28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Ülkü Ongun Kütüphanesi açıldı


Mersin Yenişehir Belediyesi, engelli bireyler dâhil 7’den 70’e herkesin yararlanabileceği Ülkü Ongun Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ülkü Ongun’un bağışladığı kitaplarla Yenişehir Belediyesi Akademi’de oluşturulan kütüphanede seçkin kitaplar bulunuyor. Görme engelli bireyler içinsesli kitap bölümünün de bulunduğu kütüphanedesınavlara hazırlanan öğrenciler için bilgisayarlar ve çalışma alanları da yer alıyor.

 

Tarih : 11 Haziran 2021 Cuma 01:06   Okunma : 1062

Mersin Yenişehir Belediyesi, eğitim ve bilim yuvası Yenişehir Belediyesi Akademi’de kurduğu Ülkü Ongun Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ülkü Ongun’un özel koleksiyonu dâhil bağışladığı kitaplarla oluşturulan kütüphane içerisinde yüzlerce öykü ve roman kitaplarını barındırıyor. Engelli bireylerin kolaylıkla erişebildiği kütüphanenin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Ülkü Ongun’un yanı sıra CHP PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç,CHP Yenişehir ilçe kadın Kolları Başkanı Nuray Emre, gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile yazar İpek Ongun katıldı.

Başkan Özyiğit “Tüm olanaklarımızla çocuklarımızın yanında olduk”

Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, göreve gelmeden önce yönetim  anlayışını 6 temel  ilke üzerine kurduğunu ve bu ilkelerin altını doldurmaya gayret ettiklerini söyledi. Yapılan araştırmalarda Türkiye’nin erken çocukluk eğitiminde son sıralarda yer aldığını ve göreve geldikten sonra Yenişehir Akademi’yi kurarak Erken Çocukluk Eğitimi Projesini hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Özyiğit, “Marmara Üniversitesi ile işbirliği yaptık. Türkiye’de ilk defa erken çocukluk eğitimi konusu bizimle açıldı. İlk defa müfredatı oluşturuldu ilk kez basımı bizim tarafımızdan yapıldı. Burası merkez böyle bir merkez. Burada içerisine yaklaşık 3 bin seçkin kitabın olduğu, Ülkü Ongun hanımefendinin özel koleksiyonun da olduğu bir kütüphane oluşturduk. O da çok büyük bir katkı.

Yaşamın her alanında birçok engelle karşılaşan engelli vatandaşlarımıza yönelik de sesli kitap bölümü oluşturduk. Bir bilgisayarımızı da  bedensel engelli yurttaşlarımız için ayırdık. Yani her şeyi düşünmeye çalıştık. Kütüphanemizde oluşturduğumuz teknoloji bölümünde bilgisayar ve sıfır atık ayrıştırma eğitim platformu da bulunmakta.Öğrencilerimiz burada pandemi döneminde oluşturduğumuz EBA destek noktası, LGS ve üniversite sınavlarına hazırlanabilecekler çalışabilecekler. Sayın Genel Başkanımız bizlere ‘hizmetlerinize arka mahallelerden başlayın, çünkü orada yaşayan vatandaşlarımız hayata bir sıfır geriden başlıyor’ demişti. Bugün pandemiyi yaşadığımız süreçte bir sıfır geride olan vatandaşlarımız maalesef beş sıfır geriye düştü. Çünkü onların bilgisayarı yoktu, interneti yoktu. Ve bilgiye ulaşmakta bir kat, iki kat, üç kat daha zorlanır hale geldiler. İşte bu süreçte tüm olanaklarımızla çocuklarımızın yanında olduk.” dedi.

‘Dezavantajları ortadan kaldırmak için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.’

Başkan Özyiğit, “Kütüphaneler, eğitim ve çalışma alanları oluşturmalıyız, çocuklarımızın eğitimde geri kalmamaları ya da dezavantajlı durumlarını ortadan kaldırmak için üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Sosyal demokrat belediyeciliğe bu yakışır. Halkın her kesimine eşit hizmet dağıtmak hatta ekonomik olarak daha zor durumda olan vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelere pozitif ayrımcılık yapmak bizlerin yönetim anlayışında var. Burada yaptığımız açılış bunlardan bir tanesi olacak.Bizlere destek verdiği için çok değerli büyüğümüz Ülkü Ongun hanımefendiye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aylin Nazlıaka’dan Başkan Özyiğit’e teşekkür

CHP PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, dezavantajlı çocukların eğitime ulaşmalarını sağlayacak hizmetleri gerçekleştirmesinden dolayı Başkan Özyiğit’e  teşekkür etti. Nazlıaka, “Abdullah Özyiğit’i il başkanlığı döneminde tanımıştık. Belediye başkanı olarak da bizi hiç şaşırtmayan bir performans gösteriyor. Gerçekten bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor. Güzel hizmetleri nedeniyle kendisine ve ekibe teşekkür ediyorum. CHP olarak ülkenin 5 temel sorununu belirledik bunlardan biri de eğitimdi. Pandemide gördük ki eğitimde daha daha geriledik. 4+4+4 ile kız çocuklarının okullaşma oranının daha da gerilediğini gördük. 7 bakan değiştirdik. Bakanlar değişirken otomatik pilota bağladık dediler ama uygulamada farklı oldu. Çocuklarımız gece yatıp sabah kalktıklarında sınavların adı bile değişmişti.  Öylesine hızlı değişen, yapboz tahtasına dönen, çocuklarımızın geleceğiyle oynanan, fırsat eşitsizliğinin arttığı bir dönemde belediyemizin böyle bir akademi oluşturması, Ülkü Ongun hanımın böyle bir bağışta bulunması ayrı bir önem taşıyor. Ben cömertimdir ama bir tek kitap konusunda cimriyimdir. Onun için kitap bağışlayabilenlere hele hele 3 bin kitabını bağışlayanlara ayrı bir saygı duyuyorum.  Onun için size özel şükranlarımı sunuyorum. Ne çok çocuğun hayatına dokunacaksınız kim bilir. Hizmetlerin yoksul mahallere erişimi, eğitimde dezavantajlı çocuklarımıza temel hakları olan eğitim hakkının ulaştırılmasındaki bu değerli hizmetinde dolayı Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Toplumun dönüştürülmesi, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için olmazsa olmaz olan eğitime yapılan her yatırım bizim başımızın üzerinedir” diye konuştu.

Aktay, “Bilimin ortaya koyduğu bu gerçek biz yetişkinlere büyük sorumluluk yüklüyor.”

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktayda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ve özel koleksiyonunu bağışlayan Ülkü Ongun’a teşekkür ederek, “Yenişehir Belediye Başkanımız çok güzel bir tesis kurdu buraya. Çocukların bilişsel, sosyal ve fiziksel gelişiminin en hızlı olduğu 0-3 yaş arasında eğitimleri  alması tüm hayatları boyunca daha başarılı olmalarını sağlıyor. Bilimin ortaya koyduğu bu gerçek biz yetişkinlere büyük sorumluluk yüklüyor.Bu bilinç ve sorumlulukla şehrimize 0-3 yaş çocuk eğitim merkezini kazandıran Abdullah Özyiğit ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu değerli hizmetin bu şehrin özgür ve mutlu çocuklarına ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. 3 bin kitabı bağışlayan Ülkü Ongun hanımefendiye ve bu kütüphanenin teknolojik altyapısını tamamlayan ve hizmete açan Abdullah Özyiğit’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kütüphaneye tüm kitaplarını bağışlayan Ülkü Ongunda bugünün kendisi için çok özel olduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi. Açılışı gerçekleştirilenÜlkü Ongun Kütüphanesi’nden bugüne kadar en fazla kitap alıp okuyan Yiğit Efe, Ecrin Himoğlu  ve Mehmet Kemal Aydın’a  çeşitli hediyeler verildi. 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ÜLKÜ ONGUN, KÜTÜPHANESİ, AÇILDI, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ÖZYİĞİT, CHP, KADIN KOLLARI, GENEL BAŞKANI, AYLİN NAZLIAKA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA