25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın mektubu, kurultayda okunacak..


Semih Özakça’nın yakınları Adalet Kurultayı’na giderek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın mektubu, kurultayın son günü kürsüden okunacak. Adalet kurultayına gelen Semih Özakça’nın yakınları Kılıçdaroğlu ile görüştü.

 

Tarih : 29 Ağustos 2017 Salı 07:23   Okunma : 1583

CHP öncülüğünde Çanakkale’de yapılan Adalet Kurultayı üçüncü güne girdi. Aladağ’daki yurt yangınında çocuğunu kaybeden babanın adalet çağrısı yaptığı kurultayda, açlık grevinde kritik bir aşamaya gelen tutuklu öğretmen Semih Özakça’nın yakınları da Kılıçdaroğlu ile görüştü.

ÖZAKÇA’NIN ANNESİ NAZAR BONCUĞU TAKMAK İSTEDİ

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Semih Özakca’nın dedesi, anneannesi ve büyükannesi berberinde köy muhtarı yaklaşık 40 kişi Eskişehir’den Çanakkale’ye geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açlık grevi yapan iki eğitimcinin taleplerini dile getirdiği için teşekkür eden aile girişimlerin devam etmesini talep etti. Özakça’nın büyük annesi Kılıçdaroğlu’na nazar boncuğu takmak istedi, ancak o an bulamadığı için takamadı.

Kılıçdaroğlu, Gülmen ve Özakça’nın 14 Eylül’de görülecek duruşmalarını bazı CHP milletvekilleri ve PM üyelerinin izleyeceğini söyledi.

‘ADALET EYLEMLERİ DEVAM ETMELİ’

Kurultayda üçüncü gün, ‘Geçimde Adalet’ konulu panelle başladı. CHP Milletvekili Zekeriya Temizel’in yönettiği panele Prof. Korkut Boratav, Nesrin Nas, Abdullatif Şener, Faik Öztrak, İbrahim Halil Sugözü, Mete Gündoğan katıldı.

Abdullatif Şener konuşmasında Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kamu kaynakları iktidar tarafından anayasaya ve kutsal dinimize aykırı olarak yağmalanırsa burada geçimde adaletin olamayacağı bir toplumsal düzen inşa etmiş olunur. Buna karşı çıkmak, soyguna, yolsuzluğa hayır demek, geçimde adalet isteyenlerin en temel mücadelesi olmalıdır. 2019’dan itibaren tek kişi Türkiye’de mutlak suretle hem yargıya hem yasamaya müdahale edip hem de tüm ekonomik kaynakları istediği gibi kullanıp dağıtabilecek. Böyle bir felaket görüntüde geçimde adalet beklentisini zayıflar. Onun için adalet yürüyüş ve kurultayı buna işaret ediyor. Bir numaralı gündem maddesinin adalet olması inancıyla bu eylemler serisi devam etmelidir. Ben inanıyorum ki bu talep dalga dalga yurdumuzun dört bir yanına dağılacaktır.”

GÜLMEN VE ÖZAKÇA’NIN MEKTUBU OKUNACAK

Açlık grevinde bulunan tutuklu Semih Özakça’nın yakınları da Adalet Kurultayı’na katılarak CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın cezaevinden gönderdiği mektup Adalet Kurultayı’nın son gününde kürsüden okunacak.

Paylaş :
Etiketler :   semih özakça, nuriye gülmen, chp, kılıçdaroğlu.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA