17 Nisan 2024 Çarşamba

01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”  
 
     
   

CHP’li Hakverdi: Albay Kadrosuna Lise Mezunu Başhemşire Getirilmiş


CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) bağlı Ankara’daki Özel Bakım Merkezi’nde açık bulunan ve albay kadrosu ile ifa edilen başhemşirelik görevine lise mezunu Perihan Güldemir’in getirildiğine dair iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Hakverdi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, “MSB Özel Bakım Merkezi’nde albay kadrosu ile ifa edilmesi gereken göreve lise mezunu ve meslekten uzak olan Perihan Güldemir’in getirilmesinin nedeni nedir” diye sordu.

 

Tarih : 16 Eylül 2021 Perşembe 16:23   Okunma : 729

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) bağlı Ankara’daki Özel Bakım Merkezi'nde açık bulunan ve albay kadrosu ile ifa edilen başhemşirelik görevine lise mezunu Perihan Güldemir’in getirildiğine dair iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Hakverdi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, “MSB Özel Bakım Merkezi’nde albay kadrosu ile ifa edilmesi gereken göreve lise mezunu ve meslekten uzak olan Perihan Güldemir’in getirilmesinin nedeni nedir” diye sordu.

Ali Haydar Hakverdi, yaptığı yazılı açıklamada, Özel Bakım Merkezi'ndeki başhemşirelik kadrosunun albay kadrosu olduğunu anımsattı. Hakverdi, Merkez’de yaşanan görev değişikliği sürecini şöyle anlattı:

“Başhemşirelik idaresinde, albay başhemşire, sivil memur başhemşire yardımcısı, eğitim hemşiresi, idari işler astsubayı ve veri hazırlama memuru bulunmaktadır. Daha önce bu birimin başında bulunan yarbayın ücretsiz izne ayrılması nedeniyle görevi, hali hazırda başhemşirelik idari kadrosunda başhemşire yardımcısı olan GATA Hemşirelik Yüksek Lisans Mezunu bir memur devralır. Boşalan kadroya ise 1 Eylül 2021 itibari ile Sağlık Meslek Lisesi mezunu ve bugüne kadar mesleğini çok az icra etmiş Perihan Güldemir’in getirilmesi ile görevini Güldemir’e bırakır.”

YEMEKHANE SORUMLULUĞUNDAN BAŞHEMŞİRELİĞE

Bu duruma tepki gösteren CHP’li Hakverdi, şunları kaydetti:

“Edindiğimiz bilgilere göre; başhemşireliğe atanan Güldemir, neredeyse mesleğini hiç icra etmemiş biri. Daha önce şehir hastanesinde ve Cumhurbaşkanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunmuş ve son olarak Tandoğan’da bulunan Sivil Memur Eğitim Misafirhanesi’nde yemekhane sorumlusu olarak çalışmıştır. Milyonlarca gencimiz işsizken ve yüzbinlerce memur görevde yükselme beklerken AKP iktidarı, istediği kişiyi sorgusuz sualsiz devletin her kademesinde istediği göreve getirmektedir. Bu atamalar, AKP saltanatının işleyiş biçiminin fotoğrafıdır. Liyakat, hak ve hukuk gözetmeyen binlerce atama ile devletin işleyişi ve kadim geleneği adeta yok edilmiştir. Bu iktidar, birçok kişinin ahını almış bir iktidardır. Bu iktidar, kul hakkı yerken yüzü dahi kızarmayan bir iktidardır.”

"İSMAİL KAHRAMAN’LA AKRABALIK BAĞI VAR MI "

Güldemir’in sosyal medya hesaplarında sıkça eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile çekilmiş fotoğraflarını paylaştığını hatırlatan Hakverdi, Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Güldemir’in bu göreve hangi nedenle getirildiğinin yanı sıra Güldemir’in eşi ya da kendisinin İsmail Kahraman ile bir yakınlığı olup olmadığını da sordu. Hakverdi, Akar’a şu sorulara yöneltti:

- “MSB Özel Bakım Merkezi’nde albay kadrosu ile ifa edilmesi gereken göreve lise mezunu ve meslekten uzak olan Perihan Güldemir’in getirilmesinin nedeni nedir?

- Bu göreve atanan Güldemir ya da yakınlarının AKP ile ne gibi bir bağlantısı vardır? Var ise atanmasında liyakate değil siyasi nüfusa göre mi karar verilmiştir?

- Başhemşire yardımcısının dahi akademik kariyeri ortada iken bu şahsın hangi hünerleri ya da üstün yetenekleri takdir edilerek kuruma başhemşire olarak atanmıştır?

- Bu durum, kurumda huzursuzluk yaratmakta mıdır? Ve bu huzursuzluk sonucunda verilen hizmetlerin aksayacağı düşünülmemiş midir?

- Güldemir’in sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sıkça eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile fotoğrafları bulunmaktadır. Güldemir’in ya da eşinin İsmail Kahraman ile bir akrabalık bağı bulunmakta mıdır? Açıksa liyakatsiz olduğu görülen bu göreve, bu bağ ya da referans sayesinde mi getirilmiştir?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA