda can damarı olan ulaşım sorununun hala çözülemediğini, çok ağır aksak ilerlediğini söyledi. Varlı; "20 seneden beri bir Hedefimiz var, hava limanı ve Kazanlı Projemiz var, Antalya yolunun bitme olayı var, Maalesef bu hedeflerimiz gerçekleşmiyor, çok ağır aksak ilerliyor. Defalarca iptal edilen ve şimdi yeniden başlanan Çukurova Havaalanının çoktan bitmesi gerekiyordu. Biz Turizmciler olarak her sene dünyanın bir çok ülkesinde yapılan turizm fuarlarına katılıyoruz, Bakanlığın bize temin ettiği stantlarda şehir şehir temsil ediyoruz. Biz de Mersin olarak mutlaka bu fuarlarda yer alıyor, elimizden gelen her şeyi yapıyor, her türlü emeği ortaya koyuyoruz. Getirmediğimiz, yapmadığımız organizasyon kalmadı. Ama maalesef Mersin hak ettiği yerde değil." dedi.

Bunun en büyük nedeninin ve en büyük sorunun ulaşım sorunu ve tesis yetersizliği olduğunu belirten Gülsen Varlı, turizm kültürünün ancak ve ancak bölgede yapılan ve yapılacak olan turizm faaliyetleriyle oturabileceğini söyledi. Şehirdeki beş yıldızlı otellerden bahseden Varlı "20 sene önce de 5 yıldızlı iki otel vardı, o oteller el değiştirdi kapandı. Şimdi bakıyorsunuz yine iki otel var. Bu mudur 20 yılda gelinen nokta, gelişme? Bir şehrin turizm ilerlemesi? Olamaz böyle bir şey. Havaalanı projemiz bitmiyor. Kazanlı projemiz var 10 bin yataklı. Tüm tapular dağıtıldı. Kimse gelip buraya bir çivi çakmıyor. Orada 14 km lik bir yol var bir türlü bitirmiyorlar. Mersin hiçbir zaman hakkettiği yerde değil.  Mersin 357 km kıyı şeridiyle muazzam bir özelliğe sahip, limanı olan, serbest bölgesi olan bir şehir. Ki buradaki tarihi doku, binlerce yıldır bir çok medeniyetlerden miras kalmış bir zenginliğe sahip.  Hangi şehirde var bu özellikler, hiç birinde yok. Ama ne tarihi dokular ne, muazzam kıyı bandı değer bulmadı, kıymeti bilinmiyor. Hatta tarihi zenginlikler, tarihi doku maalesef ki yok ediliyor." diyerek Mersin'e sahip çıkılması gerektiğini ve turizm cenneti olabilecek bir kentin böylesine kaderine terkedilmemedilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin genelinde de çok ciddi sancılı bir dönem yaşandığını, Avrupa'nın bakış açısının da artık maalesef ki Türkiye adına kötü bir noktaya gittiğini de belirten varlı, bu noktadaki politikaların da çok etkisi olduğunu  içki yasağından mekanlara gelen yasaklara kadar bir çok yaptırımın Avrupa'ya resmen ülkemize gelmeyin mesajı verdiğini  belirtti. İç turizmin şu an hareketli olduğunu ama bunun aldatıcı ve geçici olduğunu, uzun süreli olmayacağını da söyleyerek Turizm sektörünün giderek yok olacağından endişe ettiğini vurguladı.

Paylaş :
Etiketler :  gülsen varlı, mersin, sesa turizm, çukurova havalimanı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA