29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Üstün Hoca; Bağışlarınız LÖSEV’e Nasıl Can Veriyor


1990’lı yıllarda lösemi hastalığından kurtuluş yoktu, çünkü amansız bir hastalıktı. Bu makûs kaderi LÖSEV değiştirdi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2021 Salı 17:06   Okunma : 1815

1998 yılında lösemili çocukların ölümlerine dayanamayan Dr. Üstün EZER ve arkadaşları tarafından, bir masa ve bir sandalye ile kuruldu. Kısa sürede yüzlerce kalıcı çözümler üreten eserler ve projeler yapıldı. On binlerce Lösemili Çocuğun hayatı kurtarıldı. Bugün Ankara’daki LÖSANTE Hastanemizde Lösemide %92’den daha fazla iyileşme sağlıyorsak bu hepimizin başarısıdır. Löseminin tedavi başarısında ilaçların payı %50’dir, %50’si ise... Esas faktörler

1. Temizlik ve hijyen

2. Sağlıklı ve proteinden zengin beslenme

3. Moral olarak güçlü ve umutlu olmak ile hayata sımsıkı bağlanmaktır.

İştebaşarının %50’si de bu sayededir. LÖSEV’den önce çocuklarımız Lösemiden ölmüyorlardı. Onları enfeksiyondan, kanama, açlık, ilgisizlik ve en önemlisi de mutsuzluktan kaybediyorduk. Bugün maddi ya da vekâleten yapacağınız kurban bağışlarınız da Lösemili Çocuklarımıza can verecektir. Unutmayın ki en güzel ibadet hasta bir insanı iyileştirmek ve anne babasının, yakınlarının yüzünü güldürmektir.

SİZİN SAYENİZDE 12 AY BOYUNCA ET YİYEBİLİYORLAR

Sizlerle acı bir gerçeği paylaşmak zorundayız. Ne yazık ki Lösemi ve kansere yakalanan ailelerin, çocukların %87’sinin aylık gelir düzeyi asgari ücret veya altındadır. Hastaneye gidecek yol parası, evinde yiyecek eti, sucuğu, pirinci yokken, daha ömründe hiç deniz görmemiş, tatil yapmamışken bu hastalığın ağır yükünün altından nasıl kalksınlar. Nasıl sağlıklı ve proteinden zengin beslensinler, nasıl moralli olup, neşelensin gülsün ve hayata bağlansınlar. İște tüm bunların çözümü sizdedir, LÖSEV ’dedir.

BİR ÇOCUĞUN HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ BİR ȘEY OLAMAZ Kİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZ için LÖSEV’e vekâleten vereceğiniz kurban bağışları ile niyetiniz bütün hastalarımızda hayat bulacaktır.

Kurban, yüce Allah’a yakınlaşma, onun rızasını kazanmaya yönelik mali bir ibadettir. Hz. İbrahim’in oğlunu kurban edecekken yollanan kurbanın on binlerce Lösemili Çocuğun ve kanser hastasının hayatını kurtarması çok anlamlıdır.

Hastanemizde yatarak parasız tedavi oldukları ve taburcu olduktan sonra evlerinde 12 ay boyunca sofralarına gelen taze et ve et ürünleri ile beslenen Lösemili Çocuklarımızın vücut dirençleri yükselmektedir. Bu sayede hastalıklarını kolaylıkla yenmekte ve artık lösemi değil, çocuklarımız kazanmaktadır.

PEKİ YA LÖSEV OLMASAYDI

LÖSEV sayesinde %20’lerde olan tedavi başarımız %92’lerin üzerine çıkmıştır. Zengin fakir, doğulu veya batılı demeden bütün Lösemili ve Kanserli Çocuklar en mükemmel ve başarılı tedavileri tamamen parasız almaktadırlar. Gereken tıbbi durumlarda da LÖSANTE Hastanemizde yine tek kuruş ödemeden KEMİK İLİĞİ NAKLİ de olmakta ve %100 başarıyıhedeflemektedirler.

BAĞIȘLARINIZBAKIN NASIL CAN VERİYOR?

LÖSEV - LÖSANTE HASTANESİ 

Lösemili ve Kanserli Çocuklar 6 öğün yemeklerinden yoğun bakımlarına, kan ihtiyaçlarından anne refakatli tek kişilik süit odalarına, hobi evlerinden kemik iliği nakillerine kadar %92 başarı ile tamamen parasız tedavi ediliyorlar.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR OKULU 

Anasınıfından lise sona kadar kolej eğitiminin verildiği LÖSEV Eğitim Kurumlarımızda okul ücretleri, kırtasiye ve servis gibi masrafları vakfımız tarafından karşılanıp, çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmıyorlar.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KÖYÜ 

2000’lerde hastane bahçelerinde yaşayan hasta yakınları artık ağaçlardan oksijenin yayıldığı, kuzuların melediği, yemekleri dâhil her şeyin parasız sunulduğu, 2+1 dayalı döşeli evlerde tedavi süreçlerini geçiriyorlar.

SOSYAL HİZMETLERİMİZ 

Resmi evrakları sosyodemografik bilgileriyle dosyaları hazırlanan hastalarımız 4 ayrı grupta izlenerek gıda ürünlerinden, beyaz eşyaya, ilaçtan kana, taze etten oyuncağa tüm ihtiyaçları eşit ve düzenli olarak evlerine kadar götürülüyor.

MADDİ YARDIMLARIMIZ 

İlk tanıdan itibaren Lösemili Çocuklara ayda 1500.-TL. Kanserli Çocuk ve Yetişkinlere 1200.-TL. Veriliyor. Karşılıksız Özel İhtiyaç Kredisi ile de Lösemili Çocuklara tedavilerinin ayı fark etmeksizin 5000.-TL’ye kadar para yardımı yapılabiliyor.

ANNE ÜRETİM ATÖLYELERİMİZ 

Yıllar önce LÖSEV ’in bir odasında Lösemili Çocukların annelerine uğraş terapisi amacıyla kurulan LSV Dükkân atölyeleri, bugün yastıktan tarhanaya kadar binlerce ürünü üreten anneleriyle LÖSEV Çocuklarına kaynak yaratıyor.

Sizler de vekâleten kurban veya bayram bağışlarınızı LÖSEV’e kolaylıkla yapabilirsiniz.
LÖSEV Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri irtibat ofislerinden, bankalardaki bağış ekranlarından, 0312 447 06 60 nolu telefondan ya da www.losev.org.tr üzerinden online olarak bağışlarınızı hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, LÖSEMİ, LÖSEV, LÖSANTE, DR.ÜSTÜN EZER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA