25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

İŞİDli Teröristin Üzerinden 5 Kilo Patlayıcı Çıktı.


Detaylar netleştikçe kurtulunulan facianın boyutu da ortaya çıkıyor. İŞİDli teröristin üzerinden bomba kemerine sarılmış ve bilye ile güçlendirilmiş yaklaşık 5 kilo patlayıcının çıktığı bildirildi.

 

Tarih : 7 Eylül 2017 Perşembe 18:36   Okunma : 1225

Mersin'de dün sabah 9:30 civarında Suriye Uyruklu İŞİDli teröristin 50. Yıl Polis Merkezine bombalı saldırı hazırlığındayken vurularak etkisiz hale getirilmesi ile Mersin büyük bir faciadan kurtulmuştu. Detaylar netleştikçe kurtulunulan facianın boyutu da ortaya çıkıyor. İŞİDli teröristin üzerinden bomba kemerine sarılmış ve bilye ile güçlendirilmiş yaklaşık 5 kilo patlayıcının çıktığı bildirildi.

Mersin'de dün polis merkezinde görevli nöbetçi polis memurunun duyarlılığı sonucu büyük bir faciadan dönülen bombalı saldırı girişimiyle ilgili soruşturma devam ederken, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, öldürülen Suriye uyruklu Abdulkader Alsebaee'nin (19), İŞİD'in uyuyan hücrelerinden biri olduğu ve Türkiye'ye 3 yıl önce ailesiyle birlikte giriş yaptığı belirlendi. Göçmen bürosunda da kaydı bulunan teröristin, Suriye'de iken kafasının sol tarafına isabet eden şarepnel parçası dolayısıyla yaralandığı ve uzun süredir Mersin'de fizik tedavisi gördüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri teröristin üzerinden bomba kemeri ve kemerin içerisine yerleştirilmiş halde yaklaşık 5 kilo civarında patlayıcı ele geçirildiğini bildirdi. Çok sayıda bilye ile güçlendirildiği tespit edilen patlayıcının cinsinin ise yapılan kriminal incelemesi sonrası belli olacağı ifade edildi. Öte yandan, teröristin saldırı girişiminde bulunduğu polis merkezinin yaklaşık 100 metre yakınındaki evinde yapılan aramada ise bomba kemeri yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili olarak teröristin birlikte yaşadığı babası ile üvey annesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltında olduğu, zanlıların ifadeleri doğrultusunda yeni gözaltıların da olabileceği kaydedildi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki 50. Yıl Polis Merkezi önünde dün meydana gelen olayın, karakol önünde nöbet tutan polis memurunun duyarlılığı sayesinde faciaya dönüşmeden önlendiği vurgulandı. Saat 08.15 sıralarında gerçekleşen saldırı girişiminin, personelin değişim saatine denk geldiği, nöbetçi polisin merkeze doğru yaya olarak yaklaşan teröristi önce 'dur' ihtarı ile uyardığı, uyarılara rağmen yürümeye devam edince de havaya bir el ateş açtığı belirtildi. Bunun üzerine teröristin eliyle fünyeyi ateşlemek üzere hamle yaptığı, nöbetçi polis memurunun ise sarkan kabloları görünce teröriste ateş açarak vurduğu, yere düşen teröristin yaralı halde bombayı patlatmaya çalışması üzerine polisin ateş açmaya devam ettiği gelen ayrıntılar arasında.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin, Terör, Canlı Bomba, İşid

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA