19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

‘14 AYLIK OHAL DÖNEMİ 12 EYLÜL’Ü ARATMIYOR’


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu “14 aylık OHAL dönemi 12 Eylül’ü aratmıyor. AKP hükümeti, OHAL dönemindeki birçok uygulamasıyla 12 Eylül’ü bile geride bıraktı”

 

Tarih : 13 Eylül 2017 Çarşamba 13:58   Okunma : 1396

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL dönemi binlerce kişinin işten atıldığına, onlarca gazetecinin tutuklandığına, çok sayıda dernek ve basın yayın organının kapatıldığına dikkat çekerek, “14 aylık OHAL dönemi 12 Eylül’ü aratmıyor. AKP hükümeti, OHAL dönemindeki birçok uygulamasıyla 12 Eylül’ü bile geride bıraktı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu Eğitim-İş, Eğitim-Sen, SES ve Tüm Bel-Sen sendikalarının Mersin şubelerini ziyaret ederek sendika yöneticileri ve kamu emekçilerinin görüşlerini dinledi. Görüşmelerde sendika başkanları ve kamu emekçileri, Kanun Hükmünde Kararnameler yoluyla işten çıkarılan kamu emekçilerinin sıkıntılarına ve uğradıkları hukuksuzluklara dikkat çekti.  Kamu emekçileri, yıllarını FETÖ ile mücadeleye adamış, kamuoyunda solcu, demokrat kimliğiyle bilinen çok sayıda kamu emekçisinin, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını kaydetti. Eğitim emekçileri de, iktidarın siyasi hedefleri doğrultusunda müfredatın değiştirildiğine, öğretmenlerin ‘il emrine atama’ adı altında sürgün edildiğine dikkat çekti ve yeni eğitim yılının ihraçların, sürgünlerin, müfredat değişikliklerinin gölgesinde başladığını vurguladı.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da CHP’nin düzenlediği Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’na vurgu yaparak, “Bağımsız yargı önünde adil yargılanma hakkından çalışma hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğünden örgütlenme özgürlüğüne kadar birçok alanda hak ihlalleri yaşanıyor. Sayın Genel Başkanımız Adalet Yürüyüşü’nü bütün bu sorunlar karşısında hükümeti uyarmak için başlattı. Yurdun dört bir yanından milyonlarca insan bu yürüyüşe destek verdi. Çünkü Türkiye’de her alanda adaletsizlikler yaşandığını, insanların suçsuz yere işinden atıldığını, hapse atıldığını, adaletsizliğin, hukuksuzluğun en üst noktaya ulaştığını herkes biliyor, görüyor, yaşıyor” dedi.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından yaşanan hukuksuzluklara, hak ihlallerine dikkat çeken Kuyucuoğlu, “12 Eylül bir askeri darbeydi, faşist bir darbeydi. O darbenin sosyal, siyasal, ekonomik yaşamımıza vurduğu darbeleri hep birlikte gördük. Toplu gözaltılar, işkenceler, fişlemeler, işten atmalar yaşandı. Aradan 36 sene geçti, FETÖ bir askeri darbeye kalkıştı. O darbe girişimini atlattık ancak OHAL ilan edilmesiyle bir sivil darbeyle karşılaştık. OHAL ilan edildiği günden bu yana 150 kişi işten atıldı. Tutuklu gazeteci sayısı, tutuklu öğrenci sayısı tarihimizin en yüksek sayısına ulaştı. Dernekler kapatıldı, gazeteler, televizyonlar, radyolar kapatıldı. Grevler yasaklandı. En basit basın açıklamaları bile yasaklandı.  Bu yönüyle 14 aylık OHAL dönemi 12 Eylül’ü aratmıyor. AKP hükümeti, OHAL dönemindeki birçok uygulamasıyla 12 Eylül’ü bile geride bıraktı” ifadelerini kullandı.

OHAL ilanının ardından, KHK yoluyla işten atılmış 900 kişinin dosyasını incelediğini söyleyen Kuyucuoğlu, “İşten atmalar nedeniyle binlerce insan mağdur edildi. Bunu görmezden gelemeyiz. Şimdi, işten atılanların durumunun görüşülmesi için bir komisyon kuruldu ama tek bir komisyon 150 bin kişinin başvurusunu nasıl değerlendirecek, değerlendirme kaç sene sürecek, o sürede bu insanlar ne yapacak? Bunların da düşünülmesi lazım. Bu noktada komisyonun hızlı bir şekilde çalışması lazım. Bunun için mecliste elimizden geleni yapıyoruz. Ancak şunu da vurgulamak lazım. Türkiye, yeniden demokratik, parlamenter sisteme geçmek zorunda. Demokratik, parlamenter sisteme dönemezsek, Türkiye’yi normalleştiremezsek bu adaletsizlikleri ortadan kaldıramayız. Onun için biz 2019 seçimlerini öncelikli hedef olarak görüyoruz. 2019’da yapılacak seçimlerden sonra Türkiye’nin yeniden parlamenter sisteme döneceğini, bu ara dönemi atlatacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Serdal Kuyucuoğlu, CHP, OHAL, 12 Eylül

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA