6 Mart 2026 Cuma

16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU   23:49   MEZITLI’DE BINLERCE KIŞI AYNı SOFRADA: VAHAP SEÇER’DEN BIRLIK MESAJı    16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK  
 
     
   

CHP’li Torun: Başkanlarımız engellemelere rağmen çalışıyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Belediyelerimiz yaptıkları çalışmalarla milletimize nefes olmuştur. Dertlerine derman olmuştur” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden tartışma yürütmesini de eleştiren Torun, “31 Marttan ders almamışsın ki vatandaşla inatlaşmaya çalışıyorsun. İnatlaşmayı bırak. Belediyelerimize de gölge etme” dedi.

 

Tarih : 26 Şubat 2021 Cuma 22:57   Okunma : 1351

CHP Yerel Yönetimlerden Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekili heyeti Tarsus Belediyesi’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Torun daha sonra CHP Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Güney gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre,  CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay burada yaptığı konuşmada “Türkiye sürekli bir kriz halinde. Yoksullaşıyor, demokrasiden ve hukuktan uzaklaşıyor. Bu tabloyu yaratanlar ise koltuklarını koruyabilmek için toplumu bölüyor, kutuplaştırıyor. Bu kısırdöngüden nasıl çıkılacağını 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaş çok net şekilde gösterdi. Adalet, eşitlik, özgürlük talep edenler, üreten, istihdam yaratan bir Türkiye özlemi duyanlar, sandıkta birleştiler. Bu buluşma Türkiye’nin de önünü açtı. 31 Mart yerel seçimleriyle iş başına gelen CHP’li belediyeler insana saygı duyan, kente özen gösteren, üretim ve istihdam odaklı, halkçı belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergiliyorlar. Bugün Türkiye CHP’li belediyelerin sağladığı toplumsal huzur ortamı ve sosyal adalet nedeniyle bir parça nefes alabiliyor, geleceğe umutla bakıyor” ifadelerini kullandı.

“Hem salgınla hem kötü yönetimle mücadele ediyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da,  “Zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan salgınlar mücadele ederken öbür yandan maalesef kötü yönetimle mücadele ediyoruz. İşsiz sayımız 10 milyonun üzerine çıktı. Milyonlarca vatandaşımız yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Esnafımız maalesef perişan, çiftçimiz ağır maliyetlerin altında eziliyor. Avrupa ülkeleri pandemiyle mücadelede 160 milyar doların üzerinde harcama yaparken, en geri kalmış ülke dahi GSMH’nin yüzde 20’sinin üzerinde vatandaşına destek verirken maalesef bu ceberut yapı 7 milyarlık bir harcamayla bizim sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışıyor. Yani GSMH’nin yüzde 1.2’sine bile tekabül etmiyor. Vatandaşa destek yerine borç veriliyor. Ama sadece bir günde 50 milyon dolardan fazla faiz ödüyoruz. Bu hatalı yönetimin dayattığı bir sonuç. Maalesef her sabah zam haberleriyle uyanıyoruz. Vatandaştan her şeyi esirgeyen yapı kendine geldi mi bonkör davranıyor. Vatandaş yandım Allah diyor ama vatandaşın sesini duyan yok. Bu yönetim artık saraydan vatandaşın dertlerini göremiyor. Çünkü bir elleri yağda, bir elleri yağda” dedi.

“Vahap Seçer engellemelere rağmen çalışıyor”

CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının halkın inancını artırdığını ifade eden Torun,  “Belediyelerimiz yaptıkları çalışmalarla milletimize nefes olmuştur. Dertlerine derman olmuştur. Belediyelerimizi engellemeye çalışsalar da vatandaş her şeyin farkında. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinden bu yana ihtiyaç sahibi herkese dokundu. Bütün topluma hizmet etti. Hizmet ederken de 2.2 milyar olan borcu 1,5 milyarın altına indirdi. Sadece geçen yıl 704 milyon lira yatırım yaptı. 250 milyon liralık borçlanma istedi, mecliste 4 kez engellendi. Bu para kime harcanacaktı? Mersin’e harcanacaktı. Ama bunların derdi şu. Biz sana hizmet yaptırmayız, engelleriz. Ama Vahap Seçer bunların da üstesinden gelecek, 144 projeyi hayata geçirecek” diye konuştu.

“Sana buradan ekmek çıkmaz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tartışmaya girmesini de yorumladı. Torun şunları söyledi:

“Ülkeyi yönetemez, bir şey söyleyemez hale geldiler ki karda kayan 2 aracın görüntüsünü böbürlene böbürlene anlatıyorlar. Sana buradan ekmek çıkmaz Recep Tayyip Erdoğan. 31 Marttan ders almamışsın ki vatandaşla inatlaşmaya çalışıyorsun. İnatlaşmayı bırak. Belediyelerimize de gölge etme. Milletimizin sorunlarını çözmek için geliyoruz. Biz hazırız. Dert yaratmak sarayda oturanlara nasip oldu, o dertlere derman olmak da bize nasip olacak.”

kaynak:mersin yaşam

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, CHP’Lİ, TORUN, BAŞKANLARIMIZ, ENGELLEMELERE, RAĞMEN, ÇALIŞIYOR, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, VAHAP, SEÇER, PM, TBMM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA