29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

MERSİN’İN TARİHİ DEĞERLERİNE HAYRAN KALDILAR


Tarihi Kentler Birliği’nin Mersin buluşmasının ikinci gününde gerçekleştirilen kent gezisinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar Mersin’e hayran kaldı.

 

Tarih : 26 Eylül 2017 Salı 14:41   Okunma : 1430

Tarihi Kentler Birliği’nin Mersin buluşmasının ikinci gününde gerçekleştirilen kent gezisinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar Mersin’e hayran kaldı. Misafirler, Mersin’in tarihi güzelliklerini gezerken bu güzelliklere sahip çıkarak koruyan, gün yüzüne çıkaran ve insanlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Mersin’in binlerce yıl öncesinden gelen tarihi mekanlarındanSoli Pompeipolis Antik Kenti ile gezilerine başlayan katılımcılar, yılların izlerini bağrında taşıyan Soli Liman Kenti’nin geçmişte onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış ve izlerini bugünlere bırakan tarihine yolculuk yaptı. Tarihi Soli sütunlarını inceleyen katılımcılar, Büyükşehir’in kazılara verdiği destek sayesinde Soli Antik Kenti’nin ayakta kaldığını öğrenince Büyükşehir Belediyesi’ni bir kez daha takdir etti.

Mersin Arkeoloji Müzesi ile turlarına devam eden misafirlerin sonraki durağı antik çağın metropolleri arasında yer alan ve Mısır’ın ünlü kraliçesi Kleopatra’nın geçtiği Tarsus İlçesi oldu. Hz. Danyal Peygamberin Kabri ile Tarsus turuna başlayan katılımcılar, Tarsus’un tarihini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan dinledi. Nusrat Mayın Gemisi, Tarsus Ulu Camii ve tarihi KırkkaşıkBedesteni’ni gezen misafirler,Kırkkaşık Bedesteni içerisinde yöresel bir tat olan Kaynarı da tatma imkânı buldu. Tarsus’un binlerce yıllık geçmişine hayran kalan katılımcılar, binlerce yıl öncesinin mistik havasını hissederek, Tarihi Tarsus Evleri ile Mersin gezisini sonlandırdı.

“Burhanettin Başkan Mersin tarihine sahip çıkmak için canhıraş bir şekilde çalışıyor”

Tarihi Kentler Birliği toplantısının çok verimli geçtiğini ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yaptığı çalışmalardan, ev sahipliğinden oldukça memnun kaldıklarını söyleyen Kayseri Talas Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Görücü, “Ben Mersin’e 3 yıldır geliyorum ama tatile geliyorum. Tatil niyetiyle çıkıp bu güzellikleri görmeden geri döndüğüm için bugün mahcup oldum ve üzüldüm. Bu yerleri görmemek bizim için çok ciddi bir eksiklik. Bugün gezip gördüğümüz yerler çok güzel, çok etkilendim. Tarsus’a ilk defa geldim. Burhanettin Kocamaz Başkan’ın tarihe sahip çıkmasından ve bir sonraki nesillere aktarmak için canhıraş bir şekilde çalışmasından dolayı hem takdir ediyorum hem de teşekkür ediyorum. Bizden sonraki nesillere inşallah biz bunu aktarabiliriz. Gençlerimiz kendi tarihine hakkıyla sahip çıkar” dedi.

“Mersin’deki tarihi mirasın iyi bir şekilde ihya edildiğini gördüm”

Gezi öncesinde gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın sunumu ile Mersin’deki tarihi eserlerin ve bu eserlere yapılan maddi manevi yardımların bilgisi ile yola çıktıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler personeli Saffet Yılmaz, “Gezimiz çok güzeldi. Mersin’deki tarihi eserlerin çok diri olduğunu fark ettim. Kazı ve restorasyon çalışmalarının akademi çevresi ile çok sağlıklı yürüdüğüne şahit oldum. Yolda tarihi Nusrat Gemisi’ni gördük ve hikâyesini öğrenince insanın gözleri doluyor. Genel olarak şehirdeki tarihi mirasın iyi bir şekilde ihya edildiğini gördüm. Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz bu değerleri, varlığı olarak kabul etmiş ve sahip çıkıp, çok başarılı çalışmalar yapmış. Bunu gezi esnasında birçok kez hissediyorsunuz. Burhanettin Kocamaz Başkanımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Mersin’e ilk kez geldiğini ve güzelliği karşısında şaşırdığını belirten Tokat Erbaa Belediyesi Meclis Üyesi Seval Erek, “Mersin’in bu kadar güzel bir şehir olduğunu bilmiyordum. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı çok takdir ettim. Yapılanları anlatıldıktan ve yerinde gördükten sonra olması gereken bu dedim ve tebrik ettim. Çok güzel işler yapılmış. Keşke bütün belediye başkanları tarihi değerler için bu kadar kaynak yaratıp önem verebilseler. Toplantıda da söylendiği gibi Anadolu’nun her yerinden tarih fışkırıyor. Ama birçok yerde kazılar yapılmıyor. Üzerlerinde yerleşim yerleri var. Terk edilmiyor, terk ettirilmiyor, hiçbir şekilde ödenek ayrılmıyor ama burada çok güzel işler yapılmış.Ben başkanımızı tekrar tebrik ediyorum” diye belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin, Tarih, Gezi, Burhanettin Kocamaz, Tarihi Kentler Birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA