19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

IŞİD’in kasası Türkiye’de..


ABD Hazine Bakanlığı, IŞİD’in finansal yöneticisi Salim El Mansur’un 2017 başında Türkiye’ye taşındığını ve bundan beri de ’örgütün Musul Finans Emiri’ olarak faaliyet gösterdiğini bildirdi.

 

Tarih : 2 Eylül 2017 Cumartesi 00:56   Okunma : 1221

ABD Hazine Bakanlığı, IŞİD’in finansal yöneticisi olduğu gerekçesiyle Salim Mustafa Muhammed el-Mansur’u yaptırımlar listesine ekledi. El-Mansur, daha sonra IŞİD’e dönüşen El Kaide Irak kolu için 2009 yılında başlattığı faaliyetlerini IŞİD adına sürdürmek ve örgüte mali kaynak sağlamakla suçlanıyor. el-Mansur, bu yılın başından beri Türkiye'de yaşıyor...

ABD Hazine Bakanlığı, Emir el Mansur’un Türkiye’de Mersin, İstanbul ve Adana’da faaliyet gösterdiğini de ekledi.

El Mansur’a yönelik suçlamalar arasında “IŞİD’in Musul’u ele geçirdiği 2014 yılında kente yüz binlerce Irak dinarı para aktarmak, 2015 yılında IŞİD adına para aklamak ve transfer etmek, 2016 yılı ortası itibariyle Irak ve Suriye’den çıkarılan ham petrolün satışından sorumlu olmak” bulunuyor.

ABD Hazine Bakanlığı‘nın, 'özel tanımlı küresel terörist' olarak sınıflandırdığı El-Mansur’a yönelik yaptırımlar, ABD ve Irak’taki mal varlıklarının dondurulması ve kendisiyle iş yapılmasının yasaklanmasını içeriyor.

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) Direktörü John E. Smith, “Hazine, IŞİD’in kontrol ettiği bölgeler ve dışındaki mali ağlarını çökertmek üzere Irak hükümetiyle yakın işbirliğini sürdürmektedir” dedi.

Bakanlık, El-Mansur’un bu yılın başında Türkiye’ye yerleştiğini, ancak hala örgütün Musul’daki mali yetkilisi olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

 

Paylaş :
Etiketler :  ışid, salim el mansur, türkiye, abd hazine bakanlığı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA