7 Haziran 2026 Pazar

10:10   TÜRKIYE BUGÜN SANDıK BAŞıNDA! 6 BELDE VE 362 MAHALLEDE ARA SEÇIM HEYECANı: İŞTE YARıŞAN PARTILER   01:19   BAŞKAN SEÇER’DEN GADIR HUM BAYRAMı’NDA BIRLIK MESAJı: ’MERSIN’DE AYRıMCıLıĞı YERIN YEDI KAT ALTıNA GÖMDÜK!’   14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’   16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!  
 
     
   

Su Politikaları Derneği Başkanı Yıldız: Marmara Denizi, Ekolojik Olarak Ağır Yaralı


Deniz salyası (müsilaj), Marmara Denizi’ni kapladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimlerle birlikte deniz salyasına karşı mücadele başlatırken, Karadeniz ve Ege Denizi’nde de bazı bölgelerde görüldü. Deniz salyası sorununu ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, "Bilim insanlarının açıklamaları dikkate alındığında Marmara Denizi’nin ekolojik olarak ağır yaralı olduğu ortaya çıkıyor. Müsilaj oluşumunu tetikleyen çevresel koşullar oluşursa bunun tüm denizlerde görülebileceği söyleniyor" dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2021 Cumartesi 11:32   Okunma : 2857

Deniz salyası (müsilaj), Marmara Denizi'ni kapladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimlerle birlikte deniz salyasına karşı mücadele başlatırken, Karadeniz ve Ege Denizi'nde de bazı bölgelerde görüldü. Deniz salyası sorununu ANKA Haber Ajansı'na değerlendiren Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, "Bilim insanlarının açıklamaları dikkate alındığında Marmara Denizi'nin ekolojik olarak ağır yaralı olduğu ortaya çıkıyor. Müsilaj oluşumunu tetikleyen çevresel koşullar oluşursa bunun tüm denizlerde görülebileceği söyleniyor" dedi.

Türkiye'nin en son karşı karşıya kaldığı çevresel sorunların başında deniz salyası geliyor. İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Kocaeli gibi kentlerin Marmara Denizi kıyısında görülen deniz salyasına karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mücadele başlattı. 5 Haziran günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve çok sayıda belediye başkanının katılımıyla Marmara Denizi'nde kıyısı olan tüm kentlerde aynı anda 15 ayrı noktadan deniz salyasını temizleme çalışmaları başlatıldı. Bu arada Karadeniz'de bazı bölgelerde müsilaj görüldü.

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, deniz salyası sorununu, ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Marmara Denizi'nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'na” da katılan Dursun Yıldız, çalıştayda bilim insanlarının; "Yaygın müsilaj sorununu, Marmara Denizi'nin durgun bir iç deniz oluşu, deniz suyu sıcaklığında iki dereceye varan artış, özellikle azot ve fosfor kirlilik yükünün artışı olarak belirttiğini" aktardı. Yıldız, "Marmara'da müsilaj oluşumunu tetikleyen çevresel koşullar oluşursa bunun tüm denizlerde görülebileceği söyleniyor" dedi.

"MARMARA AĞIR YARALI"

Yıldız, "Bilim insanlarının açıklamaları dikkate alındığında Marmara Denizi'nin ekolojik olarak ağır yaralı olduğu ortaya çıkıyor. Musilaj oluşumunu tetikleyen çevresel koşullar oluşursa bunun tüm denizlerde görülebileceği söyleniyor" dedi. Yıldız, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nün araştırma gemisinin verilerine yönelik, "Güncel bulgulara göre Marmara’nın çözünmüş oksijen seviyesi çok düşmüş durumda" değerlendirmesini yaptı.

Yıldız, Marmara'daki sorunun çözümü için şunları söyledi:

"Müsilajın, Marmara'da ortaya çıkışı 2007 -2008 yılları olarak açıklanıyor. Çevresel koşulların oluşmasıyla geçen ekim ayından itibaren Marmara denizinde çok yaygın olarak görünmeye başlandı.  Ancak sorunun nedenleri konusunda yeterince araştırma yapılmış durumda. Alınması gereken önlemler de belli. Biz, Su Politikaları Derneği olarak sorunun su yönetimi ve atık su yönetimi bölümüyle ilgiliyiz. Bu sorunun sebeplerini ortadan kaldırabilmek için Marmara Havza Bölgesi ölçeğinde bütünleşik bir su ve atık su, su kalitesi yönetimine ihtiyacımız var. Marmara’ya giren azot fosfor kirlilik yükünün azaltılması lazım. Bunun için de tüm havza bölgesinde ödünsüz bir su, atık su, su kalitesi yönetimi gerekli."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MARMARA, DENİZİ, SU POLİTİKALARI, DERNEĞİ, DENİZ, SALYASI, MÜSİLAJ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA