18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Başkan Ozan Varal ; Usta Ölürse, Meslek Ölmemeli


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, ahşap oyma sanatçısı Nezihi Ünal Demirtaş’ı Siptilli Çarşısı’ndaki sergi salonunda ve eserlerini yaptığı atölyesinde ziyaret etti.

 

Tarih : 13 Temmuz 2021 Salı 15:34   Okunma : 783

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, ahşap oyma sanatçısı Nezihi Ünal Demirtaş’ı Siptilli Çarşısı’ndaki sergi salonunda ve eserlerini yaptığı atölyesinde ziyaret etti. 

Sanata ve sanatçıya önem veren ve kentte bulunan zanaatkarları ziyaret eden Başkan Varal, Nezihi Usta’nın Türkiye çapında mesleğini icra eden ender isimlerden biri olduğunu kaydederek, yeni ustaların yetişmesi için kurslar açılması gerektiğinin altını çizdi.

NEZİHİ USTA ÖNEMLİ BİR TEMSİLCİ

Nezihi Usta’nın günümüzde ahşap oyma sanatının Mersin ve Tarsus’ta önemli bir temsilcisi olduğunu belirten Ozan Varal, “Ne güzel söylemiş Aşık Veysel, “Her kim ki olursa bu sırra mazhar, Dünyaya bırakır ölmez bir eser.”

Artık günümüzde gerçek sanatkâr bulmak oldukça zor. Nezihi Usta yaklaşık 45 senedir bu mesleği icra eden saygın bir sanatçı. Dışarıdan bakıp, geçtiğimiz o eserlerin bin bir uğraş ve emekle ortaya çıkaran kişi. Özgün çalışmalar ortaya çıkarmak ve bunu devamlı yapıyor olabilmek hiç de kolay değil. Yapılan eserler saatler, günler, haftalar hatta aylar alıyor. Çok incelikli, hata kabul etmeyen bir iş” dedi.

YAPTIĞI ESERLERLE AĞACA YENİDEN HAYAT VERİYOR

Ahşap ve insanın ilişkisinin yüzyıllara dayandığını belirten Av. Ozan Varal, “Tabaklarımız, bardaklarımız, kullandığımız bin bir eşya, nefes kesen kapılar, evler, binlerce yıllık kültürün ürettiği eşsiz motifler… Belki de bir kuş için yuvasını yapmak neyse, insan için de ahşapla uğraşmak odur” diyerek Nezihi Usta’nın, sanata yön veren önemli bir kişilik olduğundan bahsetti.

Nezihi Usta’nın çocuklar için ahşap oyuncak ve figürler yaparak ağaca tekrardan hayat verdiğini söyleyen Başkan Ozan Varal, “Nezihi Usta; Kleopatra Kapısı, Şahmeran Heykeli, St. Paul Kuyusu gibi Tarsus’a değer katan önemli yerlerin figürlerini de yapıyor. Yaptığı eseler Türkiye’nin birçok yerinden alıcı bulduğundan, kentin tanıtmak gibi bir görev edinmiş durumda” ifadelerini kullandı.

YENİ USTALARIN YETİŞMESİNİ UMUT EDİYORUM

Kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ve sanatkârları herkesin koruyup desteklemesi gerektiğini hatırlatan CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Bir ustanın en büyük amacı, mesleğini gelecek nesillere aktarıp devam etmesini sağlamaktır. Bir söz var, ‘Usta ölürse, meslek ölmemeli!’ diye. Bundan dolayı yeni ustalar yetiştirmek için kurslar vermek, gençlerimize bu sanatı aşılamak ustalarımıza sahip çıkıp korumaktan geçer. Umarım Nezihi ustamız gibi yeni ustalarımız yetişir ” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAŞKAN, OZAN, VARAL, CHP, TARSUS, İLÇE, ÖRGÜTÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA