28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

CHP’li Ali Mahir Başarır: "Ayrımcılık öğrenci yurtlarına kadar indi"


CHP’li Ali Mahir Başarır, 9 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan öğrenci yurtlarında kalmak için ‘Cumhurbaşkanına hakaret suçundan mahrum olmak’ maddesine ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

 

Tarih : 12 Nisan 2021 Pazartesi 22:40   Okunma : 609

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, 9 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan öğrenci yurtlarında kalmak için ‘Cumhurbaşkanına hakaret suçundan mahrum olmak’ maddesine ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Bu Bir Fişleme Düzenlemesidir

Cumhurbaşkanına hakaret suçunu, iktidarın istediği gibi kullandığını belirten CHP’li Başarır: ‘’Bu suçu kim belirleyecek? AKP iktidarı, 128 milyar dolar pankartını bile ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ kapsamına alırken, öğrencilerin ‘Tayyip Bey, sen bu ülkeyi yönetemiyorsun!’ dediklerinde bu lafın Cumhurbaşkanına hakaret kapsamına alınmayacağını kim garanti edebilir? Siyasi Partiler Kanunu'nun 3. Maddesi’ne göre, siyasi partilere "açık propaganda yapma hakkı" tanımlanmaktadır. Mudanya'da asılan ‘128 Milyar Dolar Nerede’ afişleri de bu minvalde kullanılmış olan afişlerdir. Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan Rektör eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Beyza Buldağ, Twitter’da Boğaziçi Dayanışması isimli hesaptan paylaşılan “12. Cumhurbaşkanı'na açık mektup” bildirisi gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Tüm bu örnekler ortadayken, bu maddenin bir ‘Fişleme’ maddesi olduğu apaçık ortadadır. Ülkemizde 1 milyonu aşkın işsiz üniversite mezunu var ve her yıl buna yüzbinler ekleniyor. Ülkedeki işsizliğin, kötü giden ekonominin sorumlusu mevcut siyasi İktidar değil midir? Geleceğinden endişe eden üniversite öğrencisinin bu durumdan şikayetçi olması, hakkını hukukunu araması kadar doğal bir şey olamaz’’ sözlerini dile getirdi.

AKP Genel Başkanı Kendini Sorgulamalı

Türk Ceza Kanunu madde 299 kapsamında olan Cumhurbaşkanına hakaret suçunun, 2014 yılından itibaren katlanarak arttığını belirten CHP’li Başarır: ‘’ 1994-2014 arası TCK 299. maddeden açılan davalarda yargılanan 1.279 sanıktan 386 vatandaşa mahkûmiyet kararı verilmiştir. Fakat Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiği 2014 yılından 2019 yılına kadar ise istatistik bültenlerini derlediğimizde toplamda şüpheliler hakkında 128.688 karar verildiğini ve bunların arasından 27.717’nin kamu davası açılması ile sonuçlandığı anlaşılmaktadır. Adalet Bakanlığı, 2020 yılı verilerini henüz ‘Adli Sicil ve İstatistik Müdürlüğü’ web sayfasına yüklememiştir. Adalet İstatistikleri’ne göre 2014-2019 yılları arasında 27.717 kamu davası açılmış 29 bin 839 kişi yargılanmış. 29 bin 839 sanıktan 9 bin 556’sı mahkûmiyet kararı almış. Ben, AKP Genel Başkanı’nın yerinde olsam bir düşünürüm. Bu artış nedendir, acaba benimle bir alakası olabilir mi diye düşünürüm ama ne yazık ki bunlarda öyle bir özellik yok. Hiç kendinizi sorgulamıyor musunuz? Neden eskiden böyle bir konu yoktu diye kendinize hiç sormuyor musunuz? Darbeci Kenan Evren’e, Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan 340 sanık yargılanırken, Erdoğan döneminde ise bu rakam, Kenan Evren’den 100 kat fazla. Ülkenin cumhurbaşkanı; sevgi, saygı kazanmak istiyorsa; sevgi, saygı böyle kazanılmaz. Unutulmasın ki gençlerini kaybeden, iktidarı kaybeder.’’ ifadelerini kullandı.

İktidar Ülkeyi Özel Mülkü Gibi Görmektedir

AKP iktidarının ülkeyi kendi özel mülkü olarak gördüğünü söyleyen CHP’li Başarır; ‘’Devleti, kendi mülkleri zanneden bir iktidar ve onun mensuplarıyla karşı karşıyayız. Yanlışa yanlış dendiğinde ve en ufak eleştiride sen vatan hainisin diyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Millet İttifakı’nın iktidarında, her kim olursa olsun fikrini, düşüncesini ve eleştirisini yasalar çerçevesinde rahatlıkla dile getirebilecektir. Bir suç için, herhangi bir kılıf aranmayacaktır, adalet neyi gerektiriyorsa o uygulanacaktır. Tek bir kişinin hırsı, adalete ve gençlerimizin barınma hakkına engel olmayacaktır. Ülkenin daha büyük sorunları var, vatandaşın geçim derdi var. Pandemi koşulları var. Uğraşacak başka konu kalmamış gibi her gün bir ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasıyla karşı karşıyayız. Kişisel hırsları, egoları bir kenara bırakalım, ülkemiz için çalışalım. ‘’ dedi.

CHP’li Ali Mahir Başarır, yazılı soru önergesinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle şu sorulara yer verdi;

1-    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yönetmelik değişiminden de yola çıkarak TCK 299 kapsamında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçuna ilişkin mahkum olan kişilerden kaçı lise, kaçı üniversite öğrencisidir?

2-    2020 yılı için ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ kapsamında kaç soruşturma açılmış, bu soruşturmalardan kaçının yargılanması yapılmış, kaçı mahkumiyet kararı almış ve yargılaması devam eden kaç dava dosyası vardır?

3-    1 Ocak 2021-12 Nisan 2021 tarihleri arasında Cumhurbaşkanına hakaret kapsamında kaç soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmalardan kaçının yargılanması yapılmış ve kaçına mahkumiyet kararı verilmiştir? Mahkumiyet kararı verilen kaç lise, kaç üniversite öğrencisi vardır?

4-    2014-2021 yılları arasında Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında içinde ‘küfür, hakaret, argo içeren sözcükler’ olmayan kaç soruşturma bulunmaktadır?

5-    Vatandaşlara ait olan Hazine’deki 128 milyar doların nerede olduğunun sorulmasının, Cumhurbaşkanına hakaret olarak ele alınmasının yasal dayanakları nelerdir?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, ALİ, MAHİR, BAŞARIR, AYRIMCILIK, ÖĞRENCİ, YURTLARINA, KADAR, İNDİ, RESMİ, GAZETE, 128 MİLYAR DOLAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA