12 Haziran 2026 Cuma

16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı   14:28   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUNLARıN 80 DARBECILERINDEN HIÇBIR FARKı YOKTUR"   13:52   RTÜK’TEN 6 KANALA IDARI PARA CEZASı: ÖZGÜR ÖZEL YAYıNıNA    13:50   ZEYNEL EMRE’DEN CHP PM’DEN 28 ISTIFAYA DAIR AÇıKLAMA:    22:45   KıLıÇDAROĞLU 9 VEKILI DISIPLINE SEVK ETTI, ÖZEL CEPHESINDEN ’GEÇERSIZ’ ÇıKıŞı!   19:11   CHP’DE DEPREM! 9 MILLETVEKILI İÇIN KESIN İHRAÇ İSTEMI: ’ARıNMA SIYASETI BAŞLADı’   17:50   CHP’DE DOKUZ MILLETVEKILI DISIPLINE SEVK EDILDI! UMUT AKDOĞAN’DAN TÜZÜK GÖNDERMELI İLK AÇıKLAMA  
 
     
   

CHP’li Torun: Başkanlarımız engellemelere rağmen çalışıyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Belediyelerimiz yaptıkları çalışmalarla milletimize nefes olmuştur. Dertlerine derman olmuştur” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden tartışma yürütmesini de eleştiren Torun, “31 Marttan ders almamışsın ki vatandaşla inatlaşmaya çalışıyorsun. İnatlaşmayı bırak. Belediyelerimize de gölge etme” dedi.

 

Tarih : 26 Şubat 2021 Cuma 22:57   Okunma : 1450

CHP Yerel Yönetimlerden Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekili heyeti Tarsus Belediyesi’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Torun daha sonra CHP Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Güney gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre,  CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay burada yaptığı konuşmada “Türkiye sürekli bir kriz halinde. Yoksullaşıyor, demokrasiden ve hukuktan uzaklaşıyor. Bu tabloyu yaratanlar ise koltuklarını koruyabilmek için toplumu bölüyor, kutuplaştırıyor. Bu kısırdöngüden nasıl çıkılacağını 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaş çok net şekilde gösterdi. Adalet, eşitlik, özgürlük talep edenler, üreten, istihdam yaratan bir Türkiye özlemi duyanlar, sandıkta birleştiler. Bu buluşma Türkiye’nin de önünü açtı. 31 Mart yerel seçimleriyle iş başına gelen CHP’li belediyeler insana saygı duyan, kente özen gösteren, üretim ve istihdam odaklı, halkçı belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergiliyorlar. Bugün Türkiye CHP’li belediyelerin sağladığı toplumsal huzur ortamı ve sosyal adalet nedeniyle bir parça nefes alabiliyor, geleceğe umutla bakıyor” ifadelerini kullandı.

“Hem salgınla hem kötü yönetimle mücadele ediyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da,  “Zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan salgınlar mücadele ederken öbür yandan maalesef kötü yönetimle mücadele ediyoruz. İşsiz sayımız 10 milyonun üzerine çıktı. Milyonlarca vatandaşımız yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Esnafımız maalesef perişan, çiftçimiz ağır maliyetlerin altında eziliyor. Avrupa ülkeleri pandemiyle mücadelede 160 milyar doların üzerinde harcama yaparken, en geri kalmış ülke dahi GSMH’nin yüzde 20’sinin üzerinde vatandaşına destek verirken maalesef bu ceberut yapı 7 milyarlık bir harcamayla bizim sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışıyor. Yani GSMH’nin yüzde 1.2’sine bile tekabül etmiyor. Vatandaşa destek yerine borç veriliyor. Ama sadece bir günde 50 milyon dolardan fazla faiz ödüyoruz. Bu hatalı yönetimin dayattığı bir sonuç. Maalesef her sabah zam haberleriyle uyanıyoruz. Vatandaştan her şeyi esirgeyen yapı kendine geldi mi bonkör davranıyor. Vatandaş yandım Allah diyor ama vatandaşın sesini duyan yok. Bu yönetim artık saraydan vatandaşın dertlerini göremiyor. Çünkü bir elleri yağda, bir elleri yağda” dedi.

“Vahap Seçer engellemelere rağmen çalışıyor”

CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının halkın inancını artırdığını ifade eden Torun,  “Belediyelerimiz yaptıkları çalışmalarla milletimize nefes olmuştur. Dertlerine derman olmuştur. Belediyelerimizi engellemeye çalışsalar da vatandaş her şeyin farkında. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinden bu yana ihtiyaç sahibi herkese dokundu. Bütün topluma hizmet etti. Hizmet ederken de 2.2 milyar olan borcu 1,5 milyarın altına indirdi. Sadece geçen yıl 704 milyon lira yatırım yaptı. 250 milyon liralık borçlanma istedi, mecliste 4 kez engellendi. Bu para kime harcanacaktı? Mersin’e harcanacaktı. Ama bunların derdi şu. Biz sana hizmet yaptırmayız, engelleriz. Ama Vahap Seçer bunların da üstesinden gelecek, 144 projeyi hayata geçirecek” diye konuştu.

“Sana buradan ekmek çıkmaz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tartışmaya girmesini de yorumladı. Torun şunları söyledi:

“Ülkeyi yönetemez, bir şey söyleyemez hale geldiler ki karda kayan 2 aracın görüntüsünü böbürlene böbürlene anlatıyorlar. Sana buradan ekmek çıkmaz Recep Tayyip Erdoğan. 31 Marttan ders almamışsın ki vatandaşla inatlaşmaya çalışıyorsun. İnatlaşmayı bırak. Belediyelerimize de gölge etme. Milletimizin sorunlarını çözmek için geliyoruz. Biz hazırız. Dert yaratmak sarayda oturanlara nasip oldu, o dertlere derman olmak da bize nasip olacak.”

kaynak:mersin yaşam

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, CHP’Lİ, TORUN, BAŞKANLARIMIZ, ENGELLEMELERE, RAĞMEN, ÇALIŞIYOR, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, VAHAP, SEÇER, PM, TBMM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA