29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Cenevre öncesi KKTC’nin yol haritası Ankara’da masaya yatırıldı


Türkiye Barolar Birliği ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Dünü, Bugünü, Yarını…” başlıklı bir toplantı yaptı.

 

Tarih : 13 Nisan 2021 Salı 00:14   Okunma : 718

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre görüşmeleri öncesi KKTC’nin yol haritasının belirlenmesine ışık tutacak olan Ankara’da gerçekleştirilen önemli bir toplantıya katıldı. Tatar, “Metin Feyzioğlu’na bir kez daha sesleniyorum. Çünkü Maraş açılımında değerli çalışmalar yaptık. Birlikte çalıştık. Birlikte algı yarattık. Birlikte başardık. O bakımdan inşallah bu toplantının da güzel bir amaca hizmet edeceği düşüncesi içindeyim” dedi.

Türkiye Barolar Birliği ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Dünü, Bugünü, Yarını…” başlıklı bir toplantı yaptı. Türkiye Barolar Birliği’nde WEBİNAR / Video Konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılarak, bir konuşma yaptı.

Feyzioğlu ile yaptığımız toplantılarda federasyonun geride kaldığını söyledik

“Kıbrıs eski Kıbrıs değildir. Doğu Akdeniz eski Doğu Akdeniz değildir. Şartlar çok değişmiştir. Konjonktür değişmiştir. Uluslararası çıkarlarımızdan asla ödün vermeden pozisyonumuzu korumak vatan görevidir” diyen Tatar, “Sayın Metin Feyzioğlu ile birlikte yaptığımız toplantılardan Ankara’da ve bilahare Maraş’taki toplantıda hep bunları söyledik. Ne dedik? Artık federasyon geride kalmıştır. Rumların anladığı federasyon ile bizim anladığımız federasyon arasında ortaklık yoktur. Çünkü onların anladığı federasyon tek egemenliktir. Bu bir tuzak ve maceradır.” dedi.

“Bizim onayımız olmadan anlaşma olmaz”

Kıbrıs’ta ancak iki egemen, bağımsız devletin iş birliği ile bir anlaşmanın olabileceğini belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Rum’un onayı kadar KKTC’nin onayı da önemlidir. Dolayısıyla biz onay vermediğimiz takdirde hiçbir anlaşma olmaz.” diye konuştu.

“Biz ayrı bir devlet, ayrı bir halkız” vurgusu

“Biz ayrı bir devletiz, biz ayrı bir halkız. Kıbrıs’ta federasyon kalmamıştır. Bundan sonra iki devletli bir çözüme doğru gidilmelidir.” ifadelerini kullanan Tatar, Türkiye’nin güvenliği için KKTC’nin, KKTC’nin güvenliği için de Türkiye’nin önemli olduğunun altını çizdi. Doğu Akdeniz’de gelinen nokta ile değişen konjonktürde KKTC’nin değerinin arttığını söyleyen Tatar, Kıbrıs’ın bir Helen adası olmaması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Bu büyük bir milli davadır. Ulusal bir davadır.” dedi.

“İki devletli egemenlik ve bağımsızlık masaya geliyor”

“Direndik direndik Allah bize nasip etti ki bu konjonktürde iki devletli egemenlik ve bağımsızlık masaya geliyor” diyen Tatar, “Dolayısıyla bu süreci devam ettirmemiz lazım. Siyaseten bunların masaya gelmesi lazım. Siyaseten Türkiye ile birlikte bu rüzgârı, bu havayı lehimize çevirmemiz lazım” dedi.

“Maraş’ta birlikte başardık”

“Bizim arkamızda 85 milyonluk Türkiye var” diyen Tatar, şunları kaydetti:

“Türk medyası var, Türk halkı var. Metin Feyzioğlu’na bir kez daha sesleniyorum. Çünkü Maraş açılımında değerli çalışmalar yaptık. Maraş’ın açılması KKTC’nin egemenliğinin tanınması için önemli bir göstergeydi. 46 yıldır kapalı olan bir yerin bizim egemenliğimizde açılması gündeme geldi. Birlikte çalıştık. Birlikte algı yarattık. Birlikte başardık. O bakımdan inşallah bu toplantının da güzel amaca hizmet edeceği düşüncesi içindeyim. Bir kez daha hem Türkiye Barolar Birliği’ne hem Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne bu toplantıyı düzenledikleri için yürekten teşekkür ediyorum. Bu toplantıdan çıkacak olan sonuç bildirgesinde bizim yapacağımız toplantılarda, müzakerelere bir güç verecektir. Sizlerin sesi gür olacaktır. Sizlerin sesinin Türk medyasında da yer bulmak suretiyle bir algının oluşumuna destek vermesi açısından son derece önemli olacaktır.”

Feyzioğlu: Kıbrıs artık eskisinde de daha önemli

Toplantının açılışında TBB Başkanı Metin Feyzioğlu da bir konuşma yaptı. Feyzioğlu, şunları söyledi:

“KKTC Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da katılımıyla, Türk Milleti'nin haklı davası Kıbrıs Meselesini ömürlerini bu davaya adamış uzmanlarla birlikte görüşüyoruz. Doğu Akdeniz de Kıbrıs da artık eskisinden de daha önemli. Bunu gören emperyal güçler ve onların işbirlikçileri Kıbrıs Türkü'ne diyorlar ki siz Türk değilsiniz, Kıbrıslısınız. Aynı güç odakları Güney Kıbrıs halkını ise Helen olarak görüyor ve destekliyor. Hedefleri, KKTC'yi milletsiz bırakmak ve Kıbrıs Türkünü kısa sürede Rumların azınlığı haline getirip asimile etmek. Sağduyulu herkesin artık bu oyunu görmesi gerekli. Çıkış yolu ise içi boş sloganlarda değil.   Kıbrıs Türkü, bağımsız ve kalıcı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin çatısı altında yoluna devam etmelidir. Üretmeli ve hakça bölüşmelidir. Bunun için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs, stratejik üretim alanları belirlemeli, iki devlet el ele verip Kuzey Kıbrıs’ı bu alanlarda üretimde lider yapmalıdır. Böylece Kıbrıs Türk Gençliği ‘ben Türküm, Türk Milleti'nin asli bir unsuruyum, bağımsız devletimin bayrağı altında özgür ve güvendeyim’ demeye devam etmelidir. “

KUTU

Toplantının çok önemli katılımcıları

Türkiye Barolar Birliği Başkan Başdanışmanı,  UKÜ Öğretim Üyesi Av. Prof. Dr. Necdet Basa moderatörlüğünde yapılan toplantıda, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri,  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, KKTC E. Yüksek Mahkeme Başkanı Taner Erginel, KKTC E. Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı, Müzakereci Mustafa Ergün Olgun, KKTC Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal, KKTC Cumhurbaşkanlığı Hukuk Danışmanı  Erdem Erginel, E. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, Büyükelçi Onur Öymen, E. Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu, E. Büyükelçi Tugay Uluçevik, E. Büyükelçi Uluç Özülker, E. Büyükelçi; ODTÜ Kıbrıs Öğretim Üyesi Rafet Akgünay, Kıbrıs; Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nesip Öğün, Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı E. Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, E. Tümamiral Dr. Deniz Kutluk, Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) Prof. Dr. Hakan Karan, UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tunç, TEPAV’dan Ayşegül Taşöz, ODTÜ Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Sertaç Hami Başeren, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Hakkı Demirel, Maltepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Ünal, , E. Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nazif Öztürk ve UKÜ Öğretim Üyesi Necdet Pamir katıldı. Toplantının ardından da bir sonuç bildirisi hazırlanacağı bildirildi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CENEVRE, ÖNCESİ, KKTC’NİN, YOL HARİTASI, ANKARA’DA, MASAYA, YATIRILDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA