23 Nisan 2024 Salı

17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI   12:16   GÜLCAN KIŞ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI   11:14   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "ŞİMDİ PATRONUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRETME ZAMANI"   10:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI, ÇAYIROVA BELEDİYESİ`Nİ 79-67 YENDİ   10:46   ZEYDAN KARALAR: “GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI`NI KUTLUYORUM”   10:42   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 23 NİSAN MESAJI   10:21   ÖMER FETHİ GÜRER: "GEÇEN YILA GÖRE KURBAN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI"   09:47   OSMANİYELİ ESNAF: "İNSANLAR ÇORBANIN FİYATINA BAKIP ‘YARIM ALABİLİR MİYİM, BOL EKMEK ALABİLİR MİYİM` DİYOR"   09:14   MERSİN`DE 23 NİSAN COŞKUSU SÜRÜYOR   23:01   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "TÜRKİYE UYUŞTURUCU CEHENNEMİNE DÖNDÜ"  
 
     
   

Mezitli’nin muhtarlarıda bisikletli..


Mezitli Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Sağlıklı yaşam için sağlıklı pedallar’ projesi kapsamında verilen bisikletleri vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor. Belediye Meclis Üyelerinin ardından muhtarlara da Bisiklet kullanımını teşvik amacıyla dağıtım yapıldı. Muhtarların bisiklet kullanma

 

Tarih : 18 Şubat 2017 Cumartesi 12:14   Okunma : 1444

Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Sağlıklı yaşam için sağlıklı pedallar’ projesi kapsamında Mezitli Belediyesi’ne verdiği bisikletler vatandaşlara ulaşama devam ediyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 14 Mezitli Kart kullanıcısına, Belediye Meclis Üyelerine dağıtılan bisikletler mahalle muhtarlarına da ulaştı.

Soli Pompeiopolis yanında hayata geçirilen bisiklet yolunda yapılan törenle dağıtılan bisikletlere binen muhtarların neşeli halleri ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına yol açtı. Muhtarların bisiklete binme çabası, diğer muhtarlar arasında espri konusu oldu.

Törene katılan bulunan eski Mezitli Belediye Başkanlarından Zeki Koyuncuoğlu, “Başkan Neşet Tarhan’ın çalışmalarını yakinen takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Bisiklet kullanımını artırmak için yapılan bu proje de çok önemli. Ben de böylesi değerli bir projeyi yakından görmek amacıyla törene katılmak istedim” dedi.

 

BÖYLE BİR İMKAN SUNULMASI ÇOK DEĞERLİ

Mezitli Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan, bisiklet verilmesinin kendisini bir hayli duygulandırdığını dile getirerek başından geçen ilginç bir olayı anlattı.

6 yaşındayken yaşadığı bir bisiklet kazası sonrası kendisinde bisiklet korkusu oluştuğunun altını çizen Kaptan, “Bu olaydan sonra bisikletten uzak durdum. Zaten ailemin ekonomik durumu nedeniyle pek fazla bisikletimin olma şansı da yoktu. Beş kardeştik ve anne-babamdan böyle bir şey isteyemezdim de. Başkanımız Neşet Tarhan sayesinde ilk defa bir bisiklete bineceğim.  En kısa sürede öğrenip bineceğim. Belediye başkanımızın bizi düşünerek böyle bir imkan sunması çok değerli” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın her zaman muhtarlarla yakından ilgilenen bir anlayışı olduğuna vurgu yapan Çevlik Mahalle Muhtarı Ali Uğuz da, “Mezitli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Muhtarlara her zaman değer veriyor ama Sağlık Bakanlığımızın bu çalışmasında bizi de düşündü. Gerek belediye başkanımıza gerekse Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Mezitli çok güzel bir ilçemiz. Bisiklet yürüyüş yolları da yapılıyor. Şimdi bu verilen bisikletlerle kullanımın artacağını düşünüyorum. Spor yapmanın yanında çevre kirliği ve trafik sorununu bu yolla çözebiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

EŞOFMANIMIZI GİYİP BİSİKLETE BİNECEĞİZ

“Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, sosyal etkinlikleri çok olan bir belediye başkanı” diyen Fındıkpınarı Mahalle Muhtarı Osman Köse ise “Bu duyarlı etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarından en güzel olanı da Mezitli’yi bisiklet yollarıyla donatması oldu. Sağlık Bakanlığımızın bisiklet kullanımını artırmak için belediyemize verdiği bisikletleri bizde kullanacağız. Yılbaşında başkanımız bize yeni yıl hediyesi olarak eşofman dağıtmıştı. Şimdi de bisikletimiz de var. Eşofmanlarımızı giyerek, bisikletimize binerek spor yapacağız” şeklinde açıklamada bulundu.  

Mezitli’de daha çok bisiklet yolu olması gerektiğini söyleyen Viranşehir Mahalle Muhtarı Sinan Örünk, “Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, ‘Sağlıklı yaşam için sağlıklı pedallar’ projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bisikletleri muhtarlara da dağıtarak çok önemli bir çalışmaya imza attı. Bizde gün içersinde mahallelerimizde kullanacağız. Bu tür değişik projelerde devamlı bizleri onurlandırıyor. Mezitli’de bisiklet yollarının daha çok olmasını ve kullanımın bu yolla artırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kendisinin sık sık mahalle halkına ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Fatih Mahallesi Muhtarı Leyla Üstündağ, “Her şeyimizi veren Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanlığı tarafından belediyemize bisiklet kullanımını artırmak için verdiği bisikletleri dağıtırken önce bizi düşündü. Ben bunu mahalle ziyaretlerimde aktif olarak kullanacağım ve mahalle halkını da bu şekilde teşvik etmeye çalışacağım” şeklinde konuştu.

 

BİSİKLET YOLU PROJESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çok önemli bir projenin paydaşı olduklarına vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da “Sağlık Bakanlığının bisiklet kullanımını artırmak amacıyla ‘Sağlıklı yaşam için sağlıklı pedallar’ projesi kapsamında bizlere verdiği bisikletleri bizde kullanımı teşvik amacıyla belirli sürelerle vatandaşlara dağıtacağız. Süresi dolan vatandaşımız getirecek başka bir vatandaşlımızın bu haktan yararlanmasını sağlayacağız. Bu şekilde bisiklet alışkanlığını geliştirmek istiyoruz. Sevgililer Günü’nde 14 tanesini kura karşılığında vatandaşlarımıza verdik. Daha sonra Belediye Meclis Üyelerimize dağıttık. Bugün de mahalle muhtarlarımıza bisikletlerden vereceğiz” dedi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLAM 850 BİSİKLET VERECEK

Mezitli’ye kısa süre içersinde bin 500 metreye yakın bisiklet yolu yaptıkları bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçemiz yılın her günü bisiklet kullanmaya müsait. İlk etapta yaklaşık bin 500 metre bisiklet yolu yaptık. Önümüzdeki günlerde bu rakamı çok daha yukarılara taşıyacağız. Bu çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığımız ilk etapta 350 olmak üzere, toplamda bize 850 bisiklet vereceğini bildirdi. Burada amaç bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak. Dağıttığımız vatandaşlarımız üç ay süreyle bisikletleri kullanacaklar ve geri getirecekler. Biz gelen bisikletleri daha sonra kurayla belirlediğimiz başka vatandaşlarımıza da vereceğiz. Sağlık Bakanlığımıza bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim” diye konuştu.

 

BU PROJE BİSİKLET KULLANIMINI ARTIRACAKTIR

Gelişmiş ülkelerde bisiklet kullanımının çok yaygın olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Bizden çok daha gelişmiş ülkelerde bile insanlar arabalarını bırakıyorlar bisikletlerle gidecekleri yerlere gidiyorlar. İnanıyorum ki Mezitli’de çok yakın zamanda pek çok unvanının yanında bisiklet kenti olarak ta adını duyuracaktır. Özellikle muhtarlarımız bisiklet kullanımının artırılmasında öncü rol üsteleneceklerdir. Çünkü muhtarlarımız bu toplumun öncü liderleridir. Kimi zaman yüzde 80-90 oyla seçilmiş insanlarsınız. Doğal olarak sizin bisiklet kullanmanız mahallenizde diğer insanları da teşvik edecektir. Bireysel bir fayda sağlamanın yanında sizin bisiklet kullanmanız halkımızı da teşvik edecektir. Çünkü mahallede yaşayanların muhtarları takip ettiğini biliyorum. Muhtarlarımızın örnek olacağını ve tüm Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Sizlerin bu çalışması tüm muhtarlara örnek olacaktır” dedi.

 

DÜNYAYA NASİP OLMAYAN GÜZELLİKLERE SAHİBİZ

Mezitli’nin dünyada hiçbir şehre nasip olmayan güzelliklere sahip olduğunu belirten Başkan Tarhan, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Şuan yaşadığımız ortamı dünyanın hiçbir yerinde yaşamanız mümkün değil. Bir taraftan 2500-3000 yıllık Romalılardan kalan tarihi göreceksiniz. Diğer taraftan elinizi uzatıp bahçeden limon koparabileceksiniz. Direk karşınızda masmavi Akdeniz uzanıyor. Bu özellikle Şubat ayında mümkün değil. Mezitli’de dahi şu anda Tepeköy’de belediyemizin ekipleri karla mücadele çalışması yapıyor. Şubat ayında biz güneş altında bisikletle gezme şansına sahibiz”

Başkan Tarhan, önümüzde ki günlerde Mezitli Kart kullanan vatandaşlar arasında kura ile belirli süreler için dağıtılan bisikletlerin daha sonra toplanarak, başka vatandaşların kullanabilmesi sağlanacağı bilgisini de verdi. 

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, sağlık bakanlığı, neşet tarhanbisiklet.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA