28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’in KPSS Desteği Devam Ediyor


Başkan Seçer’in öncülüğünde Büyükşehir, eğitime verdiği önemle gençlere yönelik hizmetlerini sürdürüyor. KPSS’ye girecek olan Halk Kart sahiplerinin çocuklarının sınav ücretleri Büyükşehir tarafından karşılanıyor. Destekten yararlanmak için başvuran Halk Kartlıların hesaplarına KPSS başvuru ücreti tutarında bakiye yükleniyor.

 

Tarih : 30 Haziran 2021 Çarşamba 10:23   Okunma : 939

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, gençlerin bir konuda daha yanında oluyor. Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart sahibi dar gelirli vatandaşların çocuklarının bu yıl girecekleri Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) giriş ücreti tutarlarını Halk Kart hesaplarına yatırıyor. KPSS desteği için 7 Haziran’da başlayan başvurular 30 Temmuz’a kadar devam edecek.

Konu eğitimse destek Büyükşehir’den

Başkan Seçer, dezavantajlı gençlerin eşit imkanlara sahip olabilmesi için her alanda eğitim desteği vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir, Halk Kart sahibi dar gelirli ailelerin çocuklarından KPSS’ye girecek olanların sınav ücretlerini karşılıyor.

Halk Kart sahibi yurttaşların 35 yaşını aşmamış çocuklarının KPSS giriş ücreti dekontları, kimlik fotokopileri ve sınav giriş belgeleri merkez veya 9 ilçede yer alan Halk Kart bürolarına teslim edilecek. Büyükşehir, incelemenin ardından başvurusunu uygun bulduğu vatandaşların Halk Kart hesaplarına yatırdıkları sınav ücreti kadar bakiye yükleyecek. Vatandaşlar anlaşmalı bakkal ve yerel marketlerden alışveriş yapabilecek.Halk Kart hizmetiyle dar gelirli yurttaşlara destek olunurken, anlaşmalı bakkal ve yerel marketlerin de nefes alması sağlanıyor.

“Başvurular 30 Temmuz’a kadar devam edecek”

Başkan Vahap Seçer, Haziran ayı Meclis toplantısının birinci birleşiminde Halk Kartlılara KPSS desteği verdiklerini hatırlatmıştı. Seçer, “Bu yeni bir uygulamamız. Başvuru için KPSS giriş ücreti dekontu, kimlik fotokopileri ve sınav giriş belgesi, merkez ve ilçelerde yer alan Halk Kart bürolarına teslim edilmesi durumunda gerekli incelemelerin ardından Halk Kart hesaplarına bu para yatırılacak. Başvurular 7 Haziran’da başladı. Süreyi başlattık. 30 Temmuz’a kadar da devam edecek”demişti.

“Amacımız sınava giren gençlere ve ailelerine bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, gençlerin yıllar boyu aldıkları eğitimin birikimiyle Ağustos ayında gerçekleşecek olan KPSS’ye gireceklerini ve onlara destek olmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sınav ücretlerine baktığımız zaman bir miktar yüksek gibi görünüyor. Gençlerimizin bu noktada da zorlandıklarını görüyoruz. Dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Hak Kart kullanıcılarımızın çocuklarına, tekrar Hak Kart hesaplarına yüklemek kaydıyla bu sınav ücretlerini kendi hesaplarına yatırmak istiyoruz. Buradaki amacımız bu sınavlara giren gençlere ve ailelerine bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek. Bu noktadaki sıkıntılarına bir anlamda yardımcı olabilmek maksadını taşımaktayız.Başvurular hem merkezdeki hem 9 ilçedeki Halk Kart başvuru merkezlerine yapılıyor. Gençlerimiz ilgili banka dekontlarını, kimlik fotokopilerini ve sınav giriş kartlarını getirdikleri takdirde başvuruları alınacak ve 30 Temmuz sonrasında da ilgili hesaplarına yüklemeler yapılacak. Halk Kartlarına yüklenen bu tutarlarla kendi kişisel ve ailevi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla alışverişlerinde kullanabilecekler.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, KPSS, HALK KART

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA