29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir İtfaiyesi Doğal Afetlerde Tek Yürek Oluyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, 2021 yılının ilk 8 ayında 586 kişilik kadrosuyla toplam 15 bin 993 görevi tamamladı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini ön planda tutarak, özverili bir şekilde sorumluluğunda olan her türlü arama, kurtarma ve afet olaylarına etkin bir şekilde müdahale eden ekipler, yıl içinde ihtiyaç halinde diğer illerde de canla başla görev aldı.

 

Tarih : 27 Eylül 2021 Pazartesi 12:50   Okunma : 602

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, bu yılın ilk 8 ayında toplam 15 bin 993 görevi yerine getirerek, hem kent genelinde hem de Türkiye’nin çeşitli illerinde hizmet verdi. Türkiye’de büyük üzüntü yaratan orman yangınlarında Aydıncık, Bozyazı ve Silifke’nin yanı sıra Muğla ve Antalya’ya desteğe giden ekipler, Kastamonu ve Sinop illerinde meydana gelen sel afetinde de canla başla görev aldı.

586 kişilik kadro görev başında

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 1 Merkez, 13 ilçe Grup Amirliği ile 16 itfaiye istasyonu olmak üzere 30 noktada, toplam 586 personel ve 105 araçla görev yapıyor. İtfaiye Dairesi’nin 2021’in ilk 8 ayında tamamladığı görevlerin 4 bin 477’sini yangın müdahalesi, 3 bin 910’unu intihar, trafik kazası ve sel gibi olaylardaki kurtarma operasyonları, 5 bin 26’sını eğitim ve tatbikat oluştururken, 2 bin 580 bina ve iş yerine itfaiye ekipleri tarafından uygunluk raporu verildi.

Büyükşehir İtfaiyesi afet zamanlarında tek yürek oluyor

Büyükşehir İtfaiyesi, Mersin’in Silifke, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde çıkan orman yangınlarında tüm birimleriyle seferber olmuş ve kentteki yangınların söndürülmesiyle birlikte ekiplerini Muğla ve Antalya’ya destek için göndermişti. Manavgat ve Muğla’da başlayan yangınlara 8 itfaiye personeli 3 itfaiye aracı ile müdahalede bulunan ekipler, Kastamonu ve Sinop illerinde meydana gelen sel felaketi için de kısa sürede bölgeye ulaşarak, 6 personel ve 2 araçla canla başla görev aldı. 

Büyükşehir İtfaiyesi, son olarak Tunceli’de çıkan orman yangınına 3 personel ve 1 araçla destekte bulundu.

Araç filosunu genişletmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir İtfaiyesi, kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiği 20 itfaiye aracını bünyesine kattı.

Ata Eğitim Merkezi’nde son aşamaya gelindi

Hem Büyükşehir Belediyesi personelinin hem de diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek personelin eğitim alacağı Ata Eğitim Merkezi’nin alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yangın Eğitim ve Katılım Sertifikası’nın da verilmesi amaçlanan merkez için ihale süreci başlatıldı.

Büyükşehir’in itfaiye ekipleri ile MESKİ ortak çalışma yürüterek, MESKİ’nin belirlediği yerlerde hidrant kurulumu yaptı. Vatandaşlara hidrant kullanma eğitimi verilecek ve süreç tamamlandığında yangın hortumu dağıtılarak, yangınlara ilk müdahale yapılması sağlanacak. Gönüllü İtfaiyecilik Teşkilatı kapsamında ise gönüllü itfaiyeciliği yaygınlaştırmak ve olası olaylara daha hızlı ve etkin müdahale etmek amaçlanıyor.

3 istasyon daha açılacak

Büyükşehir Belediyesi, olaylara daha kısa sürede müdahale edebilmek için 3 istasyon daha açıyor. Büyükşehir ayrıca 20 adet daha itfaiye aracını bünyesine kazandıracak. Çamlıbel’e sualtı ve su üstü kurtarma istasyonu ile Tömük, Tarsus ve Büyükeceli’ye de yeni istasyonlar açılması planlanıyor.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine arama kurtarma görevlerinde hem ekip arkadaşı hem de can yoldaşı olan 3 arama kurtarma köpeği ile Büyükşehir bünyesinde görev alan köpek eğitmenleri, 2021 yılında Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nde eğitim alarak, sertifika almaya hak kazandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, İTFAİYE, DOĞAL AFET, BAŞKAN SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA