29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

MESKİ’den 65 Yaş Üstü Ve Engelli Yurttaşlar İçin Yerinde Abonelik Hizmeti Başladı


“Mersin Seninle Güzel” sloganıyla Mersin’e ve Mersinliler’e hizmet üretmeye devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde MESKİ bir ilke daha imza attı. Türkiye’de de ilklerden biri olan uygulamayla 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar, yeni abonelik, abone devir ve terk işlemlerini, MESKİ şubelerine gitmelerine gerek kalmadan TEKSİN ve MESKİ WhatsApp hattı üzerinden gerçekleştirebiliyor. Başvuruyu alan ekipler, “Su gibi akar gelirim” temalı mobil hizmet aracıyla 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların adresine giderek, gerekli işlemlerini kısa sürede gerçekleştiriyor.

 

Tarih : 6 Nisan 2021 Salı 14:17   Okunma : 782

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların yeni abonelik, abone devir ve terk işlemleri için yerinde abonelik hizmeti vermeye başladı. Türkiye’de deilklerden biri olan sistemle 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar yeni abonelik, abone devir ve terk işlemlerini kuruma gitmelerine gerek kalmadan Teksin Mersin İletişim Koordinasyon ve Analiz Merkezi (TEKSİN) ve MESKİ WhatsApp hattı üzerinden gerçekleştirebiliyor.

65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar abonelik işlemlerini zahmetsizce yapıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların Covid-19 salgını sürecinden etkilenmemeleri için Türkiye’de ilklerden biri olan adreste abonelik hizmetini vermeye başladı. Hayata geçen uygulamada 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar artık başvurularını kuruma gelmeye gerek duymadan yeni abonelik, abone devir ve terk işlemleri için taleplerini gerekli iletişim ve kimlik bilgileri doğrultusunda “Alo 185” çağrı merkezi ve MESKİ WhatsApp hattı üzerinden gerçekleştiriyor. Bu taleplere göre harekete geçen MESKİ ekiplerinin “Su gibi akar gelirim” temalı mobil hizmet aracıyla ilgili adreste yapacakları kontroller sonrasında, vatandaşlara işlemler için gerekli olan sözleşme imzalatılıyor, vatandaşların ödemeleri gereken abonelik ücretleri de yerinde alınıyor.

“Vatandaşlarımızın 185 Çağrı Merkezi üzerinden kayıt oluşturmaları yeterli”

MESKİ Genel Müdürlüğü tesisat kontrol sorumlusu olarak görev yapan Bayram Karadavut, “65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza adresinde abonelik hizmeti vermeye başlamış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın 185 Çağrı Merkezi üzerinden kayıt oluşturmaları yeterli olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Ben gidemedim. Telefon ettim, onlar geldi”

68 yaşındaki Güllü Kaplan, 26 yıldır diyaliz hastası olduğunu belirterek, “Sağ olsunlar ben gidemedim. Telefon ettim, onlar geldi. Burada aboneliğimi yaptılar. Allah razı olsun” dedi.

83 yaşındaki Bedia Der de aboneliğini evinden yaptıranlar arasında yer aldı. Der, hizmetle ilgili olarak, “Telefon ettim. Geldiler, aboneliğimi yaptılar. Çok teşekkür ederim. Çok memnunum” diye konuştu.

Uygulamadan faydalanmak isteyen vatandaşlar için gerekli belgeler

Uygulamadan yararlanmak isteyen 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar, 7/24 hizmet veren “Alo 185” çağrı merkezi ile “0534 984 7 185” numaralı MESKİ Whatsapp İletişim Hattı’na ulaşarak, başvuru yapabilecek.

65 yaş üstü ve engelli yeni abone için gerekli evraklar: Kimlik fotokopisi, mülk sahipleri tapu fotokopisi, kiracı tapu fotokopisi ve kira kontratı, deprem sigortası (DASK), numarataj belgesi, 2021 emlak beyanı (rayiç değerli), engelli aboneler için sağlık raporu, şehit ve gazi malulü aboneler kimlik belgesi.

65 yaş üstü ve engelli abone devir için gerekli evraklar: Kimlik fotokopisi, mülk sahipleri tapu fotokopisi, kiracı tapu fotokopisi ve kira kontratı, deprem sigortası (DASK), numarataj belgesi, engelli aboneler için sağlık raporu, şehit ve gazi malulü aboneler kimlik belgesi.

65 yaş üstü ve engelli abone terk için gerekli evraklar: Kimlik fotokopisi, IBAN numarası.

65 yaş üstü ve engelli abonelerin sayaç değişim talepleri için gerekli evraklar: Kimlik fotokopisi, abone bilgileri.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MESKİ’DEN, 65 YAŞ, ÜSTÜ, VE, ENGELLİ, YURTTAŞLAR, İÇİN, YERİNDE, ABONELİK, HİZMETİ, BAŞLADI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA