24 Nisan 2024 Çarşamba

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Deprem Kaderimiz Değildir!


CHP’li Özyiğit, özel iletişim vergisi ile toplanan 60 milyar deprem parasının akıbetini sordu.

 

Tarih : 18 Ağustos 2017 Cuma 07:01   Okunma : 1871

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, iktidarı, depremin acısını yaşayanların yaralarını sarmamakla eleştirerek, “Felaketten ders çıkartmayan AKP hükümeti, deprem gerçeğinden uzak, tedbirler konusunda ise bihaberdir. 470 deprem alanının,400 tanesini ticari alana açarak tüccar mantığıyla hareket etti. ‘Özel iletişim vergisi’ için bugüne kadar 60 milyar lira para toplandı ve bu toplanan paralarla insanların, sorunları neden çözülmedi? Deprem kaderimiz değildir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 17 Ağustos depreminin 18. yılında; depremde yaşamını yitiren canları andı.

17 Ağustos 1999 tarihinde yüzyılın felaketinin yaşandığını anımsatan Özyiğit, “Marmara Depremi.17/Ağustos/1999. Gece 03.02. 7.4 şiddetinde başlayıp 45 saniyede, 50 bin ölüm, 125 bin yaralı, binlerce kayıp insan, can, yurttaş. 18 yıl önce bugün yüz yılın felaketini; yüreğimizde, vicdanımızda, hayatımızda, evimizde, yatağımızda, toprağımızda ülkemizde derin acıyla, hüzünle, korku ve panikle yaşadık. Dirimiz ölüm, ölümümüz yürek yarası, göz yaşı, hasretlik ve ayrılık oldu” ifadelerini kullandı..

AKP YARALARI SARMADI

18 yıl geçmesine rağmen AKP iktidarının yurttaşların acısını dindiremediğini, yarasını saramadığını kaydeden Özyiğit, bugüne kadar toplanan 60 milyarı hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Yol, köprü projeleriyle yandaşlarına haksız, adaletsiz imkanlar yarattı. Halkın ihtiyaçlarını karşılamadı. Siyasi, ekonomik ve rant kaygısını, insan kaygısının önüne koydu. 470 deprem alanının,400 tanesini ticari alana açarak tüccar mantığıyla hareket etti. 17 Ağustos depremi sonrası hayatımıza (geçici) olarak giren ‘özel iletişim vergisi’ için bugüne kadar 60 milyar lira para toplandı ve bu toplanan paralarla insanların, sorunları neden çözülmedi? Kayıpları neden karşılanmadı?  Bu paralar nerelere harcandı, kullanıldı? Nerelere yatırım ve inşaatlar, saraylar, köprüler, kimler tarafından ne şekilde yapıldı.”

DEPREM KADERİMİZ DEĞİLDİR

Depremin bir kader olmadığını vurgulayan Özyiğit, “Deprem bu ülke insanının kaderi değildir. Deprem kuşağında olan ülkemizin insanı daha ne kadar acı çekecek, gözyaşları dinmeyip yürek yaraları iyileşmeyecek. Ne zaman mutlu ve sağlıklı şekilde ömür sürecekler. Deprem, terör gibi ulusal bir sorunumuzdur. Ancak; bilimsel, doğru, kalıcı ve ortak akılla üretilecek projelerle çözüle bilinir. Yaşadığımız bu büyük acı ve felaketten ders çıkartmayan AKP hükümeti, deprem gerçeğinden uzak, tedbirler konusunda ise bihaberdir. Depremle yaşamaya değil, depreme karşı bilgili, gerekli, güvenli çalışmalarla ulusal düzeyde çözümlerle yaşaya biliriz. 18 yıl önce ve bütün deprem şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allahtan rahmet, aile ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Deprem kaderimiz değildir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Deprem, 17Ağustos, CHP, AbbdullahÖzyiğit, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA