29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

CHP’li Toprak: ’RTÜK Başkanı ve Kuruldaki İktidar İttifakı Temsilcileri, Ak Parti ve Erdoğan’ın Goebbelsleri Olarak Anılacak’


CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı’nın AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kurul toplantısından çıkartılmasına ilişkin, “Keyfi yasak ve sansür kararları almak, para cezaları yağdırmakla iktidara yaranmaya çalışan, İletişim Başkanı’nın gözüne girmeye, talimatları yerine getirmeye çalışan RTÜK Başkanı ve kuruldaki iktidar ittifakı temsilcileri, medya tarihinde AK Parti ve Erdoğan’ın Joseph Goebbelsleri olarak anılacaktır” dedi.

 

Tarih : 16 Ağustos 2021 Pazartesi 15:09   Okunma : 863

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı’nın AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kurul toplantısından çıkartılmasına ilişkin, “Keyfi yasak ve sansür kararları almak, para cezaları yağdırmakla iktidara yaranmaya çalışan, İletişim Başkanı’nın gözüne girmeye, talimatları yerine getirmeye çalışan RTÜK Başkanı ve kuruldaki iktidar ittifakı temsilcileri, medya tarihinde AK Parti ve Erdoğan’ın Joseph Goebbelsleri olarak anılacaktır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Türkiye ve dünya gündemini ele aldığı haftalık değerlendirme raporunu yayınladı. Toprak’ın raporundan öne çıkan başlıklar şöyle:

SANSÜRCÜBAŞI:

“Padişahların ibrikçibaşı, çeşnicibaşı gibi RTÜK Başkanı da kendisini Saray’ın ‘sansürcübaşı’ olarak görmektedir. İktidar bir tarafta afetlere karşı halktan para ve yardım isterken diğer tarafta RTÜK, yangın ve sel haberlerine yasak getiriyor. Acizliğinin görülmesini istemeyen iktidar ve sözde özerk RTÜK Başkanı, halkın haber alma hakkını elinden alarak en büyük kötülüğü felaketzedelere yapıyor.

YASALARA AYKIRI:

RTÜK Yasası’nda öngörülen yetkilerini aşarak, yasalara aykırı şekilde sadece görüntüleri değil, muhalefete mensup siyasilerin basın toplantılarının, açıklamalarının radyo ve televizyonlarda yayınlanmasını, haberleştirilmesini de yasaklamaya, yaptırım nedeni saymaya yönelen RTÜK Başkanı ve kuruldaki iktidar ittifakının bu tutumları gerçeklerden korkmalarının hangi boyutlara yükseldiğini de apaçık göstermektedir.

DEVEKUŞU MİSALİ KAFASINI KUMA GÖMMEKTEN İBARET:

 Türkiye’nin yaşadığı felaketler karşısında halkın en temel ihtiyacı, doğru, gerçek ve şeffaf biçimde haber almak, bilgi edinmektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, karar çıkartıp yaşanan afetler için halkı yardıma, bağış yapmaya çağırırken olan biteni tam olarak bilmesi engellenen halk, felaketin gerçek boyutlarını bilemezse ne diye yardım ya da bağışta bulunsun. Kaldı ki tüm dünya medyası ülkemizin yaşadığı felaketleri anında ekranlarına taşırken RTÜK Başkanı’nın muhalif diye bazı kanallara getirdiği yasaklar, sansür ve para cezaları, dijital medya ve teknoloji çağında devekuşu misali kafasını kuma gömmekten ibarettir.

AK PARTİ VE ERDOĞAN’IN GOEBBELSLERİ:

RTÜK’teki oy çokluğuna dayanarak muhalefet temsilcisini toplantıdan çıkartmak, keyfi yasak ve sansür kararları almak, para cezaları yağdırmakla iktidara yaranmaya çalışan, İletişim Başkanı’nın gözüne girmeye, talimatları yerine getirmeye çalışan RTÜK Başkanı ve kuruldaki iktidar ittifakı temsilcileri, medya tarihinde AK Parti ve Erdoğan’ın Joseph Goebbelsleri olarak anılacaktır.

TALİBAN KABİL’E GİRDİ:

Taliban Afganistan’ın Başkenti Kabil’e girdi. NATO’nun eğitip donattığı Afgan ordusu Taliban karşısında hiçbir varlık göstermeksizin geri çekiliyor. Devlet Başkanı Eşref Gani ‘vatanı sonuna kadar savunacağız’ derken Taliban’ın Kabil’e girmesi ardından istifa ettiği bildirildi. Erdoğan’ın Taliban lideriyle görüşebileceğini açıklaması, meşru seçilmiş hükümete karşı asileri, terör estirenleri meşru muhatap kabul etmekle eş anlamlıdır.

TALİBAN, TSK’YI ‘DÜŞMAN GÜÇ’ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMEYE DEVAM EDİYOR:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan’a yaptığı ziyarette, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kabil havaalanının savunulması ve işletilmesi konusundaki müzakerelerde yakında somut sonuçlar beklendiğini söyledi. Mehmetçiği Afganistan’da tehlikeye atmalarının söz konusu olmadığını kaydeden Akar’ın bu açıklamalarına karşılık Taliban, TSK’yı ‘düşman güç’ gördüğünü söylemeye devam ediyor. Ülkenin önemli eyaletlerini peş peşe ele geçirerek hızla ilerleyişini sürdüren Taliban’a bağlı milisler, hafta sonu dört koldan başkent Kabil’e girmeye başladı. Afganistan İçişleri Bakanlığı, yönetimin barışçıl şekilde devri ve bir geçiş hükümeti için müzakerelere başlanabileceğini açıkladı. ABD istihbaratının açıkladığı raporlarda, Kabil’in düşmesinin daha önce 6 ay-1 yılı bulabileceği öngörüsünden vazgeçilerek 60-90 içinde Kabil’in Taliban kontrolüne girebileceğinin tahmin edildiği dile getirilmişti. Bu tahminler tutmadı, Kabil bir haftada düştü. Taliban, yönetimin kendilerine devrini beklediklerini ilan etti. Katliamlar yaparak kafa kesen Taliban’dan ABD Büyükelçiliği’ne dokunulmamasını isteyen Biden yönetimi, elçiliği tahliye ederken ABD vatandaşlarının ve ABD ile iş birliği yapan Afganların güvenli şekilde tahliyesi için acil koruma birliği gönderilmesi talimatı verdiğini duyurdu.

TALİBAN’A DEVREDİLECEĞİ BELİRTİLİYOR:

Afganistan’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkedeki tablonun sorumlusunun ABD-NATO olduğunu belirterek, ‘Son damla kanımıza kadar vatanı savunmaya devam edeceğiz’ açıklamasını yaptı. Gani’nin bu açıklamalarına karşılık ortada bir Afgan ordusu yok, Afgan Hava Kuvvetleri de ortada görünmüyor. Taliban’ın, öncelikle Afgan pilotları tespit ederek tutukladığı ya da öldürdüğü kaydediliyor. Afganistan’daki güçlü aşiret, kabile, etnik gruplaşmalar nedeniyle Afgan ordusunun da bu tür kamplaşmalarla dağıldığı, binlerce Afgan asker ve subayın ordudan kaçtığı vurgulanıyor. Eşref Gani’nin istifa ettiği, bir geçiş hükümeti çerçevesinde yönetimi Taliban’a devredileceği belirtiliyor.

İKTİDAR, TALİBAN İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRLANIYOR:

TSK’yı Kabil havaalanında tutmakta ısrarcı görünen iktidar, Afganistan’daki seçilmiş meşru yönetimi devirmek üzere kanlı bir savaş yürüten Taliban ile görüşmeye, masaya oturmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada; ‘Taliban’la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki benim bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir’ dedi.

ÇOK YANLIŞ:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Taliban ile görüşeceğini açıklaması kanımca çok yanlıştır. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bir terör örgütünü muhatap alması, makamına kabul ederek görüşeceğini beyan etmesi, iktidarda tam bir kafa karışıklığının, politikasızlığın, öngörüsüzlüğün, Afganistan bataklığına saplanıp ne yapacağını bilmezliğin hüküm sürdüğünün işaretleridir.

ERDOĞAN, LAİK-DEMOKRAT CUMHURİYET İLE ŞERİATÇI TALİBAN’I AYNI GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce ‘Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum’ diyerek laik-demokratik Cumhuriyet ile şeriatçı Taliban’ı aynı gördüğünü söylemişti. Şimdi de Afganistan’ın seçilmiş yönetimini yok sayarak, terör estiren, muhaliflerin başını kesen Taliban ile görüşme isteğini dile getirmesi, iktidarın Afganistan politikasında nasıl bir yalpalama içinde olduğunu sergiliyor.

HEPSİ SUSPUS KALDILAR:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin’in yaptığı resmi açıklama, iktidara net bir mesaj ve yanıt niteliğindedir. Afgan Büyükelçi, ‘Taliban, terör örgütü DEAŞ-IŞİD ile aynıdır. İdeolojik olarak bir farklılıkları yoktur’ dedi. Bu açıklamaya ne Cumhurbaşkanı Sözcüsü ne Dışişleri Sözcüsü ne Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı ve ne de Dışişleri Bakanı karşılık verdi. Hepsi suspus kaldılar.

TÜRKİYE’Yİ ZORA SOKAN BİR GÖRÜNTÜ:

Afganistan’daki mevcut meşru hükümetin Türkiye başkentindeki temsilcisi ve büyükelçisi Amir Muhammed Ramin’in Taliban’ı ‘terör örgütü’ olarak nitelendirip, IŞİD ile farkının olmadığını söylerken Erdoğan’ın Taliban lideriyle görüşmeye, Cumhurbaşkanı sarayında ağırlamaya talip olması, hiçbir diplomatik teamülle bağdaşmayan, iktidarı ve yaptığı yanlışlar nedeniyle Türkiye’yi zora sokan bir görüntüdür. Kaldı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Taliban ile görüşebilmek için arabuluculuğunu talep ettiği, Taliban’ın hamisi konumundaki Pakistan Başbakanı İmran Han’ın Taliban’ın ‘Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani devrilmeden, görevden gitmeden, Kabil’i teslim etmeden hiç kimseyle masaya oturmayacağını’ açıklaması da Taliban’ın Pakistan Başbakanı aracılığıyla iktidara yanıtı niteliğindedir. Ülkeyi ve Cumhurbaşkanlığı makamını cihatçı-şeriatçı bir örgütün lideriyle muhatap kılmaya, eş konumda göstermeye ve aynı masada buluşmak için talepkâr olmaya kimsenin hakkı yoktur.

FAİZ İNDİRİMİNE GİTMEYİ GÖZE ALAMADI:

Merkez Bankası (MB), iktidarın tüm baskısına rağmen enflasyonda yükselişin devam ettiği bir aşamada faiz indirimine gitmeyi göze alamadı. Sonuçları çok ağır olacak bu adımı atmaktan kaçınan MB yönetimi, kanımca politika faizini altıncı kez yüzde 19’da sabit tutarak hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdırmamayı hem de bir ay zaman kazanmayı tercih etti. MB Para Politikası Kurulu (PPK), 12 Ağustos’taki toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının aksine faiz indirimi yerine mart ayından bu yana yüzde 19 olan politika faizini 6’ncı kez sabit tutma kararı aldı.  

TÜFE ENFLASYONUNUN 2,5 PUAN ALTINDA:

TÜİK’in temmuz ayı itibarıyla yüzde 18,95 olarak açıkladığı yıllık enflasyon ile MB’nin politika faizi arasındaki 0,05’lik farkı değerlendirdiği anlaşılan MB PPK, ‘enflasyonun üzerinde faiz verme’ sözünü tutma ihtiyacı duydu. Zaten yüzde 19’luk politika faizi esas alınarak bankalar tarafından TL mevduatlar için uygulanan faiz, vergi ve stopajlar kesildikten sonra, şu anda bile hem politika faizinin hem de yüzde 18,95’lik TÜFE enflasyonunun 2,5 puan altında ve yüzde 17,5 dolayında.  Dolayısıyla MB her ne kadar enflasyonun üzerinde faiz verdiğini savunsa da mevcut şartlarda enflasyon karşısında politika faizi negatif ve TL yatırımcıları enflasyon karşısında zarar eder durumda.

UMUT ETMEK DIŞINDA BİR SEÇENEK GÖRÜNMÜYOR:

Bankalardaki TL mevduatlar gerilemeye devam ederken döviz cinsi mevduatlar 6 Ağustos haftası itibarıyla 450 milyon dolar daha artarak 260,5 milyar dolara ulaştı. Döviz mevduatlarının TL karşılığı 2,2 trilyon olurken TL mevduatlar ise aynı hafta itibarıyla 16 milyar TL gerileyerek 1 trilyon 742 milyar liraya indi. Bankalardaki 4 trilyon dolayındaki mevduatın yüzde 50’sinden fazlasını döviz cinsi mevduatlar oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ağustos’tan itibaren faizlerin düşüşe geçeceği öngörüsü gerçekleşmez iken MB Başkanı açısından da TÜİK’in 3 Eylül’de açıklayacağı ağustos ayı enflasyonunun yüzde 18,95’in altında olmasını umut etmek dışında bir seçenek görünmüyor.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, GENEL, BAŞKAN, KOORDİNATÖR, BAŞDANIŞMANI, ERDOĞAN, TOPRAK, RTÜK, GOEBBELS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA