28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Özgür Can Çoban’dan Yüce Dağ Başında Kar Boran Boran


Türk Müziğinin parlayan yıldızı güçlü sesi, yorumu ve duruşuyla dikkatleri üzerine çeken Özgür Can Çoban’ dan nefis bir türkü yorumu daha

 

Tarih : 27 Temmuz 2021 Salı 23:58   Okunma : 1335

Türk Müziğinin parlayan yıldızı güçlü sesi, yorumu ve duruşuyla dikkatleri üzerine çeken Özgür Can Çoban’ dan nefis bir türkü yorumu daha...Aranjesi kendisine ait olan “Yüce dağ başında kar boran boran” adlı eser tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Yapımcılığını ZR Müzik ve PDND Music’ in üstlendiği Özgür Can Çoban “Yüce Dağ Başında Kar Boran Boran ” adlı eser dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Şarkı kadar klibin de çok ilgi görmesi sanatçıyı oldukça memnun etmiş durumda. Çoban, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında verdiği sayısız konserlerle adından sıkça söz ettirmeyi başaran genç isimlerden biri oldu.

Özgür Can ÇOBAN Kimdir?

Özgür Can Çoban 6 yaşında Özgür Can Müzik Evi’nde müziğe ilk adımlarını attı. Lise eğitimini sürdürürken TRT Müzik programlarında vokal ses olarak çalışmaya başlayan Özgür Can, TRT’nin yapmış olduğu ses yarışmalarında birincilikler kazanarak aynı yıl içerisinde TRT kurumunda Türk Halk Müziği “Sözleşmeli Ses Sanatçısı” olarak görev aldı. Genç yaşına rağmen TRT Türk Halk Müziği repertuarına derleme çalışmaları yaptı. ODTÜ Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu çok sayıda usta sanatçının katıldığı ‘’Ustalar Arasında’’ etkinliğinde yer alan en genç sanatçı olarak ödüllendirildi.

2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi olarak akademik hayatına başlayan Özgür Can, İTÜ TMDK’da Erol Parlak, Can Etili ve Zara’dan nazariyat, şan ve repertuar dersleri aldı. Sanatçı, sahne-beden, jest ve mimik eğitimini tiyatro ve sinema sanatçısı Ziya Kürküt’ den aldı. Neşet Ertaş’ın da sahne aldığı İTÜ Bağlama Günleri’nde halk müziğinin usta sanatçılarıyla aynı sahnede performans sergiledi. Çok sayıda enstrüman çalabilen, güçlü yorumu ve sesiyle Özgür Can Çoban ‘’Kral Türkiye Müzik Ödülleri Neşet Ertaş Altın Bağlama Ödülleri’’nde ”En İyi Genç Yetenek” olarak gösterildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nden Yüksek Onur Derecesi ile Mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Performans Anasanat Dalı Çalgı – Ses Yüksek Lisans Programını Birincilik ile kazandı.

Bir çok dizi ve reklam müziği çalışmaları yaptı. Borusan Müzik Evi’nde düzenlenen ‘SecretTribe’ projesi kapsamında Mercan Dede ile sahne aldı. 11.Astana Müzik Festivaline özel davet ile ülkemizden katılan tek sanatçı olarak Astana Opera Salonu’nda performans sergiledi. Sanatçı 1 Mart 2019’ da ilk solo albümü ”Yaralandım”, Kasım 2019’da ise 2.albümü ”Sana Dair”i ve Nisan 2020’de ”Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm” single çalışmasını yayınladı.

Aynı yıl içerisinde ”Altın Kelebek Ödülleri ”En İyi Halk Müziği Erkek” sanatçı olarak gösterildi. 2020 İstanbul Kültür Üniversitesi Onur Ödülleri’nde Yılın En Beğenilen Halk Müziği Sanatçısı ödülünü aldı. 2020 Temmuz ayında Özgür Can çoban Ft. Zara ‘Gel Hayalim’ single çalışmasını yayınladı. Show Tv’de yayınlanan ‘Ramo’ dizisinde ‘Üryan Geldim’ ‘Bul Getir’ ‘Allı Turnam’ eserlerini aranjörlüğünü de üstlenerek yorumladı. Geniş kitlelere hitap eden yorumcu Özgür Can Çoban çalışmalarına devam etmekte…

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MAGAZİN, TÜRK, MÜZİĞİ, ÖZGÜR, CAN, ÇOBAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA