28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

CHP İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcılığından Pandemi ve Çocuk kitabı basıldı


Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan “Pandemi ve Çocuk” kitabı basıldı.

 

Tarih : 15 Şubat 2021 Pazartesi 19:54   Okunma : 1314

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “pandemi sürecinde çocuklar “özgürlükten yoksun bırakıldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz ev sahipliğinde, 20 Kasım 2020’de çocuk hakları alanında çalışan 26 hak temelli sivil toplum örgütü, platform temsilcileri ve bağımsız uzmanların katılımıyla düzenlediğimiz çevrimiçi toplantıda sunulan görüşler, yapılan tespitler çok kıymetliydi. Çıktıların “çocukların üstün yararı” için çalışan herkese başucu rehberi olması için CHP Çocuk Politikamızı içerecek şekilde kitaplaştırdık. Kitabı hem parti içinde İl Başkanlıklarımıza, belediyelerimize, örgütümüze göndererek çocuk hakları perspektifimizi ortaya koyacağız ve pandemi sürecinde çocukların içinde bulunduğu durumlara dair farkındalığı yükselteceğiz hem de çocuklarla ilgili çalışan kamu otoriteleri dahil olmak üzere hak savunucularına ulaştıracağız.

Kemal Kılıçdaroğlu: Çocukların yetişkinlerin yarattığı krizlerin mağduru olmasını istemiyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kitabın önsözünde yer alan sunuş yazısında diyor ki: “Çocukların biz yetişkinler tarafından yaratılan krizlerin mağdurları olmasını istemiyoruz. Kuşaklararası sorumluluk bilinciyle yaşanabilir bir dünyada, yetişkinlerin tahakkümüyle örselenmiş çocuklar yerine mutlu, özgür, güçlenmiş-güçlendirilmiş, sağlıklı çocuklar ve bu çocukların yer aldığı eşit bir toplum hayal ediyoruz. Sorunların çözümünü yarına bırakmadan harekete geçmek için daha fazla bekleme lüksümüz yok. Çocukları daha çok dinlediğimiz, birlikte öğrendiğimiz, bir arada oynayabildiğimiz, hep birlikte gülümsediğimiz, iyi yaşam koşullarında sağlıkla hareket edebildiğimiz günler dileğiyle; “Pandemide Çocuk Hakları İhlalleri” konusunda gerçekleştirdiğimiz çevrimiçi toplantıya katılan ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne değerli görüş ve önerilerini ileten hak savunucularına birlikte düşünme ve üretme anlayışımıza verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.

Yetişkinlerin Yarattığı krizler dünyasında çocuk olmanın zorlukları

Pandemi ve Çocuk kitabında “yetişkinler tarafından yaratılan bir dünyada çocuk olarak yaşamanın zorluklarına ve CHP’nin hak temelli çocuk politikasına dair tespit ve öneriler yer alıyor. Eğitime erişim engellerinden depreme, sağlık hakkından engelli çocuklara, çocuk işçiliğinden dezavantajlı gruplara, fırsat eşitsizliğinden cezaevlerindeki çocuklara haklarından yoksun bırakılan çocukların yaşadıkları sorunlar ve alınması gereken önlemler sıralanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “bütüncül çocuk politikası şart” diyor.

Pandemi bir çocuk hakları krizi haline gelmiştir

“Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 Pandemisi nedeniyle çoklu krizler yaşanmakta, pandemi artık bir çocuk hakları krizi anlamına gelmektedir. Çocuklar haklarındaki kısıtlamalara politik olarak da karşı çıkma hakları olmayan, yetişkinler tarafından hakları kısıtlanan dolayısıyla ihlal edilen gruptur. Yaşam hakkından, sağlık hakkına, eğitim hakkından barınma hakkına çocuklara yönelik çoklu ihlallerin önlenmesi, aşıya erişimden, temiz suya erişime, sağlıklı beslenme imkanlarından, ayrımcılığa maruz bırakılmadan çocukluk evresini oyunla, güven içerisinde geçirebilmelerine iyi yaşam koşullarının gecikmeksizin sağlandığı bir planlamaya ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye bakımından nüfusun 1/3’ünden fazlası 0-18 yaş arasındadır, yani çocuktur. İşte bazı tespitler:

  • Çocuklar haklarının öznesi olarak görülmediği için hakları ilk olarak gaspedilen grup olmuştur. Bu hak gaspı “çocukları koruyoruz” mitine dayanmaktadır. Pandeminin ilk aylarındaki bilinmezliği ile virüsün yayılma ve sağlığı tehdit etme olasılıklarına karşı bugün bilgimiz aynı değildir. Pandemi sürecinde devletin gözettiği çocuk politikası derhal değiştirilmelidir.
  • Genelgelerle nüfusun 1/3’ünden fazlasını oluşturan 18 yaş altı bireylerin temel hak ve özgürlükleri kısıtlanmıştır.
  • Eğitimi; kapalı ortamdaki çocuk sayısını, hijyen koşullarını, öğretmenlerin ulaşım başta olmak üzere planlamalarının yapılarak yaş grupları dikkate alarak planlanmalıdır.
Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, İNSAN, HAKLARI, GENEL, BAŞKAN, YARDIMCILIĞINDAN, PANDEMİ, VE, ÇOCUK, KİTABI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA