23 Nisan 2024 Salı

12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI  
 
     
   

Başkan Tepe’den Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı


Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kaya Tepe, "Ne yazık ki Dünya’da sadece görevini yaptıkları için pek çok gazeteci cezaevlerindedir” dedi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2021 Pazartesi 22:21   Okunma : 1265

Mersin Gazeteciler Cemiyeti kurulu Başkanı Rüstem Kaya Tepe 3 Mayıs Dünya Basın ve Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Dünya'da sadece görevini yaptıkları için pek çok gazetecinin cezaevlerinde olduğundan bahsetti.

Basın mensuplarının büyük bir sorumluluk üstlendiğini, zorlu şartlar altında da olsa habere ulaşmak için çaba sarfettiklerine, COVID-19 salgınında da gece gündüz demeden ve mesai saati gözetmeksizin, görevlerini yapmaya çalıştıklarına dikkat çeken Kaya “Ne yazık ki Dünya'da sadece görevini yaptıkları için pek çok gazeteci cezaevlerindedir. Eski tarihlerde geri kalmış ülkelerde görülen bu durum artık özgürlük ve demokrasinin kalesi denen pek çok Avrupa ülkesinde ve Amerika'da da yaşanmaya başlanmıştır. Pek çok gelişmiş ülkede görevini yapan gazeteciler şiddete uğruyor hatta öldürülüyor.Ülkelerde tek sesli medya yaratılmak istenmesi demokrasilere ve özgürlüklere büyük tehdit oluşturmaktadır diye konuştu.

“ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN “BASIN, MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR”

Kaya “Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basın,tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır. Önemli bir kamu hizmeti niteliğindeki bir görevi yerine getirmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, Milletin müşterek sesidir.” sözü bu manada anlamlıdır. Ülkemizde; 1982 Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile basının özgür olduğu hüküm altına alınmıştır. Anayasamızın 26.maddesi "Herkes,düşünce ve kanaatlerini söz,yazı,resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak yada vermek serbestliğini de kapsar." denilmektedir, ayrıca basın kanununun 3.maddesinde "Basın özgürdür. Bu özgürlük bilgi edinme, yayma, eleştirme,yorumlama ve eser yaratma haklarını içerir" denmektedir.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENMEMELİDİR”

Zorlu süreçlerden geçilen bu günlerde; basın mensuplarının büyük bir sorumluluk üstlendiğini, zorlu şartlar altında da olsa habere ulaşmak için çaba sarfettiklerini COVID-19 salgınında da gece gündüz demeden ve mesai saati gözetmeksizin, görevlerini yapmaya çalıştıklarının ortada olduğunu söyleyen Başkan Kaya “ Tüm dünya hükümetlerinin, medya çalışanlarını korumaları ve barışın, adaletin ve insan haklarının geleceği açısından temel teşkil eden basın özgürlüğünü güçlendirmeleri ve muhafaza etmeleri gerekmektedir. Basın özgürlüğü engellenmemelidir, halkın bilgi edinme hakkı elinden alınmamalıdır. Bunlar güçlü demokrasilerin temel koşullarıdır” dedi. Başkan Kaya, Tüm dünya hükümetlerinin, medya çalışanlarını korumaları ve barışın, adaletin ve insan haklarının geleceği açısından temel teşkil eden basın özgürlüğünü güçlendirmeleri ve muhafaza etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Güçlü Demokrasi Koşullarını oluşturan Basın özgürlüğünün engellenmemesi ve halkın bilgi edinme Hakkının elinden alınmaması gerektiğine dikkat çekti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, GAZETECİLER CEMİYETİ, YÖNETİM KURULU BAŞKANI, RÜSTEM KAYA TEPE, 3 MAYIS DÜNYA BASIN VE ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA