29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Yavuz Işık, Yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi


Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 33 yılı aşkın süredir uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 24 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirdiği 34. Olağan Genel Kurulunda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerini seçti. İstanbul’da pandemi kurallarına uygun olarak yapılan Genel Kurulda seçilen yeni Yönetim Kurulu, yapmış olduğu görev dağılımında Yavuz Işık’ı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçti.

 

Tarih : 29 Haziran 2021 Salı 15:45   Okunma : 660

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin seçildiği 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı pandemi kurallarına uygun olarak 24 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Genel Kurulda konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye Hazır Beton Birliğinin hazır beton sektörüne yön vermesinin yanı sıra ülkemizi ulusal ve uluslararası bütün platformlarda başarıyla temsil eden çok önemli sektörel bir kuruluş olduğunu ifade ederek “Ülkemizin en köklü sektörel kuruluşlarından biri olan Birliğimiz, 33 yıldır sektörün gelişimi için var gücüyle çalışıyor.” dedi.

Konuşmasında 2020 yılını değerlendiren Yavuz Işık, “Hazır beton sektöründeki son durumu gösteren 2 veriden biri TÜİK tarafından açıklanan sanayi üretimi, biri de THBB tarafından gerçekleştirilen ve sektörün öncü göstergesi olan Hazır Beton Endeksi’dir. Sanayi üretimi rakamlarından en son nisan ayını, THBB Hazır Beton Endeksi’nden ise mayıs ayındaki sektörün durumunu görebiliyoruz. Sanayi Üretimi Endeksi’ne göre pandeminin başladığı 2020 nisan ayında sanayi üretimimiz 50 parametreli rakamlara geriledikten sonra temmuz ayında 89 parametre değeri ile son 1 yılın en yüksek değerine ulaşmıştır. 2020 temmuz ayından bugüne kadar geçen sürede hazır beton üretiminin yerinde saydığını, sektör rakamlarında kayda değer bir yükselişin olmadığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan her ay gerçekleştirdiğimiz Hazır Beton Endeksi çalışmasına göre, mayıs ayında hazır beton faaliyetlerinde önemli bir hareket olmadığını görüyoruz.” dedi.

“Hazır beton sektörü 2020 yılında 95 milyon metreküp üretimle yüzde 23 büyümüştür ancak önceki yılların üretim miktarlarının hâlâ gerisindedir”

Hazır beton sektörünün 2017 yılına kadar istikrarlı bir büyüme trendi gösterdiğini ve 2017 yılında yıllık 115 milyon metreküp üretim ile zirveye ulaştığını vurgulayan Yavuz Işık, “2018 yılında inşaat sektörünün daralması ve bunun devam etmesi ile 2019 yılında keskin bir düşüş yaşanmıştır. 2019 yılındaki üretim değeri ile 10 yıl geriye dönülmüştür. Sektörümüz 2020 yılında 95 milyon metreküp üretimle yüzde 23 büyümüştür ancak önceki yılların üretim miktarlarının hâlâ gerisindedir. Diğer taraftan her ay gerçekleştirdiğimiz Hazır Beton Endeksi çalışmasına göre, mayıs ayında hazır beton faaliyetlerinde önemli bir hareket olmadığını görüyoruz. Geçen yıla göre iyiyiz ancak bu yıl inşaat sektörünün gerçek gücünde ve performansında olmadığı anlaşılmaktadır.” diye konuştu.

“İlk çeyrekte en düşük iki büyüme, %2,4 ile gayrimenkul faaliyetleri ve %2,8 ile inşaatta görülmektedir”

Büyüme verilerini değerlendirerek konuşmasına devam eden Yavuz Işık, “İlk çeyrek büyüme rakamlarına baktığımızda, sektörler içinde, zincirlenmiş hacim endeksi olarak en düşük iki büyüme, %2,4 ile gayrimenkul faaliyetleri ve %2,8 ile inşaatta görülmektedir. Daha da ilginç olanı, geçen yılın ilk çeyreğinde bütün sektörler içinde küçülen (-%2,8) yegâne sektör inşaat sektörüdür. Yani baz etkisi ile bu yıl inşaatın diğer sektörlere kıyasla çok daha yüksek oranda büyümesi gerekirken bu gerçekleşmemiştir. Bunun anlamı, inşaat sektörü büyümenin nimetinden en az yararlanan sektör durumundadır. Bundan dolayı beklentilerimiz hâlen istenilen seviyede değildir.” dedi.

“Sektörümüz, 95 milyon metreküpü bulan üretimiyle Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü açısından çok önemli bir yerde durmaktadır”

Türkiye Hazır Beton Birliği ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Yavuz Işık, 2020 yılında Hazır Beton Sektör Raporu hazırladıklarını ifade ederek, “2020 yılında %23 büyüyen sektörümüz, 95 milyon metreküpü bulan üretimiyle Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü açısından çok önemli bir yerde durduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Ülkemiz beton üretiminde 2009’dan bu yana Avrupa’nın lideridir. Sektörümüz, inşaat sektörüne ve buna bağlı olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bu durum, hazır beton sektörünün, inşaat sektörünün en temel kolu olduğunu göstermektedir.” şeklinde konuştu.

“Sürdürülebilirliğe gündemimizde öncelikli olarak yer veriyoruz”

THBB’nin sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarına değinen Yavuz Işık, “Sürdürülebilirliğe gündemimizde öncelikli olarak yer veriyoruz. Bölgesel Sistem Operatörü olduğumuz İsviçre merkezli Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 2020 yılında CSC’nin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS tarafından 2 çimento ve 4 hazır beton tesisi belgelendirilmiş, ayrıca yurt dışında da ilk CSC belgelendirmesi yapılmıştır. Yetkilendirme yapılan tarihten bu yana 4 çimento, 8 beton üretim tesisi olmak üzere toplam 12 tesise belgelendirme hizmeti verilmiştir. Bir önemli gelişme de yıl sonunda yaşanmış ve Birliğimiz, CSC’nin Yönetim Kurulu’nda 2021 yılından itibaren ülkemizi ve sektörümüzü temsil etmeye başlamıştır.” dedi.

“Deprem Performans Analizi hizmetimize devam ediyoruz”

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurdukları Türkiye Hazır Beton Birliği Beton Araştırma Geliştirme ve Danışma Merkezi ile sektöre AR-GE ve teknoloji danışma hizmeti vermeye devam ettiklerine dikkat çeken Yavuz Işık, “Beton ve beton bileşenleri ile ilgili bütün deneyleri yaptığımız ve kalibrasyon hizmeti verdiğimiz laboratuvarımız, genişleyen kapasitesiyle birlikte ülkemizdeki ve yurt dışındaki önemli projelere hizmet vermektedir. 2019 yılında başlattığımız Deprem Performans Analizi hizmetimize devam ediyoruz. Bu kapsamda İstanbul’daki 35 kamu binasının deprem performans analizini yapıyoruz.” dedi

“Son depremler Birliğimizin misyonunun önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir”

2020 yılında yaşadığımız bazı depremlerin THBB’nin misyonunun önemini bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çeken Yavuz Işık konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elâzığ, Van ve İzmir illerimizde depremler yaşanmıştır. Elâzığ ve İzmir’de hasar görmüş yapıları incelemek üzere, uzmanlarımızdan oluşan ekipler gönderdik. Bazı ağır hasar almış binaların incelenmesi ve alınan numunelerin deneye tabi tutulması sonucu raporlar hazırlayarak kamuoyuyla paylaştık. Raporlarımız, zayıf zemin yapısının yanı sıra binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte düşük kalitede beton ve standartlara uymayan donatı çeliği kullanımının yıkıma neden olduğunu ortaya koymuştur.”

“Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip çalışan sayısının artması ülkemiz için çok değerlidir”

THBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezinin 2020 yılında 85 kişiyi Beton Pompa Operatörü alanında belgelendirdiğini ifade eden Yavuz Işık, “Beton Santral Operatörü ile ilgili kapsam genişletme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçekleştirilecek denetim sonrası bu meslek grubunda da MYK Belgesi vermeye başlayacağız. Beton Transmikser Operatörü meslek standardı çalışmalarımız da tamamlanmış olup, MYK İnşaat Sektör Komitesine sunularak Resmî Gazete’de yayımlanması beklenmektedir. Bu eğitimlerin yaygınlaşması ve Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip çalışan sayısının artması ülkemiz için çok değerlidir.” diye konuştu.

Gelecekte hazır beton sektörünün daha çok gündeminde olacak konulara değinen Yavuz Işık, “İklim değişikliği ile mücadele kapsamında düşük karbon salınımlı üretime hazırlanmak ve sektörümüzü bu yönde bilinçlendirmek amacıyla Beton Yaşam Döngüsü konusuna ağırlık veriyoruz. Bir diğer önceliğimiz ise sektörümüzün dijital dönüşüme ayak uydurması olmaktadır. Verimlilik ve rekabetçilik açısından son derece önemli olan dijital dönüşüm sektörümüz için de fırsatlar sunmaktadır. Anlık sevkiyat takibi, akıllı muhasebe, beton dayanımının takibi, veri analitiği, enerji optimizasyonu vb. birçok konuda sensörlerin, yazılımların, yapay zekânın ve diğer teknolojik gelişmelerin sektörümüze her geçen gün daha çok girdiğini göreceğiz.” dedi.

Genel Kurulda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri seçildi. Genel Kurul sonrasında yapılan Yönetim Kurulu toplantısında yapılan görev dağılımında Yavuz Işık yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına, Halit İnci Başkan Vekilliğine, Cemalettin Danış Muhasip Üyeliğe seçildi. Denetim Kurulunun da yapmış olduğu görev dağılımında Ali Ergölen Denetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri

Yiğit Hazır Beton San. Tic. Ltd. Şti.

Yavuz Işık

İnciler İnş. Tic. ve San. AŞ

Halit İnci

Danış Beton Sıva İnş. San. Tic. AŞ

Cemalettin Danış

Onur İnş. Malz. San. ve Tic. AŞ

Mehmet Ali Onur

Batıbeton San. AŞ

Kamil Grebene

Miltaş Beton ve İnş. Mad. San. Tic. AŞ

Adem Genç

Akçansa Çimento San ve Tic AŞ

Barış Karahüseyin

 

Çimko Çimento ve Beton AŞ

Mustafa Demirci

Oyak Beton San. ve Tic. AŞ

Erhan Turan

Orbetaş Beton San. İnş. Taah. ve Tic. AŞ

Ender Kırca

Nuh Beton AŞ

Onurhan Kiçki

Kibsaş Karadeniz İnş. ve Beton San. Tic. AŞ

Şenol Üçüncü

Özgüven Müh. Tur. Taah. San ve Tic. Ltd. Şti.

Elif Özgüven

Bursa Beton San. ve Tic. AŞ

Barbaros Onulay

Paksoy Hazır Beton San. ve Tic. AŞ

Mustafa Kemal Paksoy

Türkiye Hazır Beton Birliği Denetim Kurulu Üyeleri

Ulu Beton İnş. ve Taah. San. Tic. Ltd. Şti.

Mustafa Ulucan

Asdur Beton San. ve Tic. Ltd. Şti.

M. Ali Durmaz

Çimsa Çimento San. ve Tic. AŞ

Ali Ergölen

Türkiye Hazır Beton Birliği hakkında

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 1988 yılından beri güvenli ve dayanıklı yapıların inşası amacıyla standartlara uygun beton üretilmesi, tekniğine uygun beton uygulamalarının yaygınlaşması ve ülkemizde kaliteli, dayanıklı, yüksek dayanım sınıflarında beton kullanılması için uğraş veren mesleki bir kuruluştur. THBB, Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) üyesi; Beton Sürdürülebilirlik Konseyi “Bölgesel Sistem Operatörü”dür. THBB’ye üye olacak şirketlerin bütün hazır beton tesislerinde standartlara uygun üretim yapması, THBB Kalite Güvence Sisteminin (KGS) sürekli habersiz denetimlerine tabi olarak KGS Uygunluk Belgesi alması, uygun laboratuvar bulundurması, teknik, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, yasal ve etik kriterleri eksiksiz yerine getirmesi zorunludur.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TÜRKİYE, HAZIR, BETON, BİRLİĞİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA