20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Fidanlar Mersin’de Yeşerecek, Tarım Gelişecek ..


Mersin Büyükşehir Belediyesi kırsalda yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan, ekonominin bel kemiği Mersinli üreticinin hayatlarına dokunmaya devam ediyor.

 

Tarih : 2 Kasım 2017 Perşembe 06:28   Okunma : 1459

Mersin Büyükşehir Belediyesi kırsalda yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan, ekonominin bel kemiği Mersinli üreticinin hayatlarına dokunmaya devam ediyor.

Toroslar ilçesi Kavaklıpınar Mahallesi’nde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımı ile gerçekleşen törende ‘Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi’ kapsamında 14 mahallede ekilmek üzere 12 bin adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Mersin’de tarımı ayağa kaldırmak için hayata geçirdiği projeler ile çiftçinin ve üreticinin gönlünde taht kuran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz öncülüğünde gerçekleşen törene Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Kavaklıpınar Sulama Kooperatifi Başkanı Zeki Püsküllü, Yüksekoluk Sulama Kooperatifi Başkanı Ahmet Kemik,  Arslanköy Sulama Kooperatif Başkanı Mehmet Özalp, Değnek Sulama Kooperatifi Başkanı Zekeriye Doğan, meclis üyeleri, muhtarlar, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 “Mersinliler Aziz Atatürk’ün sözünü tuttu ve Mersin’e sahip çıktı”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz törende gerçekleştirdiği konuşmasında Mersin’de tarımı ayağa kaldırmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, üreticinin ihtiyacına cevap verecek alternatif ürünleri Mersin’e kazandırmak istediklerini belirtti. Gece gündüz demeden verdikleri her sözün arkasında durarak Mersinlilere karşı mahcup olmamaya gayret ettiklerini belirterek konuşmasına devam eden Başkan Kocamaz,  “Burada yaşamaktan, sizlere hizmet etmekten ve nüfus cüzdanında hem Türkiye hem de Mersin ibaresini taşımaktan çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum.Mersin’de yılların ihmali var. Birçok bölge ihmal edildi. Birçok vatandaşa hizmet götürülmedi. Ama çok şükür ki 30 Mart’ta bu memleketin gerçek sahipleri tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yeniden dirildi ve meselesine sahip çıktı. Mersinliler Aziz Atatürk’ün 17 Mart 1923’te ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözünü 30 Mart 2014’te içini doldurarak, sahiplendi.  Siz bize sahip çıktınız, bizde size sahip çıkmaya mecburuz. Onun için mesai mefhumu gözetmeden koşturuyoruz, çalışıyoruz.”  dedi.

“Türkiye’de marka olmuş bir yerel yönetim anlayışımız var”

Her türlü engellemelere rağmen vatandaşlara verdikleri sözü yerine getirmek için çok büyük gayret gösterildiklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Allah’a çok şükür 20 yıllık bir Tarsus tecrübemiz var. Belediyecilik konusunda Türkiye’de öncülük yapmış, marka olmuş bir yerel yönetim anlayışımız var.  Ve Tarsus Belediyesi geçen hafta Türkiye’de hiçbir belediyenin almadığı Avrupa Kalite Belgesi’ni aldı. Tarsus’tan itibaren ilkleri gerçekleştirdik. Gerek belediyelerin gerekse özel iradelerin şimdiye kadar gerçekleştirmediği hizmetleri hayata geçiriyoruz. Ama biz hiç bir zaman yaptıklarımıza bakmıyoruz. Yapamadıklarımızı hedef alarak, onları yapmaya çalışıyoruz” diye belirtti.

“ Mersin’i dağıyla, ovasıyla topyekûn ayağa kaldıracağız”

Dağıtım töreninde çiftçilerle bir araya gelerek, fidanlarını kendi elleri ile üreticiye teslim eden Başkan Kocamaz, “Kentin ekonomisini canlandırmak, tarımla ilgili eksiklikleri giderme konusunda canla başla çalışacağız ve çalışmaya devam edeceğiz. O yüzden kırsalda zeytin, ceviz ve badem fidanları dağıtıyoruz. Daha önce de dağıtmıştık. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki Mersin’i dağıyla, ovasıyla topyekûn ayağa kaldırma gayreti içerisindeyiz. Fidanları alan vatandaşlarımızdan yetiştirme konusunda dikkatli olmalarını ve sonuca götürmelerini temenni ediyorum. İsteğimiz vatandaşımız bu işe dört elle sarılsın ve mutlaka attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değsin istiyoruz. Fidanların Mersin’e hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu

Ceviz Fidanı dağıtımı töreninde bir konuşma yapan üretici Saadet Ayda ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın üreticileri düşünen tek Başkan olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı fidanlar ile yüzlerinin güldüğünü belirten Saadet Ayda, projeleri ile kendilerini destekleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  BurhanettinKocamaz’a teşekkürlerini iletti.

Mersin tarımını ileriye götürecek projeler üreterek çiftçinin yanında yer alan Büyükşehir Belediyesi, “Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi” kapsamında, Mersin’de ki Ceviz, Badem, Zeytin üretim alanlarının arttırılmasına destek olmak, kapama meyve bahçesi tesislerini yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere ceviz, badem, zeytin fidanı dağıtımı yaparak, ek gelir kapısı açtı.

Toroslar İlçesi Kavaklıpınar Mahallesi’nde dağıtımına başlanan fidanlar ilerleyen günlerde tüm ilçelerde çiftçilere teslim edilecek.Proje kapsamında 13 ilçede geçimini tarımla sağlayan üreticiye toplamda 131 mahallede 95 bin adet ceviz, badem ve zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirilecek.  

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, burhanettin kocamaz.hamit tuna, aslanköy.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA