24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Marina’da Deniz Temizliği


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin’in tek mavi bayraklı marinası olan Mersin Marina’da deniz temizliği yaptı. Dalış yapan ekipler, özellikle teknelerden denize atılan halattan tahta parçalarına, plastikten alışveriş arabasına kadar çok sayıda atığı deniz dibinden çıkardı.

 

Tarih : 12 Haziran 2021 Cumartesi 18:54   Okunma : 697

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin’in tek mavi bayraklı marinası olan Mersin Marina’da deniz temizliği yaptı. Dalış yapan ekipler, özellikle teknelerden denize atılan halattan tahta parçalarına, plastikten alışveriş arabasına kadar çok sayıda atığı deniz dibinden çıkardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin 5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası kapsamındaki etkinliklerinin son durağı, Mersin Marina oldu.

Büyükşehir bünyesinde görev alan balık adamlar, deniz dibinden birbirinden ilginç materyalleri gün yüzüne çıkardı. Çok sayıda plastik ürün, halat, tahta parçaları, hatta alışveriş sepetleri bile deniz dibinden çıkarılarak vatandaşların görmesi için sergilendi.

“ATIKLARI DENİZ DİBİNDEN ÇIKARTIP SERGİLEYEREK FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürü Ayhan Demir, yapılan etkinliğin amacından bahsederek, “Biz burada Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında bir dalış etkinliği yapıyoruz. Dalış etkinliğiyle denizin içerisine herhangi bir sebeple düşmüş veya bir şekilde denize ulaşmış atıkları deniz dibinden çıkartıp sergileyerek farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ YILLARDA DA MARİNA’DA AYNI ŞEKİLDE BİR ETKİNLİK YAPMIŞTIK”

Çevre Haftası boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında Karaduvar’da da benzer bir etkinlik yaptıklarını hatırlatan Demir, “Orada genellikle lastik atığı ağırlıklı bir temizlik oldu. Bunlar daha çok teknelerin kıyıya çarpmasını önlemek amacıyla kullanılan lastikler ama bir şekilde denize düşüyor. Orada kalıyor, kirlilik oluşturuyor ve canlı yaşamını kötü yönde etkiliyor. Geçtiğimiz yıllarda da Marina’da aynı şekilde bir etkinlik yapmıştık. Pazar arabasından tutun, klozet kapağına kadar birçok atık çıkmıştı” diye konuştu.

“YERE ATTIĞIMIZ HER ŞEY BİR ŞEKİLDE DENİZE ULAŞABİLİYOR”

Denizlerden çıkan her tür atığın denizdeki canlılara zarar verdiğine dikkat çeken Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle plastik, naylon poşet türü cisimleri deniz canlıları yiyecek sanıp yiyerek ölebiliyorlar. Bu plastik şişelerin üzerinde mavi kapaklar balıkların sırtına yapışıp orda kalabiliyor ve balığın büyümesini engelliyor ve çok fazla deniz canlısına zarar veriyor. Yere attığımız her şey bir şekilde denize ulaşabiliyor. Halkımızdan özellikle denizlerimizin ve şehrimizin kirlenmemesi açısından çöplerin muhakkak çöp kutularına atılmasını rica ediyoruz. Amacımız temiz deniz bilincini oluşturmak."

“ÖZELLİKLE TEKNE KULLANICILARINI DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Deniz Kirliliği Denetçisi ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Pelin Teymur ise dalış etkinliğini Mersin Marina’da yapmalarının sebebine değinerek, “Mersin Marina’nın şöyle bir özelliği var; Mersin’deki marinalar içerisinde tek mavi bayraklı marinamız. O yüzden Mersin Marina bizim için daha öncelikli bir alan teşkil ediyor. İki gün önce Karaduvar’da dalış yaptık. Orada denizden yaklaşık 10 metreküp kadar çöp çıkardık. Mersin Marina mavi bayraklı bir tesis olduğu için diğer alanlara göre daha temiz olduğunu görüyoruz ve çöp oranımızın daha az olmasını bekliyoruz. Bu konuda özellikle tekne kullanıcılarını daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

“YÜZEY TEMİZLİĞİ YA DA DİP TEMİZLİĞİ YAPARAK BU SORUNU ÇÖZEMEYİZ”

Teymur, deniz kirliliğinin yüzde 80’inin kara kaynaklı olduğunu, yüzde 20’sinin de deniz araçlarından kaynaklandığını belirtrek, “Yüzey temizliği ya da dip temizliği yaparak, çöpleri toplayarak bunu çözemeyiz. Önemli olan kaynağında, birinci kullanıcıdan denize çöpün ulaşmaması, bunun için de evlerde, plajlarda, sokaklarda her yerde çöplerimizi çöp kutusuna atmalıyız, ayrıştırmalıyız” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR’DEN, MARİNA’DA, DENİZ, TEMİZLİĞİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA