29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Yenişehir’de Tarihi Buluşma: "Biz Büyük Bir Aileyiz"


CHP Yenişehir İlçe Örgütü Haftalık Salı Söyleşilerinde Av. Şerife Arıcı Yıldız öncülüğü ve moderatörlüğünde tarihi buluşmaya ev sahipliği yaptı.

 

Tarih : 2 Kasım 2017 Perşembe 11:32   Okunma : 2623

Resimler için Tıklayınız: https://www.facebook.com/fberkil/media_set?set=a.1456754154377616&type=3&pnref=story

Cumhuriyetin 94. Yıl Kutlaması dolayısıyla Cumhuriyet konulu sohbete, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Eski Dönem İl Başkanları Sabahattin Arıkan, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Özcan Yılmaz, Yılmaz Şanlı, Faruk Mehmet Akar, Kadın Kolları MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.Öncelikle bu toplantıyı organize eden Av. Şerife Arıcı Yıldız'a ve Yenişehir İlçe örgütüne teşekkür edilirken, CHP'nin çok büyük bir aile olduğunu vurgulayan başkanlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi " sözünü hatırlatarak Cumhuriyete ve CHP'ye sahip çıkma çağrısı yaptılar. Milli mücadelenin içinden çıkan büyük bir parti olduğunu özellikle belirten başkanlar, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanlardan geçildiğini hatırlatarak, "Biz büyük bir aileyiz" mesajı verdiler.

Günümüzü çok iyi anlatan Süleyman Apaydin'ın "Ey Milletim Ben Mustafa Kemalim" şiiri ile söyleşi açılışını yapan Şerife Arıcı Yıldız , "94. Yaşımızı hep birlikte kutladık. Salı söyleşisinde bu haftayı bu nedenle Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk partisine ayırdık. Cumhuriyet demek Cumhuriyet Halk demek. Cumhuriyetin temsilcilerini ağırlamadan eksik kalırdık. Bu partinin bayrağını özveri ile taşıyan, bu güne getiren başkanlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Geleceğe yürürken onların yoldaşlığının uzun yıllar devam etmesini diliyoruz." diyerek önceki dönem başkanlarını selamladı.

"CHP'de Ahde Vefa Eksik"

1975 -1980 Dönemi CHP'nin Efsane İl Başkanı Sabahattin Arıkan, dönemin zorluklarını ve karanlığını, hafızalardan silinmeyecek olan eczanesinin taranması ve iki yakını öldürülmesini anlattı. Saldırganın tabancasının tutukluluk yapmasından dolayı ölümden kurtulan Başkan Arıkan, darbe öncesi yönetimini ve parti meclisinin 1992 kuruluşunda kurucu il başkanı olarak atadığı dönemdeki yönetimini karşılaştırarak özeleştiri verdi. 75-80 dönemi yöneticiliğini başarılı addaderken, 92 döneminde ise gerekli yapılanmayı kurmakta başarısız olduğunu dile getirdi. Sözlerinde büyük bir sitemde barındıran Arıkan, "Bazıları gelecek günlerini, istikballerini düşünerek büyük bir darbe yaptılar, tırpanladılar" diyerek, sosyal demokrat bir partiye yaraşır tüm ilkelerle yoğrulmasına rağmen, o dönemde bu yapıyı harekete geçirememenin üzüntüsünü taşıdığını belirtti.

"Atatürk 20. Asrın en büyük insanı ve bir dehadır."

"Atatürk ve Cumhuriyet birbirinden ayrılamaz. Cumhuriyet demek, tam bağımsızlık, demokrasi, laiklik, eşitlik, özgürlük, hukukun üstünlüğü, teknoloji, bilim ve kadın erkek eşitliği demektir. Cumhuriyet demek yaşamak demektir. Atatürk 20. Asrın en büyük insanı ve bir dehadır. Atatürk'ü anlamak için diplomasiyi, askerliği, ekonomiyi, eğitimi bilmek gerekir." sözleri ile Atatürk ve Cumhuriyeti tanımlayan başkan Arıkan, Atatürk'ten deyişler ile sözlerine devam etti ve örneklenlendirdiği bu deyişler ile Atatürk'ün toplumu yıllar önce uyardığını belirtip, günümüzün profilini çizdi. CHP ile ilgili olarak üzüntü içinde ahde vefa eksikliğinin vurgusunu yapan Sabahattin Arıkan, sendikalar için bir anket düzenlenmesi önerisini sundu. Başkan Arıkan, bu anketler ile, toplumsal sorunların çözümünde CHP'den beklentilerin ortaya konularak, halka hitap etmek zorunluluğunu dile getirdi. Mevcut örgütlenme modelinin de mutlak suretle tartışılmasını söyleyen Arıkan, ön seçim olması gerekliliğini özellikle belirtti.

"80 Öncesi Dönemindeki Yoldaşlıklar Sağlamdı"

Sabahattin Arıkan başkanlığı döneminde Merkez İlçe Gençlik kolları başkanlığı, darbe döneminde CHP'nin kapatılması ile SHP'de siyasete devam ederek 2 dönem İl Başkanlığı yapan ve CHP'nin yeniden kuruluşu ile aileye geri dönen Özcan Yılmaz, 80 öncesi dönemindeki yoldaşlıkların sağlamlığını anlatarak, rekabetin bile dostlukları bozamadığı vurgusu ile sözlerine başladı. “Cumhuriyete ve bu partiye hepimizin borcu var” diyen Yılmaz, Cumhuriyetin anlamının kendisi için çok özel olduğunu belirtti. İlkokul mezunu bir davar çobanı köy çocuğunun Cumhuriyetin siyasi iradesi ile alınarak köy enstitüsüne götürülmesi ve yaşama sunulmasını anlattı. Ve bu irade ile yaşama sunularak öğretmen yapılan kişinin kendisinin babası olduğunu belirten Özcan Yılmaz,"İşte bu yoksul köy ailesinin bir çocuğu olarak Cumhuriyet bana il başkanlığından belediye başkan vekilliğine kadar birçok görev sundu, gurur duyuyorum. Bu anlamda benim için çok özel bir anlamı vardır Cumhuriyetin" dedi.

" Bizler Birbirimizden, Büyüklerimizden Bir Şeyler Öğrenerek Bu Günlere Geldik. "

Önceki dönem il başkanlarından Yılmaz Şanlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi " sözlerini hatırlatarak, "Bu iki büyük eserden Türkiye Cumhuriyet'i ilelebet yaşayacak ve bunun en büyük korumasını da Cumhuriyet Halk Partisi yani bizler yapacağız" dedi. Ölüm yıl dönümü olması dolayısıyla Erdal İnönü'yü de rahmet ve saygıyla anan Şanlı, "Buradaki tablo çok güzel eski il başkanlarımız ile bir aradayız onlardan çok şey öğrendik. Bizler birbirimizden, büyüklerimizden bir şeyler öğrenerek bu günlere geldik. Hepimizin tek bir gayesi vardı; Cumhuriyeti korumak, kentimize sahip çıkmak, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak. Bu gün geldiğimiz noktada hep kötüye gittik. 2007 seçiminden sonra milletvekilleri ile köylere gittiğimde hep tepki vardı. Sine-i millete dönün diyorlardı. Döndük 2017 bu gün halen parlamentoda hiç bir şey yapamıyoruz. Parlamento da bir güç şeri var, istediğini yapıyorlar, dinlemiyorlar bile. Dün şaşırdık 29 Ekimde Cumhurbaşkanının Ulu Önderimiz Atatürk'e O'nun değerlerine, Cumhuriyete yönelik güzel sözleri, mesajları beni şaşırttı. Düne kadar Cumhuriyet bayram kutlamalarına Anıtkabir'e bile gitmeyen biri bu derece Atatürkçü nasıl olabildi diye. Hepimizin bu süreci doğru değerlendirmesi lazım." dedi.

Şanlı, çok önemli mesajlar vererek özeleştiri çağrısı yaptı ve şunları söyledi: "Cumhuriyeti korumak için biz üzerimize düşen görevi yapabiliyor muyuz arkadaşlar? Kendimizi sorgulayalım. Hep Genel merkeze, ile, ilçelere vs bakmayalım, biz birey olarak gereğini yapıyor muyuz? İl/ilçe yönetimlerine yardımcı olabiliyor muyuz?"

"Kişileri Konuşmayalım, Yapılması Gerekenleri Konuşalım"

Sandıklara sahip çıkmanın önemini anlatan Yılmaz Şanlı, bu günden başlayarak sandık timleri oluşturarak çok ciddi ve sağlam bir yapı kurulması gerektiğini ve bu konudaki eksiklikleri dile getirdi. Halktaki sandık güvensizliği algısının boyutunun çok büyük olduğunu ve bunu güven vererek yıkılmak zorunda olunduğunu söyleyerek "Lütfen artık kişileri konuşmayalım yapılması gerekenleri konuşalım ve yapalım. Görevini eksik yapanları yarın elbette göndeririz ama görevlerini yaparlarken biz ne kadar yardımcı oluyoruz buna bakalım. Cumhuriyete sahip çıkmak bu dönemde CHP örgütleri ile birlikte düzgünce, özveri ve uyum içinde çalışmaktan geçer. AKP'ninde sonu geldi, bu kavgalar boşuna değil. Biz onların kavgasına dahil olmayalım, kendilerini yesinler." dedi.

"Biz Bir Aileyiz, Bu Yüzden Güzeliz"

Faruk Mehmet Akar, geçmişi yad ederek Sabahattin Başkan, Özcan Başkan ve Yılmaz Başkanla olan çalışmalarına ve anılarına kısaca eğindi. Atama ile Gençlik kolları başkanı olması ve daha atama Mersin'e gelmemiş iken 12 Eylül'e yakalandığını da anlattı. Görevden alınması sonrasında Abdullah Özyiğit'i çiçeklerle karşıladığını belirten Akar, "Biz bir aileyiz, biz bir aile olduğumuz için zaten güzeliz. Yarınlarda da bu aile Cumhuriyete, yarınlarda da bu aile geleceğimize, çocuklarımıza, yarınlarda da bu aile CHP'nin büyümesi ve iktidarına lazım.  Biz bu aileyi bir taraflardan bozarsak, bu aile ne yazık ki birbirine girmiş, evde devamlı huzursuzluk olan, kimsenin dikkate almadığı, dağınık bir görüntü çizer. Ailemizin birbirine güveninin tam olması lazım, birbirimize inanmalıyız. Birbirimizin eksikliklerini kendi içimizde gidermeliyiz." dedi.

Akar, "Çok anlamlı bir günde bir araya geldik Cumhuriyet'in kuruluşunun 94.yıl dönümünde birlikteyiz. Cumhuriyet'i korumaya, Atatürk'ü korumaya ihtiyaç var mı? Atatürk'ü Koruma Kanunu neden çıkartıldı? Peki Cumhuriyet Halk Partisi içinde mi koruma kanunu çıkmalı? Biz kendi içimizde bunu niye koruyamıyoruz? CHP'nin karşısına geçip, 'burası tarihi misyonunu doldurdu' diyen bir evlat olur mu? Biz bir aileyiz, biz büyük aileyiz, bu aileye sahip çıkmazsak büyüğünü bilmezsen küçüğünü bilemezsin." dedi.

"Bizler Sizin Yetiştirdiğiniz Çocuklarız"

3 dönem İl başkanı seçilen ve seçilmesine rağmen görevden alınan Faruk Mehmet Akar'ın sözleri söyleşiye damga vurur nitelikteydi. Akar,"Birbirimize yapmamız gereken görevlerimiz var. Bu aileyi ikide bir satan, bu ailede sürekli huzursuzluk çıkartan, kendi ihtiyacı için aileyi beğenmeyen, kendi geleceği için aileyi dışlayan, dönüp dolaşıp kırk yere gidip sonra hiç bir şey olmamış gibi dikilenlere lütfen sizlerde yüz vermeyin artık. Bakın bizlere ne olabildik bir milletvekili, belediye başkanı olabildik mi? Sabahattin Başkanıma, Özcan Başkanıma, bana, Yılmaz Başkanıma bakın arkadaşlıklarımız devam ediyor. Bu ailede ne var, kendi yetiştirdiği çocuklarını kesiyor. Biz nereden geldik? Bizler sizin yetiştirdiğiniz çocuklarız. Ailenin içinde farklılıklar olabilir ama hiçbir zaman bizler bu aileye yanlış yapmadık. Biz en kötü zamanda dahi bu bayrak burada asılı kalacak dedik. Karşısına geçip küfretmedik, karşısına geçip aday olmadık, karşısına geçip artık müze olsun demedik. Bu gün AKP'nin yaptığını, dün DP'nin yaptığını biz yapmadık. Ama bunu diyenleri sizlerde artık baş tacı etmeyin yeter!" sözleri ile sitem etti.

"Kararı Beğenmemezlik Cumhuriyet Halk Partisi Misyonunda Yoktur."

Faruk Akar 'bir şeye ya inanır ya inanmazsınız' düsturunu dile getirerek, "Cumhuriyet Halk Partisine inanıyorsanız, eğer onun tüzüğüne imza atmışsanız, onun iradi kişiliğine kendinizi teslim edeceksiniz. Büyük aile budur. Aile terbiyesi budur. Aile terbiyesi içinde elbette farklılıklar vardır. Fakat sonuçta karar verildiğinde farklılara rağmen o kararın peşinden gitmek zorundasınız. Kararı beğenmemezlik Cumhuriyet Halk Partisi misyonunda yoktur. Onun için Kurtuluş savaşı kazanılmıştır, onun için bu kurtuluş savaşının içinden, cepheden Cumhuriyet Halk Partisi çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi kanın içinden çıkmıştır, vuruşmanın içinden çıkarılmıştır. Ve Cumhuriyet Halk Partisi çıktığı yerde iktidarı gelecek nesle demokrasi içinde taşımak istemiştir. Şimdi biz kendi içimizde de hem demokrasinin, hem kendi içimizde yetişen insanların hakkını teslim etmek zorunda değil miyiz?" şeklinde sözlerine devam etti.

Faruk Akar 2019 seçimlerinin çok önemli bir dönemeç olduğunu söyleyerek, İl Başkanı Abdullah Özyiğit'e hitaben Mersin'in kale komutanı olduğunu belirtti ve Ankara'ya Mersin'in kendi örgüt sistemi ile belirleyeceği adayı önermesini rica etti. En kötü seçimin bile atamadan çok daha iyi olduğu vurgusunu yaptı. Akar, partinin geleceğinde, alınan sorumluluğun yerine getirilmesi çağrısını herkese yaparak, parti içi kavgalarla değil, görev ve sorumluluk bilinci ile çalışılması gerektiğini söyledi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, sosyal demokrat anlayışı ülkede tüm kurumları ile var etmeye çalışmış Erdal İnönü'yü ölümünün 10. yılında anarak konuşmasına başlarken, Deniz Baykal içinde geçmiş olsun dileklerini belirtti. Geçmiş dönem Başkanlarıyla bir arada olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını belirterek, bu toplantılara çok ihtiyaç olduğunu söyledi. Tüm başkanların söylediklerinin çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Özyiğit, "Cumhuriyet ile sorunu olan bir anlayışla yönetiliyoruz. Tehlike çok büyük." diyerek canlı yayında iktidar temsilcilerinin yeni bir devlet kuruluyor açıklamalarından, gündemi çalkalayan istifalara kadar sarsıcı söylemlere değindi. Ve Melih Gökçek'in 'Güle Güle Cumhuriyet Güle güle CHP' sözlerine atıfta bulunarak "şimdi ağlaya ağlaya giden kendisi oldu. Bilinsin ki Cumhuriyete dil uzatanın dili yanar, el uzatanın eli yanar" dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanının 'tehditler artık evime kadar ulaştı bu yüzden istifa ediyorum' diyerek istifa etmesini de değerlendiren Özyiğit, akıl tutulması yaşanan günlerden geçtiğimizi belirterek, "Bir asırdır kurmaya çalıştığımız demokratik yapıyı tamamen yıkmaya çalışan bir zihniyet var. Başkanın elinde hem din, hem devlet, hem hakimliğin olduğu sistem Hititlerde vardı. Şimdi yıl 2017 ve bir adam çıkmış her şey benim diyor. Buna taraf olanlar, sıranın kendine geleceğini düşünmeyenler, bu gün ilk faturayı ödeyenler." dedi. 

"Egolardan, Makam Sevdasından Çıkmak Zorundayız."

Abdullah Özyiğit, referandum sürecine ve 2019 seçimlerine de değinerek şunları söyledi. "Referandum sürecinde Mersin çok iyi bir sınav verdi. 2019 seçimlerinde de üzerine çok büyük bir görev düşüyor. Ülkenin geneline dönecek olursak 16 Nisan’da çok önemli bir cephe verdik.  2019’unda da bunun üzerine başkanlığı koyarsa bu zihniyet cumhuriyetin bittiği anlamına gelir. Demokrasinin bittiği andır. Bu tehlikeyi görerek çalışmak zorundayız. Genel başkanımız dedi ki, ‘Bir insan seçilemiyorsa niye yönetici olmak ister?’ 2019 Cumhuriyet için olmak ya da olmamak noktasında, buraya aday olacak kişilerin bu bilinç ve sorumlulukta olması gerekiyor. Örgütlerimden istediğim tek şey asla taviz vermeden tüzüğe tam anlamıyla uyulması. Egolardan, makam sevdasından çıkmak zorundayız. Mücadele gücü olan insanlar ile yürümek zorundayız. Toplantıdan toplantıya gelen insanlar ile yol yürünmez, bu iş gönüllülük işi, özveri işi.”

Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP'nin içinde bulunduğu seçim süreci ile ilgili olarak da tavırlarının net olduğunu ve bu tavırlarının da tabana sorulması yönünde olduğunu ifade etti. Özyiğit, "Artık teknoloji çağındayız, delegeye ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum. Delege sisteminin kaldırılması gerek. Nitelikli üye ile yürünmesi gerek" dedi.

"Ülkeyi Bu Karanlıktan Kurtaracak Tek Kurumsal Yapı CHP'dir"

Başkan Özyiğit, bir aile olarak birlikte yürümenin tarihi bir sorumluluk taşıdığını ifade ederek şunları ifade söyledi: "Birlik olacağız, biz kol kola omuz omuza yürüyeceğiz. Burada çalışırsak, el ele omuz omuza, yürek yüreğe olursak, bir aile olduğumuzu unutmazsak, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bu ülkeyi biz köprüden önceki o son çıkış noktasında yakalayacağız ve oradan çıkaracağız. Başka şansımız yok. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hepimize yüklediği sorumluluk budur. Ülkeyi bu karanlıktan kurtaracak tek kurumsal yapı CHP'dir. Bulunduğumuz yerin kıymetini bilelim, tarihi ve gelecekle ilgili sorumluluğumuzu bilelim ve birlikte yürüyelim."

"Kadınlar Cumhuriyet İle Birlikte Yaşamda Var oldular"

Şerife Arıcı Yıldız "Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Cumhuriyet en çok kadın için bir devrimdir." diyerek sözü Kadın Kolları MYK Üyesi Av. Nevin Zaimoğlu'na bıraktı.

Nevin Zaimoğlu, başkanlarla bir arada olmanın onuru ve gururunu yaşadığını belirterek bu ailenin üyesi olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Zaimoğlu, "Cumhuriyet öyle güzel bir rejim ki, bütün darbelere rağmen 94 yıldır dimdik ayakta durmuştur. Cumhuriyet herkes için çok önemli. Ama biz kadınlar için çok daha önemli. Biz kadınlar Cumhuriyet ile birlikte dört duvar arasından çıkıp özgürlüğe yol almışız. Biz Cumhuriyet ile eşit vatandaş olmuşuz, kadın erkek eşitliğine kavuşmuşuz. Biz Cumhuriyet ile birlikte tek eşli olmuşuz, Cumhuriyet ile birlikte seçmişiz seçilmişiz, biz Cumhuriyet ile birlikte bakan, başbakan, milletvekili, öğretmen, doktor, hakim, mühendis, muhtar olmuşuz." diyerek Cumhuriyet'in kadınlar için hayati önemini ortaya koydu.

Kadın Kolları MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu, tüm partililere seslenerek, partide gerçekten çalışan, emek verenlerin değer bulması gerektiğini ifade etti. Zaimoğlu, "CHP olarak tek eksiğimiz var delegelik sistemi. Delegelik sisteminin kesinlikle kalkması lazım. Bayramlarda, etkinliklerde bakıyorum hep aynı insanlarla bir aradayız ama bir delege seçimine gittiğimde kendimi bambaşka bir yerde hissediyorum, kimseyi tanımıyorum. Bu partide görev yapan herkese lütfen vefa duyalım, minnet duyalım, teşekkür edelim, onura edelim. Gençlerin önünü açalım. Seçerken, yönetimlere, milletvekilleri ya da belediyelere getirirken, seçim ne olursa olsun, lütfen partinin sırtına binenleri değil, partiyi sırtında taşıyanları seçelim." çağrısında bulundu.

Haber ve Fotoğraflar: M.Gülşah Arslan

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Mersin, İl Başkanları, Abdullah Özyiğit, Faruk Akar, Yılmaz Şanlı, Özcan Yılmaz, Sabahattin Arı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA