28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Yaşam Alanlarında Taş Ocağı İstemeyen Kızderbentli Yurttaşlar, "Çed Olumlu" Kararını Yargıya Taşıyor


Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Kızderbent köyünde, Yalova’daki Kınalı ve Karadere barajlarında kullanılmak üzere taş ocağı açılmak isteniyor. Taş ocağı açılmasına itiraz eden yurttaşlar, konuyu yargıya taşıyor. CHP Kocaeli İl Başkanlığı, Kızderbent’te yurttaşları ziyaret ederek destek verdi.

 

Tarih : 13 Eylül 2021 Pazartesi 18:52   Okunma : 544

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Kızderbent köyünde, Yalova’daki Kınalı ve Karadere barajlarında kullanılmak üzere taş ocağı açılmak isteniyor. Taş ocağı açılmasına itiraz eden yurttaşlar, konuyu yargıya taşıyor. CHP Kocaeli İl Başkanlığı, Kızderbent’te yurttaşları ziyaret ederek destek verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Karamürsel'e bağlı Kızderbent köyünde yapmak istediği taş ocağı tesisi ve hazır beton santraline Mart ayında "ÇED olumlu" kararı verdi. Yaşam alanlarında taş ocağı istemeyen yurttaşlara CHP Kocaeli İl Başkanlığı destek verdi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Suat Ülkü, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Kızderbent Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Demirsoysal ve dernek yönetimini ziyaret ederek bölgede inceleme yaptılar.

"BİRİLERİ, HALKIN TEPKİSİNE RAĞMEN YANLIŞ POLİTİKALAR İZLEMEK İÇİN DİRENİYOR"

Yurttaşlar, CHP heyetine 5 kilometre ileride başka taş ocaklarının olduğunu, yeni bir çalışmanın yapılmasına karşı çıktıklarını dile getirdiler. Yurttaşlarla birlikte açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Yıldızlı, “Kocaeli sınırları içerisinde ranta peşkeş çekilmemiş, el değmemiş, bölge halkının tarım ve hayvancılıkla kendini idame ettirdiği Karamürsel Kızderbent’te birileri hala halkın tepkisine rağmen yanlış politikalar izlemek için direniyor. Karamürsel’in güzel mahallelerinden biri olan Kızderbent’te Yalova’daki Kınalı ve Karadere barajlarına malzeme temini için taş ocağı yapılmak isteniyor" dedi.

"YALOVA'DAKİ BARAJ İÇİN GEREKLİ TAŞLAR, İHSANİYE BARAJI'NA TAŞ SAĞLANAN OCAKLARDAN TEMİN EDİLSİN"

Baraja karşı olmadıkları, içme suyu temini, tarımsal sulama için barajların gerekli olduğunu ifade eden Yıldızlı, "Ancak henüz su tutmaya başlamamış olan, bulunduğumuz alandan 15 kilometre kadar aşağıda yapımı tamamlanan yine ilçemiz sınırları içerisindeki İhsaniye Barajı için gerekli taşlar, bulunduğumuz alanın 4 kilometre kadar yukarısında bulunan taş ocaklarından temin edildi. Bölge halkı diyor ki, Yalova’da yapılmak istenen barajlar için gerekli olan taşlar yine İhsaniye Barajı’na taş sağlanan ocaklardan temin edilsin" diye konuştu.

CHP'li Yıldızlı, Türkiye'de yaşanan orman yangınlarını anımsatırken, iklim krizinin etkileriyle birlikte doğal yaşamın korunmasının tüm canlılar için hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, "Bugün Kızderbentliler de, alternatif bir taş ocağı varken burada bir doğa katliamının yapılmasını istemiyor. Bölge halkıyla birçok kez görüştük. Hatta Kızderbent halkının düzenlediği ve birçok siyasi parti temsilcisinin katıldığı köy meydanındaki toplantıya da katıldık. Bir kişi bile taş ocağı yapılsın demedi" dedi.

"YARGI SÜRECİ BAŞLIYOR"

Kızderbentli yurttaşların doğal yaşam alanlarını, geçimlerini sağladıkları tarım arazilerini ve meralarını korumak istediklerini ifade eden Yıldızlı, şunları söyled:

"Kızderbent halkı, doğal miraslarının kaybolmaması, yaşadıkları yerin rant talanına kurban gitmemesi için konuyu yargıya taşıdı. Adli tatil bitti. Yargı süreci başlıyor. Bugün de kıymetli Kızderbentli hemşehrilerimizin sesi olmak için buradayız. Alternatifi 4 kilometre yukarıda zaten varken, insanları ve doğal yaşamı tehdit eden, doğayı tehlikeye atan, tabii yaşamı bozan, tahribat yaratan bu projeyi halkın tepkisine rağmen hayata geçirmek Kızderbent ve çevresini ölüme terk etmektir. Tüm iktidar yetkililerine sesleniyorum, Kızderbent’teki yıkımın değil, halkın yanında durun."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TAŞ OCAĞI, YURTTAŞ, ÇED RAPORU, KOCAELİ, KARAMÜRSEL, KIZDERBENT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA