29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

AKİB’in Eylül Ayı İhracatı Yüzde 62 Artışla 1,48 Milyar Dolara Ulaştı


Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artışla 1,48 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. AKİB Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, eylül ayında 8 birliğin tamamında ihracat hacminde artış sağladıklarını, Hollanda, Romanya, Lübnan, İsrail ve İtalya pazarlarında yüzde 270’e varan oranlarda rekor artışlara imza attıklarını belirterek ilk 9 aylık ihracatın ise 11 milyar 310 milyon dolara ulaştığını söyledi.

 

Tarih : 5 Ekim 2021 Salı 20:38   Okunma : 690

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artışla 1,48 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. AKİB Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, eylül ayında 8 birliğin tamamında ihracat hacminde artış sağladıklarını, Hollanda, Romanya, Lübnan, İsrail ve İtalya pazarlarında yüzde 270’e varan oranlarda rekor artışlara imza attıklarını belirterek ilk 9 aylık ihracatın ise 11 milyar 310 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Finansman destekleri ve fuar müjdeleri motivasyonumuzu artırıyor
Eylül ayında AKİB’in Türkiye’nin ihracat artış ortalamasını ikiye katladığını, yurt genelinde 13 genel sekreterlik arasında en yüksek ihracat artışına imza attığını kaydeden Koordinatör Başkan Nejdat Sin, finansman desteklerinin artırılması ve küresel fuar merkezi kurulmasına yönelik hükümetin vermiş olduğu müjdelerin yeni başarı hikâyeleriyazmalarında en büyük motivasyon kaynağı olacağını vurguladı.
Başkan Nejdat Sin, “İhracatımızda yakaladığımız seviyeleri daha yukarılara taşımaya yönelik kurgulanan İhracatı Geliştirme Fonu’nunihracatçılarımızın teminat sorununu ortadan kaldıracağına, maliyet avantajı ve kredi genişlemesi sağlayacağına inanıyoruz. Yeniden yapılandırılacak Eximbank’ın sermayesinin ve kaynaklarının artırılması da ihracatçılarımızın kredi hacmini yükseltecek, krediye erişimini kolaylaştıracak ve finansman ihtiyaçlarını karşılamayadaha uygun bir zemin oluşturacaktır. Ayrıca Asya, Avrupa ve Afrika’nın buluşma merkezi İstanbul’da küresel bir fuar merkezinin kurulmasıyla üretimdeki gücümüz ve ihracat ailemizin başarıları bir kez daha uluslararası vitrine taşınmış olacaktır.” dedi.

En yüksek artış su ürünleri ve hayvansal gıdada
Bölgede KOBİ ölçeğindeki işletmelerin ihracata başlaması ve ihracatçı firma sayısının artırılmasına yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran AKİB’in eylül ayındaki üye sayısının 20 bine ulaştığını belirten Başkan Nejdat Sin, bu ayda en fazla ihracatı kimya, demir-çelik, hububat ve bakliyat sektörlerinde elde ettikleriniifade etti.
Eylül ayı bölge ihracatını birliklere göre değerlendiren Başkan Sin, şunları söyledi: “Eylül’detüm birliklerimiz ihracatını artırdı. Bu ayda yüzde 93 artış ve 438,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz ilk sırada yer alırken yüzde 82 artış ve 432,6 milyon dolar değer ile Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliğimiz ikinci, yüzde 48 artış ve 142,1 milyon dolar değer ile Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz üçüncü sırada yer aldı. Yine eylül ayında Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimiz yüzde 45 artışla 116,5 milyon dolarlık ihracata imza attı. Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğimiz yüzde 18 artışla 103,3 milyon dolarlık, Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimiz yüzde 11 artışla 99,7 milyon dolarlık, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliğimiz en yüksek artış olan yüzde 109 artışla 50,5 milyon dolarlık, Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğimiz yüzde 3 artışla 36,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.”

‘Hollanda pazarında yüzde 270 artış yakaladık’
Akdeniz’in tarım ve sanayi ürünlerini dünya pazarlarında en iyi şekilde değerlendiren AKİB’in Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu, Afrika ve ABD pazarlarında etkinliğini her geçen ay artırdığına dikkati çeken Başkan Sin, eylül ayı ihracat raporlarında bu tablonun çok belirgin olduğunu belirtti. AKİB’in ihracatını ülkelere göre ele alan Başkan Sin, “Eylülde tutar bazında en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk üç ülke; Irak, Hollanda ve İspanya oldu. Irak pazarında yüzde 24 artışla 112,8 milyon dolarlık, Hollanda’da yüzde 270 artışla 87,4 milyon dolarlık, İspanya’da yüzde 36 artışla 86 milyon dolarlık ihracat değerine ulaştık. İhracat hacminde en yüksek artış yakaladığımız ülkelerde ise Hollanda’nın ardından yüzde 159 artış ve 74,6 milyon dolar değer ile Romanya ikinci, yüzde 146 artış ve 36 milyon dolar değer ile Lübnan üçüncü sırada yer aldı. Bu ülkeleri yüzde 117 artış ve 59,4 milyon dolar değer ile İsrail, yüzde 115 artış ve 75,1 milyon dolar değer ile İtalya takip etti.” dedi.

AKİB Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, 2021 yılının Ocak-Eylül döneminde bölge ihracatının yüzde 46 artışla 11 milyar 310 milyon dolara ulaştığını, son 12 aylık ihracat performansının ise yüzde 29 artışla 14 milyar 765 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKİB, İHRACAT, İTHALAT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA