25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Muğla Barosu’ndan Akbelen Ormanı İçin Destek Ziyareti: ’Tek Bir Ağacın Kesilmesine Tahammülümüz Yok’


Muğla’da, kömür madeni yapılacak Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesilmemesi için nöbet tutan İkizköylülere, Muğla Barosu ve Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği destek oldu. Baro Başkanı Cumhur Uzun, “Tek bir ağacın bile eksiltilmesine tahammülümüz yoktur. Bundan sonra tek bir ağacın daha devrilmemesi için İkizköylülere destek olmak üzere buradayız” dedi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:28   Okunma : 874

Muğla’da, kömür madeni yapılacak Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesilmemesi için nöbet tutan İkizköylülere, Muğla Barosu ve Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği destek oldu. Baro Başkanı Cumhur Uzun, “Tek bir ağacın bile eksiltilmesine tahammülümüz yoktur. Bundan sonra tek bir ağacın daha devrilmemesi için İkizköylülere destek olmak üzere buradayız” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde 740 dönümlük Akbelen Ormanı'nda termik santral için kömür arama faaliyeti nedeniyle ağaç kesimine karşı çıkan İkizköylülerin başlattıkları nöbet sürüyor.

Muğla Barosu yönetimi ve Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği, köylülerin nöbet tuttuğu alana gelerek onlara destek oldu. Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, köylüler ile birlikte mücadele etmek istediklerini belirterek, “Birlikte olmaya, el ele olmaya, omuz omuza olmaya biz Muğla Barosu olarak kararlıyız. Bugün burada bulunuş sebebimizin bir yönü de bu hukuki desteğimizi ifade etmektir.” dedi.

Uzun, tüm dünyada kömürden elektrik üretiminden vazgeçildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Tüm dünyada kömürden elektrik üretiminden vazgeçilerek bu üretim biçiminin yol açtığı büyük acıların telafisi yoluna gidilirken, Türkiye’de, İkizköy’de hala fosil yakıt üzerinden elektrik üretilmesi gibi çağdışı bir yöntemle çifte zarar verilmenin yolları aranıyor. Öncelikle fosil yakıtın elde edilmesi için yıkılan tabiat bir daha yerine gelemeyecek şekilde tahrip edilirken, fosil yakıtların yakılması suretiyle aynı tabiata ikinci kez zarar veriliyor. Oysa bugün enerjiyi çok daha az zarar veren yöntemlerle elde etmek mümkün. Buna rağmen kömürden elektrik üretiminde ısrar etmek kapitalist sistemine fayda sağlamak içindir. Yeniköy Termik Santrali’nin ekonomik ömrü çoktan tamamlanmıştır. Bu santrallerin işletilmesinde hala ısrar edilmesi anlaşılabilir, kabul edilebilir ve sürdürülebilir değildir. Bu nedenle tek bir ağacın bile eksiltilmesine tahammülümüz yoktur. Bundan sonra tek bir ağacın daha devrilmemesi için İkizköylülere destek olmak üzere buradayız.”

“EKO KIRIM SONUCU KORONAVİRÜS SALGINLARI GERÇEKLEŞİYOR”

İkizköylülerin gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, Muğla Barosu yönetimine nöbetlerine destek olduğu için teşekkür ederek, şunları söyledi:

“İklim krizi, termik santraller, madenler, ormansızlaşma, endüstriyel tarım ve endüstriyel hayvancılık gibi toplu eko kırım faaliyetleri sonucunda koronavirüs salgınlarının gerçekleştiği sabittir. Çevre mücadelesinin yaşam hakkı mücadelesine dönüştüğü böyle bir dönemde, barolar da bu anlamda avukatların örgütlü güçlerini ortaya koyabileceği yapılardır. Muğla Barosu’na duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz.”

Muğla Barosu üyesi avukatlar İkizköy’ün hukuki mücadelesini yürüten avukatlara Akbelen Ormanı maden işletme izni iptal davasında destek olmak üzere yetki belgesi alacaklar. Baro ayrıca davayı yürüten Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne başvurarak davaya müdahil olacak.

Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği üyeleri de Akbelen Ormanı nöbet alanına gelerek İkizköylülere dayanışma mesajlarını iletti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MUĞLA, BAROSU, AKBELEN, ORMANI, İKİZKÖY

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA