29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Kadın Mehteranlar Karşıladı


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir dizi inceleme ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere Mersin’in Erdemli ilçesine geldi.

 

Tarih : 15 Temmuz 2021 Perşembe 14:27   Okunma : 469

Erdemli Belediye Meclisi’nde alınan karar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın isminin verildiği parkın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Coşkunun hâkim olduğu programda,  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran ekibi karşıladı.

Kadın Mehteranların konserinin ardından parkın temsili temel atma töreni gerçekleştirildi.

Başkan Tollu, “Hedefimiz Bir”

Kıbrıs’la Türkiye’nin kaderinin bir olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülkemizin ve Kıbrıs’ın ilelebet kıyamete kadar hür ve bağımsız yaşaması için mücadele eden, ter döken, kan döken, bedel ödeyen kahraman gazilerimiz hepinizi saygıyla hürmetle muhabbetle selamlıyor, Cumhurbaşkanımızın Erdemlimizi şereflendirmesi münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu mini programa teşriflerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Muhterem heyeti saygıyla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum efendim. Sayın Cumhurbaşkanımız bundan iki yıl önce Başbakan iken Toroslarımızı, Toroslar Dağlarımızı bu memleketimizi şereflendirmişlerdi. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza şunu söylemiştik. İnşallah buradan gazilerimizin ve büyüklerimizin duasıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken ağırlar iken yolcu ederken dedik ki inşallah ilk seçimde sizi Allah’ın izniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak karşılayacağımıza zerre kadar endişemiz yok diye buradan uğurlamıştık. Yüce yaradana binlerce kez şükürler olsun ki özü bizden sözü bizden bizim gibi düşünen Türk dünyasının bekası için gayret sarf eden çok muhterem Cumhurbaşkanımızı Cumhurbaşkanı olarak ağırlamaktan dolayı bir kez daha yüce mevlaya binlerce kere şükür ediyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızı şükranla, minnetle, saygıyla bir kez daha yâd ediyoruz. Hoş geldiniz, şerefler verdiniz .” diye konuştu.

Milletvekili Baki Şimşek, “ Başkan Tollu’yu Tebrik Ediyorum”

Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Ben, Sayın Belediye Başkanımızı kutluyorum burada, özellikle Kıbrıs’tan gelen hemşerilerimizin de yoğun şekilde yaşadığı bir bölgeye, Sayın Cumhurbaşkanımızın isminin yaşatılacağı bir parkı temelini atıp inşallah yakın zamanda da bitirmesini temenni ediyorum. Ben tebrik ediyorum teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum. 1974 Kıbrıs barış harekâtında kahramanca mücadele eden gazilerimizin şehit olan kahramanlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum.” diye konuştu.

Vali Su, “Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Çalışmalara aralıksız devam edeceklerini ifade eden Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Ben inanıyorum ki tarihimizden, geçmişimizden, ecdadımızdan ilham alarak hem Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti, her iki devletimiz de ilelebet kıyamete kadar yaşayacaktır. Biz de yaşamak için, onu onları çağdaş uygarlık seviyesine çıkartmak için, üstüne çıkartmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Ortak İrade Vurgusu”

Programda konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ortak irade vurgusunda bulundu.  Cumhurbaşkanı Tatar, “Cumhurbaşkanı seçilmem dolayısıyla da bildiğiniz gibi yeni bir siyaset oluşmuştur. O yeni siyasetin temelinde artık Kıbrıs’ta federal temelde bir çözüm değil yan yana yaşayan iki ayrı egemen, bağımsız devlet. Neden çünkü o federasyon meselesinin içinde bir takım tuzaklar ve oyunlar olduğunu zaten hepimiz öğrenmiş bulunmaktayız. Aramızdaki bağların her zaman olduğu gibi daha da geliştirmesi, münasebetlerimizin artması, kurum ve kuruluşlar hükümetler devletin en üst tepesinden her noktasına kadar aramızda ki bağların iletişimin diyalogun sürekli olarak arttırılması gerektiğini o bakımdan ortak değerlerimizin oluşumundan gösterdiğimiz iradenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TOLLU, KKTC, CUMHURBAŞKANI, ERSİN TATAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA