23 Nisan 2024 Salı

17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI   12:16   GÜLCAN KIŞ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI   11:14   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "ŞİMDİ PATRONUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRETME ZAMANI"   10:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI, ÇAYIROVA BELEDİYESİ`Nİ 79-67 YENDİ   10:46   ZEYDAN KARALAR: “GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI`NI KUTLUYORUM”   10:42   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 23 NİSAN MESAJI   10:21   ÖMER FETHİ GÜRER: "GEÇEN YILA GÖRE KURBAN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI"   09:47   OSMANİYELİ ESNAF: "İNSANLAR ÇORBANIN FİYATINA BAKIP ‘YARIM ALABİLİR MİYİM, BOL EKMEK ALABİLİR MİYİM` DİYOR"   09:14   MERSİN`DE 23 NİSAN COŞKUSU SÜRÜYOR   23:01   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "TÜRKİYE UYUŞTURUCU CEHENNEMİNE DÖNDÜ"  
 
     
   

Gültak, Özel Çocuklarla Buluştu, Eğlencelerine Ortak Oldu


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe katılarak özel çocuklar, aileleri ve eğitmenlerle bir araya geldi.

 

Tarih : 2 Nisan 2021 Cuma 21:35   Okunma : 1033

Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde düzenlenen buluşmada Başkan Gültak, otistik çocuklarla sohbet etti, onlarla birlikte gökyüzüne mavi balonlar uçurdu, spor yaptı ve şarkılarına eşlik etti. Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Soner Demir’in de katıldığı etkinlikte Başkan Mustafa Gültak, özel çocuklarla birlikte ellerini maviye boyadı, çocuklarla birlikte boyadığı ellerini duvara işledi.

 “Dünya genelinde 2 milyon civarında otizmli birey var”

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma da yapan Başkan Mustafa Gültak; doğuştan gelişen, genetik altyapıya dayanan, karmaşık nöro-biyolojik tabanlı bir gelişim farklılığı olan otizmin, kız çocuklara oranla erkek çocuklarda yaklaşık 4 kat daha fazla görüldüğüne dikkat çekti. Otizmin, şeker, kanser ve AIDS dâhil birçok hastalıktan daha fazla gözlendiğine de işaret eden Başkan Gültak; “Dünya genelinde kabul edilen otizmden etkilenen birey sayısının 2 milyona yaklaştığı düşünülmektedir. Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin son verilerine göre, dünya üzerinde doğan 54 çocuktan 1’ine otizm tanısı konmaktadır” dedi.

“Özel çocuklarımıza sahip çıkmalı, birbirimize sıkı sıkıya sarılmalıyız”

Sözlerini; “Koronavirüs salgını nedeni ile içinden geçtiğimiz bu zorlu süreç hiçbirimizin diğerinden bir farkı olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan özel insanlarımıza sahip çıkmalı, birbirimizi sevmeli ve sıkı sıkıya sarılmalıyız. Otizmli bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri, en temel hedeflerimiz arasındadır. Akdeniz Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ, BELEDİYE, BAŞKANI, GÜLTAK, ÖZEL, ÇOCUKLARLA, BULUŞTU, EĞLENCELERİNE, ORTAK, OLDU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA