29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

"Laf Değil, Hizmet Edin, Proje Üretin"


CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit olağan basın toplantısında, kimliksiz bir kentte yaşanıldığını belirterek, "Mersin, Sayın Kocamaz ve ekibi tarafından yönetilemiyor." Dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2017 Cuma 18:34   Okunma : 1497

Abdullah Özyiğit, "Mersin’i, Mersin’imizi yaşadığımız bu kenti, Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız!” duygusuyla ifade ettiği şekilde, sahip çıkıyoruz, sahip çıkacağız! Bizi Atatürk’ün yolundan, ışığından kimse ayıramayacak, engelleyemeyecektir." ifadelerini kullanarak, bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmeye devam edeceklerini söyledi. Özyiğit konuşmasını, "Kimliksiz bir kentte yaşamaktayız. Seçim zamanı verilen vaatler unutulursa,  yerine getirilmezse, seçimden sonra yapılan çalışmalar kentimizin, kimliğine katkı sağlamazsa, Mersinli hemşerilerimiz kandırılırsa, biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, kentimiz, halkımız, geleceğimiz, umut ve hayallerimiz adına, hesap sorarız!" şeklinde sürdürdü.

"Mersin, kayırmacı, anlayış da olmayan kadrolar tarafından yönetilmelidir."

Mersin'e karşı sorumluluklarının olduğunu belirten Özyiğit, Mersin'in, sahil şeridi, parklar, dinlenme alanları, sosyal alanlar ve spor alanları gibi alanlarının yok edilerek betonlaştığını kaydetti. Şehrin gün geçtikçe yaşanmaz bir kentte dönüştüğünü ve hızla yoksullaştığını vurgulayarak, "Mersin, Sayın Kocamaz ve ekibi tarafından yönetilemiyor." dedi.

Abdullah Özyiğit Basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mersin’i yönetmek bilimsel bir yöntemin yanı sıra, toplumu çok iyi tanımakla mümkündür. Mersin’i yönetmek, kültürel ve sosyal politikaların geliştirilmesiyle, yerinden yönetimini güçlendirilmesiyle mümkündür. Yerinden Yönetim, yalnız kentin geleneklerinin tanımlanması değil, kentin yönetimiyle ilgili düşüncelerin olmasıyla mümkündür. Mersin, kayırmacı, anlayış da olmayan kadrolar tarafından yönetilmelidir. Yerel yönetimler, demokrasinin, çoğulculuğun ve en geniş tabanlı birlikteliğin sağlanmasıyla oluşturulmalıdır."

"Mersin adına tekrar soruyoruz."

Bir önceki 03 Ağustos 2017'de gerçekleşen basın toplantısında sorduğu sorulara bu güne kadar herhangi bir geri dönüşüm olmadığını, yanıt gelmediğini belirten Özyiğit, yeniden Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine seslenerek:

"Mersin adına bu kentte yaşayan vatandaşlar adına görevimiz ve sorumluluğumuz adına tekrar soruyoruz.

•             Kentin otopark sorunu devam ediyor.

•             Gençlik merkezi ve bilim merkezi ki; bu iki projeye CHP Büyükşehir Meclis grubu olarak onay verdiğimiz halde  yapılmadı.

•             Bu beton ve asfalt aşkınız nereden kaynaklanıyor?

•             Betonlaştıra betonlaştıra kentte yeşil ve toprak zemin bırakmadınız.

•             Kimlik kazandıramadığınız Mersin’e beton kent kimliği kazandırdınız.

•             İnsan ve çevre sağlığına zararlı fabrika atıklarının, kimyasalları eden denetleyemiyorsunuz?

•             Yapılan kaldırım ve asfalt hizmetlerine yıllık bütçe oranında çok yüksek ödenek ayırıyorsunuz.

•             Mersin sokakları yap-boz tahtasına döndü. Kullanışsız ve sürekliliği olmayan kaldırımlar bu kadar sık neden değiştiriliyor. Kamu kaynakları israf ediliyor.

•             Kentimizin takımı olan Mersin İdman Yurdu ne durumda?

•             Mersin’in sorunlarını çözecek iki battı-çıktıdan başka hizmet ve çözüme yönelik hangi projeleri uyguladınız?

•             Yeni tahsis edilen Adnan Menderes Bulvarındaki sahil bandında yeşil ve ağaç kıyımı yapılıp, betonlaşmayı CHP Büyükşehir Grubu olarak şiddetle reddediyoruz. Yapılan projelerde ağaç ve yeşilin korunması insan ve çevre açısından önemli olmalıdır." Dedi.

"Önceki dönem yapılan hizmetleri yok saymak, kente yapılan en büyük haksızlıktır."

Abdullah Özyiğit, yerel yönetimler kâr ve ticari kuruluşlar olmadığını vurgulayarak, yerel yönetimlerin görevinin hizmet üretmek ve vatandaşın sorunlarını çözmek olduğunu belirtti. Özyiğit açıklamasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhannettin Kocamaz'a hitaben; "Sayın Kocamaz, çözüm bekliyoruz. Laf değil hizmet etmenizi, proje üretmenizi istiyoruz. Önceki dönem yapılan hizmetleri yok saymak, kente yapılan en büyük haksızlıktır." Diyerek geçmiş dönemde yapılmış hizmetlerin göz ardı edilmesini eleştirdi. CHP döneminde yapılan hizmetlere atıfta bulunarak şu soruları sordu:

Kentin çöp sorununu kim çözdü?

Kentin içme suyu sorununu kim çözdü?

Kentin otogar sorununu kim çözdü?

Kentin nefes aldığı yeşil, spor ve park alanlarını kim çözdü?

Kentin atık su arıtma sorununu kim çözdü?

Kentin takımı MİY hangi dönem 1. Ligdeydi?

"Şehir Hastanesi hastaya zulme dönüştü"

Mersin'de geçen sene hizmete açılan Şehir Hastanesinin de kanayan bir yara olduğunu belirten Özyiğit, şehre ve vatandaşlara 30 yıllık bir ekonomik yük getirdiğini vurguladı. Şehir Hastanesine ulaşım sıkıntısının büyüklüğüne de dikkat çekerek Büyükşehir Belediyesinden acil çözüm beklediklerini söyledi. Şehir Hastanesinin hastaya hizmetten çok, hastaya zulme dönüştüğünü ifade eden Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak'ın konu ile ilgili soru önergesi verdiğini de hatırlattı.

M. Gülşah Arslan

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Mersin, Abdullah Özyiğit, Ethem Güzel, Neşet Tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA