28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

Silifke’nin 7 Mahallesini Gezen Seçer, Vatandaşlara “İyi Bayramlar” Diledi


Kurban Bayramı öncesi Silifke’de 7 kırsal mahalleyi ziyaret eden Başkan Seçer, vatandaşların sorunlarını dinleyip bayramlarını kutladı.İyi ve doğru işler yapabilmek için vatandaşlardan gelen talepleri dinlemek gerektiğini vurgulayan Seçer, “Belediye tatil olmaz. Belediye 24 saat açık olur. O düsturla çalışıyoruz. Bakın ben bayram boyunca sahada olacağım; bölgeleri gezeceğim, yaylaları gezeceğim Tarsus’tan Mersin merkeze kadar. Vatandaşlarımız bu süreci huzurlu atlatsın diye her bölgeye gideceğim” dedi. Gittiği mahallerde her türlü sorun ve taleplerini bildirmeleri için vatandaşlara Teksin uygulamasını telefonlarına indirmeleri çağrısında bulunan Başkan Seçer, “TEKSİN demek, Vahap Seçer demek” dedi. Yönetim anlayışı olarak her türlü ayrımı reddettiklerini de sözlerine ekleyen Seçer, “Ben tüm Mersinliler’in Belediye Başkanıyım” diye konuştu.

 

Tarih : 19 Temmuz 2021 Pazartesi 15:12   Okunma : 1579

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı öncesinde Silifke’de vatandaşlarla bir araya geldi. Silifke ilçesinin Gökbelen, Pelitpınarı, Nuru, Senir, İmambekirli, Kargıcak ve Değirmendere Mahallelerini gezen Seçer, vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek “İyi bayramlar” diledi.

Herkes dikkat ederse, bizim de aldığımız önlemlerle beraber güzel bir tatil süreci yaşarız”

Bürokratları ile birlikte 7 kırsal mahallede vatandaşlarla bir araya gelen Seçer, talep ve sorunları tek tek dinleyip,çözüm noktasında bilgiler sundu. Gittiği tüm mahallelerde çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Seçer, ziyaretlerine Gökbelen Mahallesi’nden başladı.Başkan Seçer, iyi ve doğru işler yapmak için vatandaşların taleplerini dinlemek gerektiğini ve bunun için sahada olmanın bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Yaz aylarında yaylalık bölgelerin nüfus yoğunluğunun arttığını ifade eden Seçer, bu bölgelerin dönemsel şikayetlerini de dinlemek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

Bayramda Mersin’in, yoğun bir nüfusun akın edeceği bir kent hüviyetinde olduğunu düşünürsek, bizim açımızdan, belediyecilik açısından da sorunların yaşanabileceği bir süreç olacak. Bunun tedbirlerini aldık belediye olarak. Başta su sorunu. Zaten kuraklık var, su kaynaklarında sorun yaşıyoruz. Suyu da kontrolsüz kullanmak bizi daha çok sıkıntıya sokuyor. Kaçak kullanım çok. Kaçak kullanımla beraber bahçe sulaması da yapılıyor. Kaldı ki MESKİ’nin görevi sulama suyu temin etmek değil, kullanım suyunu, içme suyunu vatandaşlarımıza ulaştırmak. Zaten bu suları sulama suyu olarak kullanmak da yasal olarak uygun değil. Bir müeyyidesi var. Dolayısıyla bayram süresince buna çok dikkat edeceğiz. Müsamaha göstermeyeceğiz. Buradan da vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum; kaçak ekiplerimiz dolaşacak. Çünkü suyukaçak kullanıyor, hortumu bahçeye bağlıyor. Diğer taraftan komşusu içme suyu bulamıyor. Haklı olarak şikayet ediyor. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Yani suyumuzu çalanlara engel olmaları gerekiyor. Tasarruflu su kullanmaları gerekiyor. Suyu boş yere israf etmemeleri gerekiyor. Herkes dikkat ederse, bizim de aldığımız önlemlerle beraber güzel bir tatil süreci yaşarız. Bayramı güzel kutlarız. Bayram tatili zehir olmaz. Buna dikkat etmemiz gerekiyor.”

Bayram boyunca sahada olacağım; bölgeleri gezeceğim, yaylaları gezeceğim”

Çevre temizliği konusuna da değinen Başkan Seçer, “Maalesef vatandaşlarımız da bu konuda gerekli özeni göstermiyor. Belediye mutlaka temizlik yapsın, rutin işlerini yerine getirsin, tartışmasız kabulümüzdür. Başta evsel atıkları toplama sorumluluğu olan ilçe belediyelerini de buradan bayram süresince daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Çünkü bana da ulaşıyor. Sahil kirli, çöpler toplanmıyor, çöpler dolu, belediye araçları gelip almıyor. Bu görev ilçe belediyesine ait, Büyükşehir’e ait değil. Ama biz demiyoruz ki;‘bu görev ilçe belediyesine ait, bizi ilgilendirmez, bize ne kardeşim, git şikayetini oraya yap.’‘Peki’ diyoruz, ‘tabii ki biz de yardımcı oluruz, belediyemizi uyarırız’ Ama şimdi herkes tatil, belediye tatil olmaz. Belediye 24 saat açık olur. O düsturla çalışıyoruz. Bakın ben bayram boyunca sahada olacağım; bölgeleri gezeceğim, yaylaları gezeceğim Tarsus’tan Mersin merkeze kadar. Bugün Silifke’deyim. Her bölgeye gideceğim. Neden? Vatandaşlarımız bu süreci huzurlu atlatsın diye” dedi.

“Etrafın kirli olması, su birikintileri sineklerin de üremesini artırıyor”

“Vatandaşlarımızı temizlik konusunda daha özenli olmaya davet ediyorum” cümleleriyle çağrıda bulunan Seçer, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ben D-400 karayolundan geldim. Özellikle yoğun yerleşim yerlerinde, trafik ışıklarının olduğu yerde refüjlere baktım; bira kutuları, kola kutuları var, pet şişeler var. Arabasındaki bütün sigara izmaritleri dahil poşet içerisine doldurmuş, oraya atmış. Yani el insaf. Bunu derelere atıyorlar, bunlar denize ulaşıyor. Orada parçalanıyor. Mikro plastik şekline ulaşıyor, denizler kirleniyor. Ondan sonra müsilaj oluşuyor. Şimdi kimi şikayet ediyoruz? Vatandaş olarak bunu biz yaratıyoruz. Hani şunu hep örnek veriyorum; annem bize kızardı, ben sizin arkanızı toplamaktan bıktım, siz kirletmekten bıkmadınız misali. Elbette arkasını toplayacağız vatandaşımızın ama lütfen daha duyarlı bir toplum olalım temizlik konusunda, su konusunda. Bu bayramı daha güzel, nezih, temiz bir ortamda, susuz kalmadan geçirmek istiyorsak bu kurallara riayet etmek zorundayız. Belediye olarak da biz teyakkuz halindeyiz. Hem İtfaiye hem Zabıta hem Çevre Koruma Dairemiz. Biliyorsunuz sinekle mücadelenin de yoğun olduğu bir dönem. Etrafın kirli olması, su birikintileri sineklerin de üremesini artırıyor. MESKİ 24 saat yine teyakkuzda. Zaten Teksin aracılığıyla, Alo 185 aracılığıyla vatandaşlarımız dileklerini, şikayetlerini, arızalarını, isteklerini bize bildirebilirler. 24 saat hizmet veriyor Teksininimiz.”

“‘Plajların istila edilmesini beraber önleyelim’ diyoruz”

Plajların temizliği konusuna da ayrıca dikkat çeken Başkan Seçer, “Biliyorsunuz, kıyı halkın. Plajlar halkın. Bazı bölgeler var Milli Emlak’tan kiralamışız. Bizim de var, Susanoğlu Plajı, Yapraklıkoy, Kocahasanlı, Kumkuyu var. Bazı bölgelerde plaj işletmeciliği de yapıyoruz. Oraların temizliği bizden sorulur. Çünkü bedelini ödüyoruz, kiralamışız, halkın hizmetine sunuyoruz ya da özel bazı işletmeciler bunu yapıyor. Ama genelde halk plajları halkın kullanımına açık. Orası halkın. Gelir şezlongunu koyar günü birlik, havlusunu serer. Akşam olunca toplar gider. O şezlong işgalcilerine de fırsat vermemek lazım. Biz kaymakamlığa;‘işbirliği yapalım’ diyoruz. Kolluk güçleriyle zabıtalarımız, belediye görevlilerimiz ile‘Halkın bu alanlarının istila edilmesini beraber önleyelim’ diyoruz” dedi.

Kentin daha temiz olması için durmadan çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, vatandaşları da bu konuda daha bilinçli olmaya davet etti. Seçer,“Vatandaşlarımızı itinalı olamaya davet ediyorum. Bakın 20 noktada 44 seyyar tuvalet. Bu Türkiye’de uygulanan bir ilk, belediye olarak. Bu tuvaletlerin foseptiği yok, onların haznesi var. Görevli geliyor, temizliğini yapıyor, akşam oldu mu her şeyini hallediyor. Bakın, sabunu var. Tek kullanımlık klozet kağıdı var, havlusu var. Bunu belediye sağlıyor. Ama demiyor ki ‘kardeşim git o klozeti kır. Git o sabunu at. Git o havluyu al, oradan evine götür.’ Şimdi bunlara dikkat etmek lazım. Her yere bir bekçi koyamayız. Ceza yazmakla bunların önüne geçemeyiz. Biz bunları anlatacağız vatandaşlarımıza. Bu eğitim evde başlayacak. Okulda devam edecek. Toplumun her noktasında bunları vatandaşlar birbirleriyle konuşacak. Kimse yere sigara izmariti, yiyecek artığı atmayacak. Böyle olursa Mersin pırıl pırıl bir kent olur” ifadelerini kullandı.

“Sokaklarda, kaldırım kenarlarında kesim olmaz. Bu uygar bir davranış değil”

Kurban Bayramı dolayısıyla kurulan mobil kesim noktaları ve alınan önlemleri de anlatan Başkan Seçer, “Bizim 23 noktada mobil kesimimiz var. 250 kasap hizmet verecek. 110 da yardımcısı var. Geçici olarak işe aldık bunları bayram boyunca. Tüm mezbahalarımız zaten ücretsiz kesim yapacak. Bayramın 1. günü dahil mobil kesimhanelerimiz zaten hizmetlerini devam ettirecekler. İstenmeyen görüntülerin oluşmasını istemiyoruz. Sokaklarda, kaldırım kenarlarında kesim olmaz. Bu hijyenik değil. Bu doğru değil, bu uygar bir davranış değil. Zaten bir ücret ödemiyorlar, belediye kendilerine bu hizmeti sunuyor. Gelsinler, mobil kesim merkezlerimize ve 8 noktadaki yerleşik mezbahanelerimize bu işlemi bize yaptırsınlar” diye konuştu.

“Aşı olmak zorundayız”

Bu bayramın pandemiden sonra yüz yüze kutlanabileceği ilk bayram olduğunu ancak tedbirlere azami önem gösterilerek aşı olunması gerektiğini dile getiren Başkan Seçer, “Arzu ediyorum toplumun büyük bir kesimi aşılanır. Aşı olmayanlara da buradan duyurmak istiyorum, ben aşımı oldum. Aşı olmak zorundayız. Sadece kendi sağlığımız değil, toplum sağlığı açısından bu böyle. Aşı olmazsak pandemi illetinden kurtulamayız.  Mümkün olduğunca kurallara özen gösterelim” dedi.

“Ben tüm Mersinliler’in Belediye Başkanıyım”

Başkan Seçer, gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde içme suyunun tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşlara özel çağrıda bulundu. Vatandaşlar ise mahallerini ziyaret eden Başkan Seçer’e yol, tarımsal destekler, futbol sahası gibi konulardaki taleplerini bizzat iletti.

Mahallelerde yaptığı konuşmalarda Başkan Seçer, gerçekleştirdikleri ve hayata geçirecekleri tüm hizmetleri Mersin’i ve geleceğini düşünerek programladıklarını söyledi. Seçer, ayrımı reddeden bir yönetim anlayışına sahip olduklarını da vurgulayarak,“Ben tüm Mersinliler'in Belediye Başkanıyım” dedi.

“TEKSİN demek, Vahap Seçer demek”

Seçer vatandaşlara sorun, talep ve teşekkürlerini bildirmeleri için Teksin uygulamasını telefonlarına indirmeleri çağrısı yaptı. Seçer, “TEKSİN demek, Vahap Seçer demek” diyerek uygulamanın önemine değindi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, BAŞKANI, SEÇER, MUSİLAJ, TEKSİN, MESKİ, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA