17 Nisan 2024 Çarşamba

01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”  
 
     
   

Memleket Partisi Resmen Kuruldu, Muharrem İnce Genel Başkan Oldu


Memleket Partisi bugün resmen kuruldu. Parti Kurucular Kurulu Muharrem İnce’yi oy birliği ile Genel Başkan seçti. Kurul yaptığı görev dağılımı ile Muharrem İnce’nin A takımını da belirledi. Gaye Usluer Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü olurken, CHP’den ayrılarak bağımsız olan 3 milletvekili de genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Böylece Memleket Partisi, TBMM’de temsil edilen 13. parti olurken, Türkiye’de bugün Yargıtay kayıtlarına göre var olan aktif parti sayısı da 104’e yükseldi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2021 Pazartesi 23:32   Okunma : 1004

Memleket Partisi bugün resmen kuruldu. Parti Kurucular Kurulu Muharrem İnce’yi oy birliği ile Genel Başkan seçti. Kurul yaptığı görev dağılımı ile Muharrem İnce'nin A takımını da belirledi. Gaye Usluer Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü olurken, CHP’den ayrılarak bağımsız olan 3 milletvekili de genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Böylece Memleket Partisi, TBMM’de temsil edilen 13. parti olurken, Türkiye'de bugün Yargıtay kayıtlarına göre var olan aktif parti sayısı da 104'e yükseldi.

Eski milletvekili Gaye Usluer ve beraberindeki partililer bugün öğlen saatlerinde İçişleri Bakanlığı’na giderek Memleket Partisi’nin kuruluş dilekçesini teslim ettiler. Daha sonra Memleket Partisi Kurucular Kurulu üyeleri Dikmen’de bulunan genel merkeze geçerek partideki görev dağılımını belirledi. Toplantıda Muharrem İnce Genel Başkan seçilirken, Genel Başkanvekilliği ve Parti Sözcülüğüne Gaye Usluer, Genel Sekreterliğe ise Hakkı Akalın getirildi.

CHP’den istifa ederek bağımsız olan 3 milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel de 5 kişiden oluşan genel başkan yardımcıları arasında yer aldı. Nurdan Demirbağ ile Serhat Galip de diğer genel başkan yardımcıları oldu.

"PARTİNİN SLOGANI 'MAVİ'"

Görev dağılımının ardından basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Gaye Usluer, partinin sloganının "Mavi" olduğunu söyledi. Usluer’in verdiği bilgiye göre Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) görev dağılımı şöyle oldu:

- Genel Başkan: Muharrem İnce

- Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü: Gaye Usluer

- Genel Sekreter: Hakkı Akalın

- Genel Başkan Yardımcıları: Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel, Mehmet, Ali Çelebi, Serhat Galip, Nurdan Demirbağ, Mevlüt Dudu, Mert Ünlü, Yavuz Kayhan Yüreğir

- Genel Sayman: Serkan Ufuk Akgün

- MYK Üyeleri: Nejat Elaldı, Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkal Sayan, Serkan İleri, Çiğdem Bayraktar Ör, Fatih Pala, Özgün Öztunç, Asuman Ali Güven, Burak Savtur, Süleyman Erguner.

- Disiplin Kurulu Başkanı: Mustafa Kemal Çiçek

"İNCE'NİN 13 DANIŞMANI OLACAK"

Partideki Genel Başkan Danışmanları ise 13 kişi olarak açıklandı. Belirlenen Genel Başkan Danışmanları şöyle:

"Yusuf Sel, Alper Karaoğlan, Gürbüz Evren, Bilin Neyaptı, Mehmet Kazancıoğlu, Burak Hasar, İlkay Yıldırım, Ali Tunç Can, Kerem Donat, Mahir Bakan, Özlem Güzey Kocataş, Meryem Şengül Kala, Ahmet Özalp"

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEMLEKET, PARTİSİ, RESMEN, KURULDU, GENEL BAŞKAN, MUHARREM, İNCE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA