29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

CHP’li Başarır: İçişleri Bakanı Kendi Genelgesini Çiğniyor


CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

 

Tarih : 25 Mayıs 2021 Salı 10:32   Okunma : 653

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Gerçek Bir İçişleri Bakanı Olsa Cezai Müeyyidesi Var Der ve İşlem Yaptırır

TV programında haktan, hukuktan, adaletten ve yargı sisteminden bahseden Soylu’nun kendisiyle çeliştiğini ifade eden CHP’li Başarır: ‘’İçişleri Bakanlığı’nın bir genelgesi var. Bu genelgeye göre; hafta içi 21.00’dan sonra sokağa çıkma yasağı var. Fakat, bir grup kişi; Soylu’nun TV programından sonra onu desteklemeye geliyor. Soylu da onlara; ‘…ayağınıza sağlık, ailelerinize selam söyleyin.’ diyor. Gerçek bir İçişleri Bakanı, orada olanları selamlamaz, ayağınıza sağlık demez, burada olmanızın cezai müeyyidesi var der ve işlem yaptırır. Bu isimler, televizyon binasına kadar nasıl geldi? Yollarda uygulama yok mu? İnsanlar, evinin yakındaki marketten alışveriş yapmaya giderken bile korkarken, bu insanlar bu cesareti nereden alıyor? Soylu, haktan, hukuktan, adaletten bahsediyorsa eğer, bu isimlerin tespit edilip işlem yapılacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Aksi halde, insanlarımız onlar kurallara uymuyorsa biz neden uyalım gibi bir düşünceye kapılabilir. Bu durum, adalet açısından oldukça risklidir.’’ dedi.

Yasaklara Uymayan Bir Bakanı Hiç Kimse Ciddiye Almaz

Gariban vatandaşlara acımadan ceza kesilirken, trollerin sokaklarda şov için bağırdığını ve bu isimlere hukukun işlemediğini ifade eden CHP’li Başarır: ‘’Karton toplayana ceza yazan, eczanede maske-mesafe kavramına uyarak oturanlara ceza yazan, hastaneye gidiyorum diyenlere ceza yazan, evinden uzak markete gidene ceza yazan, parasızlıktan iş yerini açan esnafa ceza yazan İçişleri Bakanı, sokağa çıkma yasağının olduğu bir zaman diliminde kendi için tezahürat yapanlara ceza yazamıyor, işlem başlatamıyor ve aksine ‘Ayağınıza sağlık’ diyebiliyorsa fiilen bir İçişleri Bakanlığı yapmıyor demektir. Kurallara uymayan bir bakanı, hiçbir vatandaş ciddiye almaz. ‘’ sözlerine yer verdi.

İşte Başarır'ın verdiği soru önergesi;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Mayıs 2021 tarihinde bir televizyon programına katılmıştır. Televizyon programının çıkışında; 25 Mayıs 2021 tarihi, saat 00.00-00.30 zaman diliminde ise bir grup kendisi lehine tezahüratta bulunmuş, sloganlar atmıştır. Bunun üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kişilerin yanlarına giderek; ‘Ayağınıza sağlık, ailelerinize selam söyleyin.’ ifadelerinde bulunmuştur.

İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mayıs 2021 tarihlerinde ise ‘Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’ yayımlanmıştır. Bu genelgede; ‘Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.’ ibaresi yer almaktadır.

Bu çerçevede;

1-İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 3.150 TL para cezası uygulanırken, gece 00.00-00.30 arasında eylem yapan bu kişilere, görüntülerden tespit edilerek ceza yazılacak mıdır?

2-Bu şahıslar, televizyon binasına gelene dek herhangi bir kontrolden geçmişler midir? Geçmemişse nedenleri nelerdir?

3-İşçinin, emekçinin, vatandaşlarımızın işlerine gittiği bir zaman diliminde bile ceza yazılırken, buradaki şahısların ayrıcalığı nedir?

4-COVID-19’un başladığı tarihten bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağında kaç kişi ceza almıştır? Bu cezaların toplam bedeli kaç Türk Lirası’dır?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, PARTİ, MECLİSİ, MERSİN, MİLLETVEKİLİ, İÇİŞLERİ, BAKANI, KENDİ, GENELGESİNİ, ÇİĞNİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA