29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Uluslararası Göç Örgütü Heyeti, Vahap Seçer’i Ziyaret Etti


Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan "Mersinden Güneş Enerjisi İle Kurutma Tesisi"nin açılışının ardından, Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Rex Alamban ve beraberlerindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

 

Tarih : 11 Haziran 2021 Cuma 04:21   Okunma : 950

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan "Mersinden Güneş Enerjisi İle Kurutma Tesisi"nin açılışının ardından, Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Rex Alamban ve beraberlerindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Başkan Seçer, bugünün kendileri için önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Mülteci sorununa ilişkin yaptığımız bir çalışmanın sonucunu gördük. Bugün yaptığımız çalışmaların sonucunda hem istihdamla ilgili bir dokunuş yapmış olduk hem Mersin’de yaşayan mültecilerin ya da misafirlerin hukuksal, eğitim, psiko-sosyal gibi bir dizi sorun alanlarına ya da ihtiyaç alanlarına cevap verecek merkezi açtık. Bu çalışmalar yoğunlaştıkça ve bunların sonucunu gördükçe bizim mutluluğumuz bir kat daha artar. Oturduğum koltuk; kentin ihtiyacını karşılamak, sorunlarını çözmek, talepleri yerine getirme koltuğu. Doğal olarak da görevimi yaptığım zaman mutlu oluyorum” dedi.

Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard ise Başkan Seçer’e nazik daveti için teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Uluslararası Göç Örgütü ile yaptığınız bu iş birliği için, sarf ettiğiniz çabaya çok teşekkür ederiz. Birçok projede aslında sadece kurdeleyi kesiyoruz ve bitiyor. Bizim için kurdeleyi kesmek, aslında projenin tamamlandığının göstergesi. Ama biz aslında bugün sadece 2 projenin başlangıcı olarak bu kurdeleyi kestik. Bugün orada gördüğümüz kadınlar, oradaki fiziksel yapıdan çok daha etkileyici aslında. Oradaki kadınların enerjileri, zekâsı, ruhu önemli. Sosyal Uyum Merkezi projesi de belediye iş birliğiyle gerçekleşti. Yine birçok alanda insanları destekleyeceğimiz bir proje olarak devam edecek. Belki insanlar sadece bir sorunun cevabını almak için gelecekler ama başka insanların da hem eğitim alanında hem istihdam alanında hem psikolojik alanlarda destek görebileceği bir yer olacak. Tabi ki bunu size söylememe gerek yok ama bir projede değişimi sağlayan şey adım adım ona yaklaşmaktır, adım adım devam ettirmektir. Kuzenim Amerika’da yaşıyor. O da yaklaşık yarım milyonluk nüfusu olan bir şehrin belediye başkanı. Tıpkı sizin gibi her şeyde uzman.”

Başkan Seçer, Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard’ın düşüncelerinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederken, “Çünkü aynı şeyleri düşünüyoruz. Genelde tam tersi düşünülüyor. Bir proje yapılıyor, diyelim ki bir tesis kuruluyor, kurdele kesildi mi iş bitti zannediliyor. Sadece bu tip programlarda yapılan ya da iş birlikleriyle yapılan projeler değil, bizim kendimize özgün projelerde de belediyecilik anlayışı maalesef böyle. Biz de asla böyle bir şey yok” dedi.

Büyükşehir’in hayvancılık projesinin iş birliğine çok önemli bir örnek olduğunu belirten Seçer, “Projelerimiz gerçekten günü kurtarmak için değil, uzun süreli, orta vadeli, uzun vadeli. Özellikle hedef kitleleri dönüştürmeye yönelik. Bunun neticesini gördüğümüz çalışmalar bizim için değerli. Bizimle her alanda çok rahatlıkla iş birliği yapabilirsiniz. Bunu yürekten söylüyorum. Çünkü ihtiyacımız var, sizin de ihtiyacınız var. Düşüncelerimiz çok paralel, örtüşüyor” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Başkan Seçer heyete günün anısına mitolojide geçen ve Tarsus’un ismini almasında önem taşıyan Pegasus figürlü tablo hediye etti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ULUSLAR ARASI, GÖÇ, ÖRGÜTÜ, HEYETİ, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, BAŞKANI, VAHAP, SEÇER’İ, ZİYARET, ETTİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA