28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Sistematik Mobbing Sonrası Şiddet!


Büyükşehir Belediyesinde çalışan kadının iş yerinde gördüğü mobbing ve darp ile ilgili haberin basında ve sosyal medya da geniş yankı uyandırmasının ardından Av. Şerife Arıcı Yıldız, müvekkili mağdure Nehir Göklü ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

 

Tarih : 28 Eylül 2017 Perşembe 23:41   Okunma : 2216

Dün 27.09.2017 tarihinde Akdeniz ilçesindeki Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde meydana gelen olayda, sabah saatlerinde santral görevlisi olarak çalışan Nehir Göklü, görev birimine gelen amiri tarafından küfür ve şiddete mağruz kaldığını iddia etmiş, Toros Devlet Hastanesi’nden almış olduğu darp raporu ile Siteler Polis Merkezi’nde amiri hakkında şikayetçi olmuştu. Gündeme bomba gibi düşen iddiaların ardından Büyükşehir Belediyesinden açıklama yapılmış ve olay yalanlanmıştı. 

Düzenlenen basın toplantısına Avukatı Şerife Arıcı Yıldız ile birlikte katılan mağdure Nehir Göklü’nün anlattıkları sarsıcı nitelikteydi. Av. Nevin Zaimoğlu, Av. Semra Kabasakal ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin destek verdiği basın toplantısında yıllardır süre gelen sistematik mobbing ve bir kadının mücadelesinin hikayesi ortaya çıktı.


Mağdure Nehir  Göklü, bakmakla yükümlü olduğu biri 8, diğeri 10 yaşında iki çocuğu olduğunu belirtirken, 2014 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığını söyledi. Belediyede, Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü bünyesinde Kent Kart ve yeni otogar dahil birkaç farklı birimde görevlendirildiğini söyleyen Göklü, yaşadığı süreçleri anlattı. Masabaşı görevinde iken direnmesi nedeniyle otogara sürülmesi ve temizlik görevinin verilmesi, karşılaştığı sözlü tacizler, maaşının düşürülmesi  gibi yaşadığı tüm sıkıntıları, uygulanan mobbingleri detaylarıyla anlatan Göklü, o süreçte bir çok yere başvurduğunu ve hepsinin kayıt altında olduğunu belirtti. Mağdure Nehir Göklü, ilgili birimlere şikayetleri üzerine daha da artan bir baskıya maruz kaldığını gözyaşları içinde anlattı.

Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle stresten kaynaklı geçen yıl beyninde bir kitle oluştuğunu, bunun üzerine Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyat olduğunu belirten Göklü, raporlu olduğu günlerde işe gelmediği gerekçesiyle işten çıkarıldığını söyledi. Ameliyat yerini ve raporlarını da gösteren Göklü, konuyu yargıya taşıdığını ve hukuk savaşını kazanarak yargının işe dönüş kararı verdiğini aktardı. Göklü,  yargı kararına rağmen belediyenin kendisini işe alınmadığını bunun üzerine konuyu bir mektupla Cumhurbaşkanına ilettiğini anlattı. Göklü; "Bunun üzerine devletimiz, Başsavcılık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bana sahip çıktı. Bakanlık, çocuğumun eğitim masraflarını karşıladı ve beni Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sözleşmeli olarak işe başlattılar. Çocuklarıma maaş bağlandı” dedi.


İlerleyen süreçte Büyükşehir Belediyesindeki bir çok ismin Fetö’den tutuklanmasının ardından belediye yetkililerinin kendisini ‘mağduriyetini gidereceğiz’ diyerek işe geri çağırdıklarını ve Ocak ayında yeniden Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde işe başlattıklarını anlatan Göklü, “Ancak, bana daha önce de mobbing uygulayan buradaki amirim, bir aydır devam eden özellikle son 10 gündür inanılmaz derecede artan baskı ve mobbing uygulamaya başladı. Bunu defalarca Büyükşehir Belediyesi web sitesine yazdım, yetkililerle görüştüm, kamera görüntülerini verdim. Dün de amirim saldırısına uğradım ve dayak olayını yaşadım. Odadaki diğer çalışanları dışarı çıkarttı sadece engelli bir kardeşimiz kaldı odada, sonra bana küfürler ederek  başıma telefonla vurdu, koltuktan sürükledi, kolumu ısırdı, masanın altına yattım, orada da yerdeyken karnıma iki defa tekme ile vurdu” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini Göreve Davet Ediyorum

Vücudundaki darp izlerini de gösteren Göklü, darp olayından sonra kendisine verilen doktor raporunun ‘sahte’ olduğu iddiasını da yalanladı. Göklü, raporun barkodlu olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın sistemine girdiğini, raporun bir örneğini de polislerin elden teslim aldıklarını açıkça belirtti.  Mağdure Nehir Göklü, raporun daha sonra değiştirilmesi ve kendisinin bilgisi dışında amiri de olsa vekâletinin olmadığı birine verilmesi hususunda Sağlık Bakanlığı müfettişlerini göreve davet ederken, “Adalete güveniyorum. Hiçbir zaman adalet beni yanıltmadı, her zaman haklı çıktım” ifadelerini kullandı.

Av. Şerife Arıcı Yıldız; Bu Olay Sistematik Bir Kadına Şiddet Olayıdır

Basın açıklamasında Göklü’nün avukatı Şerife Arıcı Yıldız, basının kadına şiddet duyarlılığına teşekkür ederken, Büyükşehir Belediyesi tarafından mağdureyi karalama kampanyasına dönüştürülmesinden,  olayın iftira olarak gösterilip değersizleştirilmeye çalışılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Av. Şerife Arıcı Yıldız, "Bu olayda sıradan, ani, fevri olarak gelişmiş bir şiddet olayı söz konusu değil, tersine geçmişe dayalı sistematik olarak uygulanan bir ayrımcılık, kadına yönelik şiddet ve mobbing olayı ile karşı karşıyayız" dedi. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına ve yayıldığına dikkat çeken Arıcı,"Bu Mersin’de,  Mersin Büyükşehir Belediyesinde duyduğumuz, karşılaştığımız ilk olay değil, sizinde takip ettiğiniz gazetecilere başka memurlara uygulanan şiddet olayları vardı. Bunların bir kısmı adliyeye yansıdı bir kısmı çeşitli kaygılardan, çekincelerden dolayı sessiz kaldı. Bugün Nehir Göklü kendisine uygulanan şiddeti yargıya yansıttığı için sosyal medyada çok çirkin bir karalama kampanyasına mağruz kaldı." dedi.

Hiçbir Zaman Ve Hiçbir Yerde Güvence İçinde Değiliz

Arıcı, “Bu tür durumlarda devlet kurumlarına düşen, anayasamızdan, uluslararası sözleşmelerden, İstanbul Sözleşmesi’nden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmektir. Nedir bu yükümlülük şiddete maruz kalanı korumak, şiddeti önleyici tedbirler almak, şiddet uygulayanın da en ağır şekilde cezalandırılması için onu adli mercilere teslim etmek. Ancak dünden beri Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konan tutum bizi Mersinli olarak, kadın olarak, hukukçu olarak çok üzdü. Nehir hanımın aldığı darbelerden, çektiği acılardan daha büyük bir acıya sebebiyet verdi. Çünkü bizim devlet kurumlarımız, kamu kuruluşlarımız ve onların temsilcileri bizi, biz kadınları ve insanları şiddete karşı korumayacaksa biz hiçbir zaman ve hiçbir yerde güvence içinde değiliz. Uygulanan şiddet artık kadınların yaşam hakkını da, çalışma özgürlüğünü de ve gündelik yaşamını da tehdit eder hale gelmiştir."dedi.

 Nehir Göklü ve şiddet mağduru kadınların asla yalnız olmadığını belirtten Arıcı, "Biz hukukçular olarak Göklü’nün yanındayız, bundan sonraki mücadelesinde de gerçeğin ortaya çıkması, adaletin yerini bulması, suçlunun en ağır biçimde cezalandırılması için onun yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek basın toplantısını bitirdi.

M. Gülşah ARSLAN

Paylaş :
Etiketler :  Kadına Şiddet, Şerife Arıcı Yıldız, Nevin Zaimoğlu, Chp, Büyükşehir Belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA