19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Belgrad’tan “Mersin’in Gizemi”ne Ödül..


Belgrad’ta düzenlenen Uluslararası SILAFEST Film Festivali’nde 200 film arasında ‘Yılın En İyi Turizm Filmi’ ödülünü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından yaptırılan ve Mersinli yönetmen Onur Kıratlı’nın yönettiği ‘Mersin’in Gizemi’ adlı kısa tanıtım filmi aldı.

 

Tarih : 7 Eylül 2017 Perşembe 14:59   Okunma : 1766

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olağan aylık basın toplantısında, oda tarafından yaptırılan ve yönetmenliğini Mersinli Onur Kıratlı’nın yaptığı ‘Mersin’in Gizemi’ adlı tanıtım filminin Belgrad’ta düzenlenen Uluslararası SILAFEST Film Festivali’nde de 200 film arasında ‘Yılın En İyi Turizm Filmi’ ödülüne layık görüldüğünü açıkladı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut tarafından yapılan açıklamada, ITB Berlin Golden City Gate Ödülleri’nde üçüncülük alan, Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016) kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlatılan Mystery Of Mersin “Mersin’in Gizemi” tanıtım filminin, Belgrad’ta düzenlenen Uluslararası SILAFEST Film Festivali’nde de 200 film arasında ‘Yılın En İyi Turizm Filmi’ ödülünü aldığı duyuruldu.

Başkan Şerafettin Aşut, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak yönetmenimizle ve ortaya koyduğu eserle gurur duyuyoruz. Bu ödül bizlere bir kez daha gösterdi ki, inandığınız yolda ilerlerseniz şartlar ne kadar kötü olsa da rüzgarın yönünü değiştirmek sizin elinizde. 2016, ülkemiz için zor bir yıldı. İki yılda bir, Akdeniz kentlerinden birinde düzenlenen MEDITOUR organizasyonunun odamız ev sahipliğinde gerçekleşmesi böylesi zor bir yıla denk gelmişti. Zor günler geçirilse de MEDITOUR organizasyonun Türkiye ve Mersin'e gelince ‘düzenlenemedi’ denmesine gönlümüz razı olamazdı.Diğer ülkelerden davet edilen misafirlerin Türkiye'ye gelmek istemeyeceği düşüncesi ile birçok uluslararası organizasyonun ertelendiği hatta iptal edildiği bir dönemde, işte bu vatansever ruhla hayata geçti MEDITOUR. Tabii Akdeniz'in dört bir yanından misafirlerimizi Mersin'e gelmeye motive etmek için bizlerin de ekstra çaba sarf etmesi gerekiyordu. İşte tam da bu ortamda doğdu Mersin'in Gizemi. MEDITOUR hazırlıkları sırasında Mersinli bir firmamıza yaptırdığımız tanıtım filmimiz paylaştığımız her platformda, ki buna Genel Merkezi Madrid’de bulunan Dünya Turizm Örgütü de dahildir. Her zaman çok beğenildi ve nerede hazırlattığımız soruldu. Biz de her zaman gururla Mersin’de dedik. MEDITOUR Organizasyonumuz sırasında diğer tüm kalemlerde olduğu gibi tanıtım filmimizin çekiminde de kentimize, Mersinli firmalarımızın hizmet kalitesine güvendik ve bunda da ne kadar haklı olduğumuzu her ortamda gördük.Çok kısa zamanda minimum maliyetlerle hazırlanan ve yurtdışında katıldığı tüm festivallerde büyük beğeni toplayan filmimiz Belgrad’ta çok yüksek bütçelerle hazırlanan Dubai, Portekiz, Kanarya Adaları gibi turizmde iddialı destinasyonların filmlerini arkasında bırakarak liderliği göğüslemiştir” dedi.

Uluslararası tanıtım için hazırlanan “Mersin’in Gizemi” filminin yanı sıra yurtiçi tanıtım ve yerli turistler içinde  “Mersin Seni Çağırıyor” konsepti içerisinde 4 ayrı kısa film hazırlatarak sosyal medyada yayınladıklarını da belirten Aşut,   “Bizler bu filmlerin gösterimini özellikle Mersin'e araçla gelinebilecek mesafedeki illerde gerçekleştirdik. 4 filmin toplamda 5 milyona yakın seyircisi var. Bu filmlerde izlenme sayısı, sıklığı, izlendiği saniye ve hangi tanıtım filminin hangi bölgelerde daha çok izlendiği gibi noktalarda analizler yapıyor ve buna göre revizyonlar yapıyoruz. Nerede, hangi yaş grubu, ne kadar izliyor diye tespit ediyoruz. Gaziantep’te, Ankara’da, İzmir’de Kayseri’de yayınlanacak filmlerde neyi öne çıkarmamız gerekir diye düşünüyoruz ve revizyonları yapıyoruz.” dedi.

Filmin Yönetmeni Onur Kıratlı da filmi ticari kaygılarla hazırlamadıklarını vurgulayarak, “Mersin sevdası ile yola çıktık ve bu duygularla çalışınca başarı da geldi. Tabi bu yolda birilerinin size güveniyor olması da çok önemli. İstanbulla, İzmirle, Ankarayla rekabet ediyorsunuz. MTSO gibi önemli bir kurum, Şerafettin Bey bana güveniyor ve destekliyor. Bu anlatılması güç bir duygu bence. Belgrad’taki ödül töreninde 200 film katılmıştı yarışmaya. Dubai vardı, İstanbul vardı Portekiz, Pakistan vardı. Bunlarla yarıştık. Dev bütçeli filmlerle yarıştık. Oyunculuklar, castingler çok üst seviyelerdeydi. Filmimiz onların yanında çok mütevazi, gerçekten bir filmdi. Sadece film verdik biz. Organizasyon sonunda organizasyon yetkililerine de, ‘Bu kadar yüksek bütçeli film varken neden bizi seçtiniz’ sorusunu yönelttiğimde, ‘çünkü sizin filminiz gerçek onların ki gerçek değil’ yanıtını aldık. Biz gerçekten ruhumuzu koyduk. Mersin’de var olanı anlatmaya çalıştık. Mersin de bu gizem hala var keşfetmeyi bilen için.” dedi.

Bir çok ödül çalışmasının devam ettiği Mersin’in Gizemi Eylül sonunda Cannes da düzenlenecek Kurumsal Medya ve Tv Ödülleri Töreninde de izlenecek ve oradan da başarı hikayesine bir ödül daha ekleneceği beklentisi var. Ayrıca “Mersin Seni Çağırıyor” konseptli 4 kısa filmin de Kasım ayında Bakü de uluslar arası festivalde yarışmaya katılacağı belirtildi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin’in gizemi, şerafettin aşut, belgrad, sılafest.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA